2023 DGS 3. Sınıftan Başlatan Üniversiteler-Güncel Bilgiler!

2023 DGS sınavının ardından birçok kişi üniversitelerle ilgili araştırmalara başladı. 2023 DGS 3. Sınıftan başlatan üniversiteler hangileri? Sorusu da yüzlerce insanın aklını kurcalıyor. Fakülteye geçiş süreçlerinde sizleri nelerin beklediğini merak ediyor musunuz? Endişelenmeyin! Bu yazımızda aklınızdaki bütün soru işaretlerini sileceğiz.

O hâlde, 2023 DGS 3. Sınıftan başlatan üniversiteler nelerdir? Gelin, hep birlikte inceleyelim!

DGS 3. Sınıftan Başlatan Üniversiteler Hemşirelik

DGS 3. Sınıftan başlatan üniversiteler
DGS 3. Sınıftan başlatan üniversiteler 2023

Hemşirelik bölümü, sağlık sektöründe hasta bakımı ile ilgilenen ve bununla birlikte tıp alanında bireylerin çok daha iyi bir yaşam kalitesine sahip olmasını amaçlar. Ayrıyeten bireylerin eski sağlıklarını kavuşmasını sağlayan personellerin yetişmesini amaçlayan bir bölümdür. Hemşirelik bölümü, lisans eğitimi ile üniversitelerde verilir.

Her bölümde olduğu gibi DGS aracılığıyla ileriden başlayabileceğiniz bölümler arasında hemşirelik bölümü de var. Üstelik bununla beraber bu üniversiteleri etraflıca araştırıp okuyarak gerekli bilgileri edinebilirsiniz. O hâlde gelin, DGS 3. Sınıftan başlatan üniversiteler Hemşirelik bölümünü aşağıdaki tablodan inceleyelim.

Giresun Üniversitesi
Başkent Üniversitesi
İzmir Ekonomi Üniversitesi
Ömer Halisdemir Üniversitesi
Hacettepe Üniversitesi
Karatekin Üniversitesi
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi
Erciyes Üniversitesi
Abant İzzet Baysal Üniversitesi
Ömer Halisdemir Üniversitesi
Uludağ Üniversitesi
Selçuk Üniversitesi
DGS 3. sınıftan başlatan üniversiteler

Hemşire olduğunuzda ne kadar maaş alacağınızı merak ediyor musunuz? Öyleyse hemen “Hemşire Maaşları” yazımıza göz atın!

Almanya’daki sağlıkçılar ne kadar kazanıyor, biliyor musunuz? Hadi, hemen öğrenin! “Almanya’da Sağlıkçı Maaşları” yazımıza göz atın!

DGS Okul Öncesi Öğretmenliği 3.Sınıftan Başlatan Üniversiteler

Okul Öncesi Öğretmenliği, 4 yıllık lisans programıdır. Bölümün ana amacı, belirli yaş grubundaki çocukların eğitim-öğretim hayatına başlamadan önce onlara yardımcı olacak bireyler yetiştirmeyi amaçlar.

Aynı zamanda bu bölüm, çocukların kişisel gelişimlerine destek olacak kişileri sektöre kazandırmayı hedefler. Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü tercih etmeyi düşünen adayların, mutlaka öğrenmeyi ve öğretmeyi seven, temel eğitim derslerine karşı ilgili bireyler olması gerekir.

DGS 3. Sınıftan başlatan üniversiteler Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü, oldukça merak edilen bir konu. O hâlde gelin, hep birlikte DGS 3. Sınıftan başlatan üniversiteler Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünü inceleyelim.

Karabük Üniversitesi
Yıldız Teknik Üniversitesi

Okul Öncesi Öğretmenleri ne kadar maaş alıyor? Hemen güncel bilgilere “Okul Öncesi Öğretmeni Maaşı” yazımızdan ulaşın!

DGS 3. Sınıftan Başlatan Üniversiteler Mühendislik

DGS 3. Sınıftan başlatan üniversiteler

DGS 3. Sınıftan Başlatan Üniversiteler mühendislik adına da var. Dilerseniz Bilgisayar Mühendisliğini ele alalım. Bilgisayar mühendisleri, bilgisayar ve bilgisayar tabanlı olan birtakım sistemlerin yazılım ve donanımlarının tasarımı ile ilgilenen kişilerdir.

