nezlelikarga
Öğrenci
Merhabalar. Lisedeyken hayalim Odtü Uluslarası İlişkiler okumaktı fakat kazandığım halde kimi özel sebeplerden gidemedim Dokuz Eylül Uluslararası İlişkilere kayıt yaptırdım. Şu an son sınıf öğrencisiyim, yüksek lisans istiyorum. Problem şu ki, Odtü hep içimde ukte kaldı, özellikle de kazanıp gidememiş olmak... Diyorum ki bir yandan Odtüde lisans okurken bir yandan başka bir üniversitede yüksek lisans yapabilir miyim? Devlet buna izin veriyor, ama dersler çakışınca ne olacak? İlla ki çakışırlar diye düşünüyorum. E bir de Dokuz Eylülde derslerin çoğunu almıştım zaten, onların bir bölümünü saydırma imkanım var mı? Yoksa DEÜ daha aşağıda diye dersleri eşdeğer mi görmezler? Şimdiden teşekkürler, kafam çok karışık, yardımınıza çok ihtiyacım var.
- - - Güncellendi - - -
Bir de Odtüyü daha kısa sürede bitirme şansım var mı kredili sistemle? Yani ilk sene hiç değilse ortak olan calculus, ekonomics, inkilap tarihi, türkçe gibi dersleri saydırmazlar mı? Saydırılması halinde ilk seneye çok az ders kaldığı için 2. sınıf derslerini görebilir miyim? Ben zaten her dönem fazladan 15er kredi alıp, yaz okulunda da 2şer ders alıp okulu 3 senede bitirmeyi planlıyorum. Ama okulu daha da kısaltmam mümkün mü? Hırslı ve çalışkan bir insanım böyle bir şey teoride mümkünse yapabileceğime inanıyorum.
- - - Güncellendi - - -
Bir de Odtüyü daha kısa sürede bitirme şansım var mı kredili sistemle? Yani ilk sene hiç değilse ortak olan calculus, ekonomics, inkilap tarihi, türkçe gibi dersleri saydırmazlar mı? Saydırılması halinde ilk seneye çok az ders kaldığı için 2. sınıf derslerini görebilir miyim? Ben zaten her dönem fazladan 15er kredi alıp, yaz okulunda da 2şer ders alıp okulu 3 senede bitirmeyi planlıyorum. Ama okulu daha da kısaltmam mümkün mü? Hırslı ve çalışkan bir insanım böyle bir şey teoride mümkünse yapabileceğime inanıyorum.