2 Aralık 2018 YDS/3 Sınavınız Nasıl Geçti?

Gamze

Administrator
2 Aralık 2018 YDS/3 Sınavına giren tüm adaylara geçmiş olsun. Sınavla ve sorularla ilgili düşüncelerinizi bu konuda paylaşabilirsiniz.


2018 YDS/3 sınavını tartışabilir, aklınızda kalan sınav sorularını bu konuda paylaşabilir ve çözüm yollarını öğrenebilirsiniz.


Sınav sonuçları 25.12.2018'de açıklanacak.


YDS*Sınav soruları ve muhtemel cevapları Remzi Hoca tarafından sağlanmaktadır.

Katkılarından dolayı Remzi Hoca’ya teşekkür ederiz.



Remzi Hoca'nın Sınav Yorumu:*

2018’ in son sınavı YDS, bugün yapıldı. Herkesin beklediği puanı almasını dileriz.
Sınav genel olarak YDS çizgisinde sorulardan oluştu ancak bu defa birçok sorununun uzun metinlerden oluştuğunu söylemek mümkün. İlk 16 soruda alışılmış bir soru dağılımı vardı ve genel olarak YDS seviyesinde idi. Cloze test sorularında 2 tane phrasal verb dışında kelime sorusu yoktu. Cümle tamamlama soruları biraz uzun metinlerden oluşmaktaydı ancak çoğunluğu yapılabilir düzeydeydi. Çeviri soruları oldukça uzundu ancak ciddi çeldiricileri yoktu. Paragraf sorularında anlaşılabilir metinlerden oluşmaktaydı ve sorular son sınavlarda yapıldığı gibi çeşitlendirilmişti. Paragraf soruları için sınavın en rahat bölümüydü denilebilir. Diyalog soruları, bir önceki sınava göre daha kolaydı. Eş anlamlı cümle soruları, doğası gereği biraz zor olsa da en az 2 doğru verebilecek seviyedeydi. Paragraf tamamlama ve ilgisiz cümle sorularının bir önceki sınava göre daha rahat olduğu söylenebilir.

YDS bu çizgisi ile sıkı çalışma gerektiren bir sınav olduğunu ve bu seviyede devam edeceğini gösteriyor.

İlk 26 sorunun olası doğru cevapları şu şekilde:

1. diversity
2. viable
3. profoundly
4. herald
5. exploitation
6. give up
7. just as
8. when
9. even if
10. due to
11. not only / but also
12. within / between
13. with / on
14. emerging / lasted
15. have faced / would be leaving


17. lead to
18. for
19. such as
21. although

22. come up with
23. to take
24. by means of
25. thus
26. throughout
 
Son düzenleme:

TheMachine

Öğrenci
2 Aralık 2018 YDS/3 Sınavına giren tüm adaylara geçmiş olsun. Sınavla ve sorularla ilgili düşüncelerinizi bu konuda paylaşabilirsiniz.


2018 YDS/3 sınavını tartışabilir, aklınızda kalan sınav sorularını bu konuda paylaşabilir ve çözüm yollarını öğrenebilirsiniz.


Sınav sonuçları 25.12.2018'de açıklanacak.


Hayatımda girdiğim en zor YDS idi.
 
A

Akademik Fo

Guest
çok zordu. 3 saat bile yetmedi
viable cevaplı soruyu hatirlayan var mi?
 
S

Sevinsevim

Guest
Edisonun yaptığı commercially daha viable bir soruda radar sets ler vardı shares common features gibi son şıkti galiba there are differences than these sets gibi
 
M

Misafir 1

Guest
yds sorusu

Merhaba

Prominent kelimesi metinde hangi anlamda kullanılmıştır diye bir soru vardı. Cevabı noteworthy.
 

Varuna

Öğrenci
Merhaba doğru cevaplardan da anlaşılacağı üzere çok zor bir sınav değildi ama elbet yökdil gibi de değildi. Ben paragrafları özellikle kolay buldum "herald" zordu diyen arkadaşlar 98 alacak sanırım. Tek kelime için zordu demek yanlış olur ama ben keşke çalışmaya daha fazla zaman ayırabilseydim diyorum:((( yoksa yapılamayacak bir sınav değildi.
 

Teacherrr

Öğrenci
Anlam bütünlüğünü bozanı bulma sorularında çok zorlandım akropolis Atina ve mısır hiyerogliflerdeki kıyafetler sorularının cevabını hatırlayan var mı
 
A

Agkdşfındh

Guest
Erişime açılan cevap kağıtlarının en altında; kitapçık kodu, doğru yanlış sayısı, ham puan satırı var. Daha önce hiç farketmemiştim o yüzden bir bilene sormak istedim. Bu doğru sayısına göre mi puanı hesaplıyoruz. Eğer öyleyse aklımdaki barajı geçmişim, mutluluktan delirmeden önce emin olayım bari:D
 
Üst