Bilâkis karmaşık sistem ve bu sistemlerin süreçlerinde, problem ve eksikliklerini anlayabilme yetisi olan bireylerdir. Aynı zamanda bu bölüm analiz edebilme, çözüm yolunu saptayabilme ve bu çözümü bilişim teknolojilerinin sunduğu imkânlar dahilinde kullanarak çözebilme becerileri üzerine kuruludur. 

Dilerseniz hep birlikte DGS 3. Sınıftan başlatan üniversiteler mühendislik bölümünü ele alalım.

DGS 3. sınıftan başlatan üniversiteler mühendislik adına şu şekildedir:

Karabük Üniversitesi
Yıldız Teknik Üniversitesi
Boğaziçi Üniversitesi
Çukurova Üniversitesi
Düzce Üniversitesi
Süleyman Demirel Üniversitesi
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi
ODTÜ
Erciyes Üniversitesi
İstanbul Teknik Üniversitesi
Karadeniz Teknik Üniversitesi
dgs 3.sınıftan başlatan üniversiteler

DGS 3. Sınıftan Başlatan Üniversiteler Mimarlık

dgs 3. sınıftan başlatan üniversiteler

Mimarlık, son zamanlarda birçok kişinin gözdesi olan meslek gruplarından. Bilindiği üzere Mimarlar, yeni bir bina tasarlama, eski olan binaları restore etme ve bununla birlikte mevcut binaları kullanmanın yeni yollarını geliştirmekle yükümlü kişilerdir.

Bununla birlikte bir mimar, inşaat projelerinin başlangıç aşamasından tutun tamamlanma aşamasına kadar görev alıp faaliyet gösteren kişidir. Bu noktada birçok kişi, mimarlık mesleğine ilgi duyuyor. Dilerseniz DGS 3. Sınıftan başlatan üniversiteler Mimarlık bölümünü inceleyelim. Bu üniversiteler, aşağıdaki gibidir:

Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Yıldız Teknik Üniversitesi
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Karadeniz Teknik Üniversitesi
Amasya Üniversitesi
Çukurova Üniversitesi
Pamukkale Üniversitesi
Erciyes Üniversitesi
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi
Karabük Üniversitesi
DGS 3. sınıftan başlatan üniversiteler 2023

Mimar olduğunuzda alacağınız maaşı biliyor musunuz? Hemen en güncel verileri “Mimar Maaşları” yazımızdan öğrenin!

DGS 3. Sınıftan Başlatan Üniversiteler İşletme

dgs ile 3. sınıftan başlatan üniversiteler
DGS 3. Sınıftan başlatan üniversiteler

İşletme, iş dünyasında hizmet veren her türlü kurum ya da kuruluşları temsil eder. İçinde; finans, muhasebe ve yönetim, pazarlama, üretim, insan kaynakları ve daha birçok konuyu barındırır.

İşletme bölümü de bu konularda söz sahibi olabilecek yetkin elemanların yetiştirildiği bir üniversite bölümüdür. Peki, DGS 3. Sınıftan başlatan üniversiteler işletme bölümü açısından inceleyelim. Bu üniversiteler, aşağıdaki gibidir:

Karadeniz Teknik Üniversitesi
Çukurova Üniversitesi
Boğaziçi Üniversitesi
Yıldız Teknik Üniversitesi

DGS 3. Sınıftan Başlatan Üniversiteler Hukuk

Dgs ile 3. sınıftan başlatan üniversiteler
DGS ile 3. Sınıftan başlatan üniversiteler

Hukuk Fakültesinin kendi içinde hedeflediği birtakım durumlar vardır. Öncelikli olarak anayasada yer alan yasaların ve bununla beraber iş etiği çizgisinden ayrılmayacak kişiler yetiştirme amacı güder.

Ayrıyeten bireyle toplum arasındaki arasındaki düzeni sağlayabilecek nitelikli insanları sektöre kazandırmayı amaçlar. O hâlde hep birlikte DGS 3. Sınıftan başlatan üniversiteler Hukuk bölümünü inceleyelim.

  • İstanbul Medeniyet Üniversitesi
  • Hasan Kalyoncu Üniversitesi
  • Yakın Doğu Üniversitesi
  • Doğu Akdeniz Üniversitesi
  • Okan Üniversitesi
  • Bahçeşehir Üniversitesi
  • Yeditepe Üniversitesi
  • Ufuk Üniversitesi
  • Maltepe Üniversitesi
  • Sabahattin Zaim Üniversitesi

DGS Nedir?

