2015-2016 Bahar Dönemi Yüksek Lisans Başvuruları

redflagqq

Öğrenci
İstanbul'daki üniversitelere 2015-2016 yüksek lisans için bahar dönemi başvuruları ne zaman başlayacak? Üniversitelerin sitelerini takip ediyorum ancak hala herhangi bir duyuru açıklanmadı ?

eeznoraa

Öğrenci
İstanbul'daki üniversitelere 2015-2016 yüksek lisans için bahar dönemi başvuruları ne zaman başlayacak? Üniversitelerin sitelerini takip ediyorum ancak hala herhangi bir duyuru açıklanmadı ?
Üniversitelerin akademik takvimlerinde mevcut. Eğer değişmediyse İstanbul Üniversitesi için 14 Aralık, Marmaranın 1 Ocak'tı en son baktığımda.

hocam iyi güzelde mesela yarı dönemde mezun olacaklar için ayrıca şartlar varmı örneğin marmara ünüiversitesi 8 ocakta başvuruyu bitiriyor başka üniden mezun olan ne yapıcak bu durumda belki mezun olacağı tarih 15 ocak

Dyt.deniz

Öğrenci
Arkadaşlar istanbul üniversitesi min 50 yds puanı istiyor. Fakat aynı zamanda yabancı dil sınavı da yapıyor gözüküyor. Benim yds puanım 48.75 istanbul üniversitesinin bu dil sınavına girebilir miyim?

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar istanbul üniversitesi min 50 yds puanı istiyor. Fakat aynı zamanda yabancı dil sınavı da yapıyor gözüküyor. Benim yds puanım 48.75 istanbul üniversitesinin bu dil sınavına girebilir miyim?

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tabiki hocam..zaten yds puanı olmayanlara bir sans daha tanıyabilmek için o sınav..

R

Robotikci

Guest
İstanbul Üniversitesi Haziran 2016 dan itibaren yauksek lisans basvurularinda yabanci dil sinavi yapmayacaktir, bilginize.. Bu, o demek oluyor ki, makbul bir YDS, e-YDS, TOEFL gibi puanlari olmayanlar IU ye yuksek lisans basvurusu yapamayacaklardir. IU mezunu bir cok kisi bile, bu yuzden bu donem yuksek lisans basvurusu yapamadi.

Bsr_

Öğrenci
bahar dönemi açılan yüksek lisans programlarına girenler, güz döneminde girenlerle aynı sınıflara yerleşmiyor dimi ayrı bir sınıf oluyor bu konuda bilgisi olan var mı?

finduilas

Profesör
bahar dönemi açılan yüksek lisans programlarına girenler, güz döneminde girenlerle aynı sınıflara yerleşmiyor dimi ayrı bir sınıf oluyor bu konuda bilgisi olan var mı?
Ayni siniflara yerlesiyorlar tabii ki. Yuksek lisans/doktorada "sinif" diye bir sey yok zaten, sizinle ayni dersi alanlarla derse girip cikiyorsunuz.

Sent from my SM-N920T using Tapatalk

Bsr_

Öğrenci
sınıf derken kastım o değildi zaten, yani güz dönemi alacakları dersleri alanlarla baharda başlayanlar nasıl aynı ortamda bulunuyor bunu soruyorum.

finduilas

Profesör
sınıf derken kastım o değildi zaten, yani güz dönemi alacakları dersleri alanlarla baharda başlayanlar nasıl aynı ortamda bulunuyor bunu soruyorum.
Guz donemi ve bahar donemi farkli dersler aciliyor. Haliyle guz doneminde giren biri baharda acilan bir dersi guzde alamaz, mecburen baharda alacak. Baharda giren biri de ayni dersi baharda alacak.

Sent from my SM-N920T using Tapatalk