Entomofitoherbo
Öğrenci
Daha önceki istatistiki veriler ne gösterdi bilmiyorum ama 'güz döneminde öyp puanları yaz alımlarına göre biraz düşebilir' genellemesini yapabilir miyiz?
Elimizde 800'den fazla cezalı var ve ocak ayında mezun olanların sayısı daha az, yaz puanlarını görüp vazgeçen çok tanıyorum. Kadro sayısı da fazla bence yükselmez puanlar..
ÖYP'de bilinçli tercih yapmamız için, "En isabetli tercihi yapabilmek için nasıl bir yol izlemeliyiz" gibi bir konu yöneticiler tarafından açılıp, ayrıntılı bilgi verilse çok iyi olur aslında... Atananlar da görüşlerini paylaşsa mesela?
ÖYP'de bilinçli tercih yapmamız için, "En isabetli tercihi yapabilmek için nasıl bir yol izlemeliyiz" gibi bir konu yöneticiler tarafından açılıp, ayrıntılı bilgi verilse çok iyi olur aslında... Atananlar da görüşlerini paylaşsa mesela?
ceza sadece son 1 seneyi kapsıyor 2010 ve 2011 yıllarında atanan ÖYPlileri kapsamıyor. Bunlardan tekrar tercih yapanlar olacaktır. Özellikle doğudakiler batıya zıplamak için fırsat kolluyorlar.
Düzelir, düzelir her şey düzelir. Zamanla da düzeliyor. %10 kesinti az değil. Ama 23-24 yaşındaki arkadaşlarımızın da bu tür hataları yapmaları normal. 30'a yakın geri döndüklerinde anlayacaklar ama geç olacak büyük ihtimalle. Ben bile 6 sene önce bunu neden yaptım dediklerimi genç arkadaşlarımın yapığını görüyorum. 25 yaşımda ilk kadroya başvururken bana onun sahibi var, sıranı bekle, sen evrak verirsen ilk 4 e giremez canına okuruz dediklerinde şimdi yaptığım gibi dava açsaydım ya da kadroya yerleşşeydim şu an yeni tasarı vurmadan doçent oluyordum. O yüzden hata insancıldır. Sen de olgunsun hataları hemen anlıyorsun ama hata yapılmadan da olgunlaşılmıyor...