Diş taşı temizliği, ağız sağlığının korunması açısından son derece önemlidir. Bundan dolayı en güncel diş taşı temizliği fiyatlarını sizler için araştırdık. Hem devlet hastanelerinde hem de özel hastanelerde diş taşı temizliği ücretleri bilgisine ulaşabilirsiniz.
Bu yazımızda, fiyat bilgisinin yanı sıra diş taşı temizliğine dair merak ettiğiniz soruların cevaplarını da bulabilirsiniz.
Diş Taşı Temizliği
Diş taşı temizliği fiyat bilgilerine geçmeden önce bu işlemlerle ilgili bazı bilgiler vermek istiyorum.
Diş taşı nedir? Diş taşı, diş yüzeyinde biriken plakların temizlenmemesi sonucu zaman içerisinde sertleşen maddedir. Dişler düzenli olarak fırçalanmadığında diş taşı oluşumu başlar. Bu durum, ileride diş eti hastalıklarına yol açabilir.
İleride büyük problemlere yol açmaması için diş taşlarının düzenli olarak temizlenmesi gerekmektedir. Diş taşlarının temizliği diş hekimleri tarafından yapılmaktadır. Dilerseniz özelde dilerseniz de devlet hastanelerinde diş taşı temizliği yaptırabilirsiniz.
Diş Taşı Temizliği Fiyat 2023
Diş taşlarının temizlenmesi, ileride ağız sağlığınızın bozulmaması açısından son derece önemlidir. Bu nedenle ihmal edilmemelidir.
Diş taşı temizliği fiyatları 2023 yılında aşağıdaki gibidir:
İşlem Fiyat Diş Taşı Temizliği Tek Çene (Detartraj) 875,00 TL Devlet Hastanelerinde Diş Taşı Temizliği Ücretsiz
Diş taşı temizleme ücretleri ile ilgili şu yorumları yapabiliriz:
- İnsanlar arasında özellikle devlet hastanesi diş taşı temizliği fiyatları merak edilmektedir. Devlet hastanelerinde diş taş temizliği ücretsizdir.
- Özel hastane ve muayenehanelerde ise diş taşları temizlik ücretleri farklılık göstermektedir. Diş taşı temizleme ücreti tek çene için 875 TL’dir.
- Bu durumda tam diş taşı temizliği için ödeyeceğiniz tutar 1.750 TL olacaktır.
Öneri içerik: Arveles Fiyatları
Diş Taşı Neden Olur?
Diş taşı temizliği fiyatlarını öğrendik. Şimdi, diş taşı neden olur inceleyelim. Diş taşları, ağız içerisinde oluşmuş plaklardır. Plak, gıda kalıntıları, tükürük ve bakterilerin birleşimiyle oluşur. Plak, zaman içerisinde diş yüzeyinde sertleşir ve diş taşı oluşturur.
Diş taşının nedenlerini şöyle sıralayabiliriz;
- Düzenli diş fırçalamamak
- Diş ipi kullanmamak
- Sigara içmek
- Aşırı şekerli gıdalar tüketmek
- Asitli içecekler tüketmek
Diş taşları düzenli olarak temizlenmediğinde diş eti iltihabı ve diş eti hastalıklarına yol açabilir.
Diş Taşı Temizliği Nasıl Yapılır?
Diş taşı temizliği evde değil uzman bir diş hekimi kontrolünde yapılmalıdır. Uygulamanın amacı, plak ve diş taşlarını dişleriniz ve diş etlerinizden temizlemektir.
Diş taşı temizliği, anesteziye gerek duyulmadan ultrasonik ya da özel el aletleri ile yapılır. Ultrasonik alet, ultrasonik titreşimler göndererek diş taşlarını kırara çıkarır. Ardından diş hekimi, dişlerinizi pürüzsüzleştirmek için özel bir alet kullanarak diş yüzeylerinizi temizler.
