2. Yüksek Lisans ve Askerlik

DenDen

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba, şöyle bir sorum olacak;
Ben şuan halihazırda işletme üzerine yüksek Lisans yapmaktayım, tez aşamasındayım. Fakat öğrencilik haklarımdan yararlanmakta olduğum 3 yıllık süre bitmek üzere, askerlik nedeni ile yüksek lisanstan ayrılıp bir başka üniversitede yüksek lisansa tekrar başlamayı düşünüyorum.
Tekrar bir başka üniversitede yine işletme üzerine yüksek lisans yaparsam, bu durum yüksek lisansa yeniden başlamış gibi kabul edilip tekrar askerlik tecilim yapılır mı yoksa yine başvuracağım yüksek lisansın işletmeden farklı bir bölüm mü olması gerekir ?

Bir diğer sorumda böyle bir durumdayken ayrılıp tezsiz yüksek lisansa başvursam da bu haklardan yararlanıyor muyum?

Brk07

Öğrenci
Şu an için askerliğinizin tecil sebebi nedir? Yüksek lisans mı yoksa lisans tecili ile mi tecilli ?

lisans mezuniyeti sebebiyle tecilli ise yeni bir üniversiteye geçerseniz y.l. tecili olur.
Ancak diğer türlü muhtemelen olmaz ama emin değilim. Bilen arkadaşlar cevaplar.

A

Akademik Forum

Guest
Şuan yüksek lisans tecili kullanmaktayım. Benim bildiğim kadarıyla her eğitim sonrası için bir üst dilime geçmek gerekiyor. Benim sorum şu; yüksek lisansı bırakıp başka bir üniversitede aynı bölümde yeniden başlasam tecile yeniden hak kazanır mıyım. Amacım elbete hayat boyu böyle bir yaşam sürmek değil zaten tekrar aynı bölümde yapma isteğimde gerçekten yüksek lisans yapma fikrimden kaynaklanıyor. ama şartlar ve kariyer planları ne yazık ki şuan askere gitmem için uygun değil bu sebeple tekrardan tecil ettirmek istiyorum. Evet soruya ilişkin bilgileri olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırlar ise çok memnun olurum.

DenDen

Öğrenci
Şuan yüksek lisans tecili kullanmaktayım. Benim bildiğim kadarıyla her eğitim sonrası için bir üst dilime geçmek gerekiyor. Benim sorum şu; yüksek lisansı bırakıp başka bir üniversitede aynı bölümde yeniden başlasam tecile yeniden hak kazanır mıyım. Amacım elbete hayat boyu böyle bir yaşam sürmek değil zaten tekrar aynı bölümde yapma isteğimde gerçekten yüksek lisans yapma fikrimden kaynaklanıyor. ama şartlar ve kariyer planları ne yazık ki şuan askere gitmem için uygun değil bu sebeple tekrardan tecil ettirmek istiyorum. Evet soruya ilişkin bilgileri olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırlar ise çok memnun olurum.

30 yaşından gün aldıysanız sadece yüksek lisans diplomanızla tecil ettirebilirsiniz kayıt sildirme belgesi ile tekrar tecil edilemiyor.
Tezsiz, doktoraya başvuramadıgi için zaten tecil yapmiyorlar.

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
Bende merak ediyorum. Tezliyi bıraksam tezsize başlasam. Tecil olurmu tekrar? Birde bakaya düşme ihtimali nedir ?

DenDen

Öğrenci
30 yaşından gün aldıysanız sadece yüksek lisans diplomanızla tecil ettirebilirsiniz kayıt sildirme belgesi ile tekrar tecil edilemiyor.
Tezsiz, doktoraya başvuramadıgi için zaten tecil yapmiyorlar.
Yüksek Lisansı bitirmeden bahsediyorum, yarıda bırakıp okuldan ayrılarak yeni bir yüksek lisansa başlama neticesinde oluşacak durumu soruyorum, doğal olarak yarıda bıraktığım için yüksek lisans diploması olmayacak yeni bir yüksek lisans girip tekrar tecil ettirme üzerine soruyorum. Fakat bir önceki yüksek lisans ile başvuracağım yüksek lisansın aynı bölüm olması sıkıntı yaratır mı sorum bu

A

Akademik Forum

Guest
Monsıer bilmeden konuşma. Adam bitirmeden baslayacam diyor. Ettirirsin arkadaşım

Gamze

Administrator
Yüksek Lisansı bitirmeden bahsediyorum, yarıda bırakıp okuldan ayrılarak yeni bir yüksek lisansa başlama neticesinde oluşacak durumu soruyorum, doğal olarak yarıda bıraktığım için yüksek lisans diploması olmayacak yeni bir yüksek lisans girip tekrar tecil ettirme üzerine soruyorum. Fakat bir önceki yüksek lisans ile başvuracağım yüksek lisansın aynı bölüm olması sıkıntı yaratır mı sorum bu

Şu başlıkta sorunuzun cevabı mevcut: http://www.akademikpersonel.org/oyp...yuksek-lisans-oyp-kapsaminda-ve-askerlik.html