1.5 senede yüksek lisansı bitirmek

mahir

Öğrenci
arkadaşlar ben bu şekilde tamamlamayı düşünüyorum.

bilgisi olan ve böyle uygulamış arkadaşlar varsa yardımcı olursa çok sevinirim.saygılar.

pmimarı

Öğrenci
Arkadaşım öncelikli olarak evet böyle bir yasal hakkımız var , ama bu keyfi olak uzatılabiliyor. dersleri 1 dönemde alıp aynı zamanda tez konunu belirleyip çalışmaya da başlayabilirisin . Ama bunu bölümdeki hocalarına kabul ettirebilmen gerekli , önüne çeşitli engeller koyabilirler, inş gönlünce istediğin sürede bitirebilirisn.

mahir

Öğrenci
hocam benim birinci dönemim bitiyor bu dönem inşallah.2.dönem teze başlayabilir miyim.ders dönemimde tez başlar mı acaba?

yardımlarınız ve bilgiler için çok teşekkürler.

pmimarı

Öğrenci
dersleri 1 dönemde almak nasıl oluyor ki? güz ve bahar dönemleri nasıl birleşebilir?
güz yaz dönemi diye birşey yok diye biliyorum y.lisanda. toplam tamalanması gerekn kredi var . Kredilerinizi uygun şekilde tek dönemde alabilirseniz sorun yok. Ayrıca bölümdeki hocalar her ne kadar ders döneminde seminer ve tezi vermek istemeselerde böyle bir hakkımız var .

S

shockhan

Guest
Teorikte 1.5 senede bitebilir, pratikte hocalar ,danışmanlar pek imkan vermiyorlar...10 kişide 1 kişi belki bulabiliyordur bu imkanı...

mkysoft

Öğrenci
Üniversiteden üniversiteye değişebilen bir durum. Kendi yönetmeliğinize bakın. Bazı üniversitelerde ders bitmeden seminer alınamaz. seminer verilmeden teze başlanamaz. Yönetmelik uygunsa, olay çalışmanıza yani danışmanınıza kalır.

historia

Öğrenci
ben de birşey soracapım.önceden y.lisansı 3 yılda bitirebiliyorduk şimdi okuldan atılma kalkmış galiba 4 yılda bitirebilir miyiz.uzatmanın herhangi bir dezavantajı var mı arkadaşlar

pisagor

Öğrenci
arkadaşlar benimde sormak istediğim bir şey var, bende arkadaş gibi masterımı 1,5 yılda bitirmek istiyorum ve şöyle bir şey düşündüm. Ders aşamasının ilk dönemindeyim ama lisansdan beri belirlediğim çok severek çalışmak istediğim bir tez konum var, ben diyorum ki seminer örneklerine bakarak şimdiden seminer çalışmasına başlayım, derslerimi bitirdiğim zamanda hocama seminerimi savunmasını vereyim, ondan sonraki 6 aylık bir süreçtede tezimi tamamlayıp teslim edeyim siz ne diyorsunuz, hocalar hemen ders bitiminde semineri kabul ederlermi, sizce böyle bir strateji uygun bir yol mu?

gizyl202

Araştırma Görevlisi
arkadaşlar ben tezimi 2 dönemde araştırmaya başladım benim önceden belirlediğim bir konum vardı danışman hocamda desteklediği bir konu idi ve araştırmalara başlamıştım. aynı zamanda 2. dönemde de ders alıyordum ikisi bri arada yürüye biliyor danuşmanınız konunuzu kabul ettikten sonra araştırmalarınıza başlaya biliyorsunuz. birde bnim konum üniversite rektörünün üniversiteye yönelik bir uygulama olması da bu süreci hızlandırmama alt yapı sağladı şimdi yl. 3. dönemdeyim ve kısmet olursa ocak ayında tezimi vermiş savunmaya girmiş olacağım. tabi bu duruma karşı çıkan bir çok enstütü hocası ve sınıf arkadaşları var o yüzden piskolojinizi bu duruma dayanıklı görüyorsanız bence hiç bir sorun olmaz. şu ana kadar. ancak benim gbi tez kapsamında bir uygulama gerçekleştirecekseniz 3 4 ay neredeyse hiç uyumadan, araştırmanıza ve uygulamanıza kendinizi kapatmanız gerekiyor.
şimdiden başarılar....

novgorod

Araştırma Görevlisi
arkadaşlar ben tezimi 2 dönemde araştırmaya başladım benim önceden belirlediğim bir konum vardı danışman hocamda desteklediği bir konu idi ve araştırmalara başlamıştım. aynı zamanda 2. dönemde de ders alıyordum ikisi bri arada yürüye biliyor danuşmanınız konunuzu kabul ettikten sonra araştırmalarınıza başlaya biliyorsunuz. birde bnim konum üniversite rektörünün üniversiteye yönelik bir uygulama olması da bu süreci hızlandırmama alt yapı sağladı şimdi yl. 3. dönemdeyim ve kısmet olursa ocak ayında tezimi vermiş savunmaya girmiş olacağım. tabi bu duruma karşı çıkan bir çok enstütü hocası ve sınıf arkadaşları var o yüzden piskolojinizi bu duruma dayanıklı görüyorsanız bence hiç bir sorun olmaz. şu ana kadar. ancak benim gbi tez kapsamında bir uygulama gerçekleştirecekseniz 3 4 ay neredeyse hiç uyumadan, araştırmanıza ve uygulamanıza kendinizi kapatmanız gerekiyor.

teşekkürler, bu çok açıklayıcı oldu, benim tez konum ve hatta taslağım şimdiden belli sayılır. sağlam bir öneri hazırlamaya çalışıyorum. dersler ve araştırma aynı anda ilerleyebiliyorsa çok iyi. hocalarım da destekler umarım. savunmanızda başarılar dilerim.
şimdiden başarılar....

A

Akademik Forum

Guest
Yüksek lisansta aynı kodlu iki dersi tek dönemde almak ve 1,5 yılda bitirmek

arkadaşlar merhaba,
Ben de 1,5 yılda yüksek lisansı bitirmeyi düşünüyorum hocalarım da sorun olmayacağını söylediler. Ancak şöyle bir problemim var yl tez çalışması dersinin kodu 3. ve 4. dönemde aynı görünüyor 600 kodu ve aynı şekilde uzmanlık alan dersi de bu iki dönemde kodu değişmemiş şekilde 601 görünüyor. Enstitümüz tez döneminde max 60 kredi alabilirsin şartı var ve ben bu iki dersi ikişer tane alacak şekilde toplam 60 krediyi de topluyorum ama hocamın öngörüsü mezun olacagım zaman yada sonrakı zamanda transkrıptte aynı donemde aynı ders ıkı tane gosterılemeyecegı için sorun çıkar aynı kodlu oldugu için diyor. Sorum : şimdiye kadar böyle bir durumla karşılaşan oldu mu? ne gibi bir çözüm sunabilirsiniz?