Evde diş taşı temizliği için çeşitli önlemler alabilirsiniz. Her gün düzenli olarak dişlerinizi fırçalayabilir ve diş ipi kullanabilirsiniz. Ancak, diş taşları oluştuğunda profesyonel bir diş hekimine başvurmanız gerekir.
Öneri içerik: Diş Dolgu Fiyatları 2023
Diş Taşı Temizliğinden Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?
Diş taşı temizliği fiyat yazımızda sırada taş temizliği sonrası dikkat edilmesi gerekenler bulunuyor.
Diş taşı temizliği sonrasında diş ve diş etlerinizde hassasiyet hissedebilirsiniz. Taş temizliğinden sonra dikkat etmeniz gerekenlere göz atalım;
- Diş fırçalama ve diş ipi kullanımı: Diş taşı temizliğinden sonra diş fırçalama ve diş ipi kullanımına devam etmeniz gerekir. Diş taşı temizliğinden sonra diş hekiminiz, dişlerinizi nasıl en etkili ve doğru şekilde fırçalayacağınızı ve diş ipi kullanacağınızı size anlatacaktır. Bunun yanı sıra, temizlik sonrası diş ve diş etlerinizde oluşan hassasiyete bağlı olarak farklı tip diş fırçası kullanmanız önerilebilir.
- Sigara kullanımı: Sigara kullanmak diş taşı birikintilerine ve diş eti hastalıklarına neden olabilir. Bu nedenle diş taşı temizliği sonrası, sigara içmekten kaçınmanız önerilir.
- Sıcak ve soğuk yiyecekler: Diş taşı temizliği sonrası diş etlerinizde hassasiyet olabilir. Bu nedenle bir süre çok sıcak ve soğuk içeceklerden kaçınınız.
- Diş hekimini düzenli olarak ziyaret etmek: Diş taşı oluşumunu engellemek için düzenli olarak diş hekimi kontrolüne gitmelisiniz.
Öneri içerik: Fito Krem Fiyatları
Sıkça Sorulan Sorular
Diş taşı temizliği fiyatları ile ilgili olarak sıkça sorulan sorular şöyle:
Diş taşı temizliği ne kadar sürer?
Diş taşı temizliği süresi, kişinin dişlerinde biriken diş taşı miktarına, taşların sertliğine, temizliği yapacak olan diş hekiminin tecrübesine ve kullanılan ekipmanlara göre değişiklik gösterebilir. Diş taşı temizliği genellikle 30 dakika ile 1 saat arasında sürmektedir.
Diş taşı oluşumu nasıl önlenir?
Diş taşı oluşumunu önlemek için dişlerinizi düzenli bir şekilde fırçalamalı ve diş ipi kullanmalısınız.
Diş taşı temizliği acı verir mi?
Diş taşı temizliği anesteziye gerek duyulmadan yapılır ve hafif sızlama dışında ağrıya sebep olmaz. Diş taşı temizliği, kişinin canını yakacak bir uygulama değildir.
Diş taşı temizliği hangi sıklıkla yapılmalı?
Uzmanlar tarafından 6 ayda bir diş taşı temizliği yapmanız önerilir.
Diş taşı koku yapar mı?
Ağızda oluşan diş taşının kendisi direkt olarak koku yapmaz. Ancak, diş taşı temizlenmezse diş ve diş eti hastalıkları başlayabilir. Bu tür rahatsızlıklar ağız içerisinde koku yapar.
Diş taşı temizliğinden sonra dişler beyazlaşır mı?
Diş taşı temizliği sırasında ekstradan bir beyazlatma işlemi uygulanmaz. Ancak, işlem sırasında dişleriniz lekelerden arındırılır. Bu nedenle dişleriniz daha beyaz ve parlak görünebilir.
Diş taşı temizliği zararlı mı?
Diş taşlarını temizletmek zararlı olmanın tam aksine son derece faydalıdır. Çünkü, temizlenmeyen diş taşları ileride diş hastalıklarına ve eti iltihaplanmalarına neden olabilmektedir.
Benzer Yazılar
Daha Fazla Makale