Antibiyotikler, diş problemlerinin tedavisinde sıklıkla kullanılan ilaçlardır. Dolayısıyla diş için antibiyotik isimleri sık sık araştırılıyor. Sizler için diş ağrısı, iltihabı için antibiyotik isimlerini sıralayacağım.
Ancak, diş problemleri için antibiyotik kullanımı, sadece bir doktor veya diş hekimi tarafından önerildiği ve reçete edildiği durumlarda uygun olacaktır. O nedenle kendi seçiminize göre antibiyotik kullanmamanız, doktorunuzun kontrolü önemlidir. Diş antibiyotik isimlerini hemen aşağıda bulabilirsiniz.
Diş İçin Antibiyotik İsimleri 1000 MG
Diş için antibiyotik isimleri 1000 mg şöyledir:
- Augmentin
- Klamoks
- Klavunat
- Largopen
- Penfloks
- Biteral
- Aksef
- Zyvox
- Vancomycin
- Metronidazol
Diş iltihabı için antibiyotik isimleri genel olarak bu şekildedir. Diş problemleri için en yaygın kullanılan antibiyotiklerin genellikle amoksisilin ve penisilin sınıfından olduğunu söyleyebiliriz.
İlginizi çekebilir: Augmentin Şurup Fiyat
Diş Ağrısı için Antibiyotik İsimleri
Diş ağrısı için antibiyotik isimleri şeklinde bir ilaç sıralaması yapmak pek mümkün değil. Bunun sebebi, diş için kullanılan antibiyotiklerin asıl amacının ağrıyı geçirmek olmadığını, enfeksiyon ve iltihaplar için olduğunu belirtmiş olalım.
Diş ağrısı, genellikle bir diş enfeksiyonu veya dişte meydana gelen bir sorun nedeniyle ortaya çıkar. O nedenle tam olarak sebep bilinmeden keyfe göre diş ağrısına antibiyotik kullanmak doğru değildir.
Direkt işlem gerektiren bir durumla da karşı karşıya kalabilirsiniz. O nedenle diş ağrısı ile karşılaştığınızda ilk olarak antibiyotik kullanmayı düşünmeyin. Doğal yöntemlerden faydalanabilir ya da ağrı kesici kullanabilirsiniz.
Diş İçin Neden Antibiyotik Kullanılır?
Diş için antibiyotik isimlerini sizler için sıraladım. Peki, diş için neden antibiyotik kullanılır? Diş problemleri, genellikle bakteriyel enfeksiyonlar nedeniyle ortaya çıkar. Bu enfeksiyonlar, diş ağrısı, diş eti enfeksiyonları, diş apseleri ve diğer diş problemleri gibi sorunlara yol açabilir.
Antibiyotikler, bakterileri öldürerek veya çoğalmalarını önleyerek enfeksiyonların kontrol altına alınmasına yardımcı olurlar.
Diş ağrısı veya diğer diş problemleriyle karşı karşıya kalan kişiler, antibiyotik kullanımı hakkında doktorlarına veya diş hekimlerine danışmalı ve antibiyotiklerin doğru kullanımını öğrenmelidirler.
O nedenle kendi fikrinize göre dişiniz için antibiyotik kullanmayın. Diş hekiminizden bilgi alınız!
Diş Apsesi için En İyi Antibiyotik Hangisi?
Diş apsesi problemiyle karşılaşanların en sık arattığı sorulardan birisi de “Diş apsesi için en iyi antibiyotik hangisi?” Sorusudur. En iyi antibiyotiğe karar vermek tamamen diş apsesinin durumuna göre belirlenir. Buna göre uygun miligramlı, etken maddeli antibiyotik belirlenir. Doktorunuz sizin diş apse durumunuza göre en iyi antibiyotiği reçetenize yazacaktır.
Diş İçin En Kuvvetli Antibiyotik Hangisi?
Diş için antibiyotik isimlerini sizlere yukarıda sıralamıştım. Bunların en kuvvetlilerinin hangisi olduğunu merak ediyorsanız, cevabını vereyim.
Vancomycin ve Zyvox antibiyotikleri oldukça kuvvetli antibiyotiklerdir. Kuvvetli oldukları için mutlaka doktor kontrolünde kullanılmalıdır. Diş apsesi, ağrısı için kişi tercihine göre kullanılmamalıdır.
Diş İçin Doğal Antibiyotikler
Diş için antibiyotik isimleri kadar işinize yarayabilecek bir konudan bahsedeyim. Eğer doktora o an için gidemiyorsanız, dişinize iyi gelebilecek doğal antibiyotikleri değerlendirebilirsiniz.
- Sarımsak: Diş için en iyi doğal antibiyotik sarımsaktır. Sarımsak doğal bir antibiyotiktir. Sarımsağı döverek, apseli olan ağrıyan dişin üzerine tampon yapabilirsiniz.
- Elma Sirkesi: Bir diğer diş için doğal antibiyotik ise elma sirkesidir. Elma sirkesiyle ağzınızı çalkalayabilir veya bir pamuk yardımı ile diş üzerine tampon yapılabilir.
- Limon suyu ve Karbonat: Limon suyunu ve karbonatı karıştırarak macun kıvamına getirmeniz gerekiyor. Kıvama gelen macunu problemli dişin üzerine uygulayabilirsiniz. 1 saat durması gereklidir.
- Zerdeçal: Zerdeçal, diş eti iltihaplanmalarını azaltmak için kullanılabilir. Zerdeçalın diş eti etrafına sürülmesi veya gargara yapılması önerilir.
Diş İçin Antibiyotik İsimleri ve diğer bilgiler bu şekilde. Aklınıza takılan soruları aşağı yorum olarak bırakmaktan çekinmeyin!
Benzer Yazılar
Daha Fazla Makale