Birçok kişinin aklını kurcalayan bir diğer soru da DGS nedir? Sorusu oluyor. Dilerseniz bu soruyu açıklığa kavuşturalım. DGS (Dikey Geçiş Sınavı)’ ye giren kişiler, örgün öğretimde bulunan lisans programlarına geçebilirler. DGS, her sene Temmuz- Ağustos aylarının herhangi birinde yapılıyor.

DGS’de akıl yürütme becerilerine dair testler yer alıyor. Aynı zamanda sayısal ve sözel içerikli sorular soruluyor. Bu noktada 2 yıllık adalet bölümü bitiren birey, DGS ile Hukuk 3. Sınıfa sorunsuz bir şekilde başlayabilir. DGS, yukarıda da belirttiğimiz gibi sözel ve sayısal bölümlerden oluşuyor.

DGS Sayısal Dersler

  • Sayısal mantık,
  • Geometri,
  • Matematik alanını kapsıyor.

DGS Sözel Dersler

  • Türkçe,
  • Sözel mantıktan oluşuyor. Aynı zamanda DGS, toplamda 120 soru olup sınav süresi 150 dakika olarak belirlenmiştir.

DGS ile Kaçıncı Sınıftan Başlanıyor?

DGS hakkında araştırma yapan kişilerin en çok merak ettiği bir diğer soruya açıklık getireceğiz. DGS ile kaçıncı sınıftan başlanıyor? Hep birlikte öğrenelim. Öncelikli olarak seçeceğiniz bölüm ve üniversite, bu süreci etkileyen en büyük etmenlerden bir tanesidir. Bilâkis her okulun kendi kuralları ve düzeni bulunuyor.

Bununla birlikte ilahiyat, öğretmenlik, hemşirelik ya da hukuk gibi alanlarda tercih yapmanız, hem bölüm içerisindeki ders dağılımlarını hem de mevcut sistemlerini önemli ölçüde etkiliyor. Bu noktada yazımızda bahsettiğimiz verilere bakarak daha doğru ve sağlıklı bir karar verebilirsiniz!

Bu konuya ilişkin bilgiler her sene değişkenlik gösterir. Aynı zamanda bu koşullar, üniversitenin belirlendiği şartlar doğrultusuna göre de fark yaratır. Dolayısıyla geçiş süreçlerinde geçmek istediğiniz üniversiteyle birebir irtibata geçmeniz daha iyi olacaktır.

Yatay ve Dikey Geçiş Arasındaki Fark

Neredeyse herkesin en az bir kere hataya düştüğü o soruya açıklık getireceğiz. Yatay ve dikey geçiş arasındaki fark nedir? Gelin, hep birlikte inceleyelim. Lisans ya da ön lisans programlarında farklı üniversitede aynı programa geçiş yapmak isteyen bireyler olabilir. Bu, yatay geçiş olarak adlandırılır.

Ön lisans programından lisans programına geçiş yapmayı amaçlayan adaylar ise dikey geçiş sınavına tabii tutuluyor. Bu noktada geçmek istediğiniz üniversitenin şart ve koşullarını araştırmanızda fayda var. Ayrıyeten araştırma aşamasında ince eleyip sık dokumanız yararınıza olacaktır.

DGS Puan Hesaplama Nasıl Olur?

DGS sınavının ardından birçok kişi, DGS puan hesaplama aşamasının nasıl olduğunu merak ediyor. Hadi, gelin hep birlikte bu soruyu açıklığa kavuşturalım. Dikey geçiş sınavı puanları, kişinin sınav sonucunda hesaplanan sözel ve sayısal puanların hesaplanmasıyla ortaya çıkar. Bu noktada ön lisans eğitiminden elde edilen akademik not ortalaması önemli ölçüde dikkat çeker. Çünkü elinizdeki son veri budur.

Akabinde hesaplanan başarı puanları belli olan kat sayılar ile çarpılır. Sonrasında toplam puan elde edilir. Alınan puan, geçiş yapmak istenilen okulun koşullarıyla uyuşuyorsa ÖSYM’nin sayfasından tercih süreçleri başlatılır.

DGS 3. sınıftan başlatan üniversiteler yazısını burada sonlandırıyoruz. Sorularınızı yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorum Bırak
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar
  • aaaa - 27.08.2023

    fizik içinde yapar mısınız

  • Gizem - 23.05.2024

    Veteriner teknikerlikte kaç netle İzmir’de üniversite kazanabilirim not ortalaması düşük

  • Gul - 08.07.2024

    Diyetisyenlik için yapar mısınız