Akademisyene Mesai Uygulanmaz Kararı

Kayseri İdare Mahkemesi, Danıştay kararını ilgi göstererek akademisyenlere memurlarda olduğu mesai saati uygulanamayacağına karar verdi.

Nevşehir’de yaşanan olayda, bir öğretim görevlisine mesaiye geç geldiği veya erken ayrıldığı dolaysıyla Uyara cezası verilmiştir.

Açılan davada, Kayseri İdare Mahkemesi, Danıştay 8. Dairesinin 2015/5308 nolu kararını ilgi tutarak, akademisyenlere diğer memurlar gibi mesai uygulamasının yapılmayacağına karar vermiştir.

İŞTE MAHKEME KARARI

Memurlar.Net - Özel

Yorum Bırak
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar
  • Anti-Mobbing - 24.05.2016

    Hafta sonu bile çalışan akademisyeni dört duvara 8-5 hapsetme zihniyetine iyi bir cevap olmuş. Davacı hocama mücadelesi için teşekkürler.

  • Huseyin SArper - 24.05.2016

    Dogru. ABD de kimse sormaz nerdesin diye,,

  • Guven - 24.05.2016

    Rezil olmuş adamlar, mobbing de bir yere kadar, bilim insanı açık bir mevzuat okumaktan aciz, üniversiteler lise gibi olmuş.

  • Hoca - 24.05.2016

    Kendi amirliğini krallık başkaların memurluğunu ise kölelik olarak gören zihniyetin zamanla yok olması kaçınılmazdır. Arkadaşın dediği gibi aklın yolu birdir. Bu açıdan kararı alan mercileri mukerreren kutluyorum.

  • Hasan Hakarayan - 24.05.2016

    Vakıf üniversitelerinde çalışan öğretim görevlileri de bu konuda çeşitli davalar açtı. Akademisyenliğin devleti özeli olmaz. Herkes aynı kanuna tabi olmalı.

  • ugur - 26.05.2016

    Memur zihniyeti diyen o kendini padişah sanan zat memur olmasa senin maaşını ek dersini yokluğunu öğrenci notlarını mezuniyeti sen mi yapucan .senin ne özelliğin var tabiki 9-5 geleceksin bedavadan maaş almucaksın. 4 saatlik dersi 2 saatte yapıp çıkan projeksiyon cihazı ile ders anlatan haftalik ders yükünü doldurmak için branşı olmayan derslere Giren yayın için kopyala yapıştır yapıp yayın kuruluşlarına para teklif Eden kim.bu ülkede 3 milyon memur var hakaretlerine dikkat et .

  • Tayfun - 30.11.2016

    “Akademisyenlik özgürlük demektir. Üretim demek özgürlük demektir. Özgür çalışma saatleri olmadan üretim olmaz.” diyenlerin ve benzerlerinin bu özgür ortamda neler ürettiklerini, bu ürettiklerinin ne işe yaradığını, bilimin ya da memleketin hangi derdine ilaç olduğunun çetelesini kimse çıkarmaz hatta çıkaramaz. Eğer çıkarılabilseydi neler ürettikleri ortaya çıkardı. Yazık genel itibariyle bu memleketin ekonomisine çok ciddi yükler. ( Az da olsa ciddi ve önemli araştırmalar yapan ve gerçekten bilim üretenler istisnadır). Zaten tablo ortada… 😉

  • ali yavuz - 26.01.2017

    Üniversite sayısı 200 ü geçen Ülkemizde, bu araştırma, kendini geliştirme aşığı öğretim elemanlarımız sayesinde çağ atladık. Haftanın üç gününe sıkıştırdıkları dersleri blok yaparak bu şekilde müfredatı tamamlayarak(!) yetiştirilen mezunlarımız sayesinde daha da güzel günler bizleri bekliyor. Bir de bunların maaşları 4 bin liraları geçti Ahmet Davutoğlu sayesinde. Öğretim görevlisinin işi sadece ders vermek mi? Danışmanlık görevi yok mu? Öğrenci, hocasını nerede arayıp bulacak? Hocasını sadece derste mi görebilecek? Bu kararı veren mahkemelere ve salla başı al maaşı yapanlara vatandaş olarak hakkımı helal etmiyorum! İnananlar gocunabilir…

  • Ali Er - 17.12.2017

    Mesaiyi yaptığı yolsuzlukları gizlemek için kullanan yöneticilerin üniversitedeki sultanlıklarına son verilir bu kararla dilerim.

  • Ali Er - 17.12.2017

    Üniversitelerde yöneticilere döner sermayeden verilen yönetici payları haksız kazançtır. Bu uygulamaya derhal son verilmeli, 100 binleri bulan bu paraları haketmiyorlar. Çünkü zaten yaptıkları iş için yüksek maaşlar alıyorlar. Bu paralar. bilimsel teşvik uygulamasına aktarılırsa üniversitelerde bilimsel çalışmaların sayısı artacaktır.