2015-ALES Sonbahar Dönemi Sınavına Sözelden Hazırlananlar

fedailer

Öğrenci
merhaba arkasalar,

Ales e sayili gunler kala sozel mantik uzerine calisma yapabilecegim kitap onerilerinizi bekliyorum. Yardimci olabilir misiniz?

lojistik

Öğrenci
Sözelden hazırlananların fikir alışverişinde bulunması amacıyla başlık açılmıştır.

Çalışma yöntemime gelince

• Bol sözel mantık çalışmak
  • Roman okumak
  • Çıkmış soruları çözmek

Kaynak kitap konusuna gelirsek şuan pek bir kaynak yok aklımda.

eeznoraa

Öğrenci
merhaba arkasalar,

Ales e sayili gunler kala sozel mantik uzerine calisma yapabilecegim kitap onerilerinizi bekliyorum. Yardimci olabilir misiniz?
Son sınavda her iki bölümdeki sözel.mantık sorularını fulleyen birisi olarak kesinlikle Yediiklim'in Ales DGS Sözel Mantık kitabını tavsiye ediyorum hocam.

Fakat kitaptan ziyade bence püf nokta soru tipini kısa sürede çözümleyip bu soru tipine en uygun tablo şeklini belirleyebilmekte yatıyor. Bu yaptıktan sonra gerisi çorap söküğü gibi gelir.

Diğer bir nokta da üşenmeden tabloyu düzenli olarak doldurmak ve verilen hiçbir öncülün gereksiz olmadığının bilincinde olmak. Tabloyla detaylı bir şekilde uğraşmak zaman kaybı olarak algılanmasın kesinlikle. Tablo oluştuktan sonra geriye sadece şıkları okuyup doğru olanı işaretlemek kalıyor.

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

fedailer

Öğrenci
Son sınavda her iki bölümdeki sözel.mantık sorularını fulleyen birisi olarak kesinlikle Yediiklim'in Ales DGS Sözel Mantık kitabını tavsiye ediyorum hocam.

Fakat kitaptan ziyade bence püf nokta soru tipini kısa sürede çözümleyip bu soru tipine en uygun tablo şeklini belirleyebilmekte yatıyor. Bu yaptıktan sonra gerisi çorap söküğü gibi gelir.

Diğer bir nokta da üşenmeden tabloyu düzenli olarak doldurmak ve verilen hiçbir öncülün gereksiz olmadığının bilincinde olmak. Tabloyla detaylı bir şekilde uğraşmak zaman kaybı olarak algılanmasın kesinlikle. Tablo oluştuktan sonra geriye sadece şıkları okuyup doğru olanı işaretlemek kalıyor.

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

tamam hocam iki bucuk ayda ilerleme yapabilirim ins. Cok sagolun yardiminiz icin

- - - Güncellendi - - -

Sözelden hazırlananların fikir alışverişinde bulunması amacıyla başlık açılmıştır.

Çalışma yöntemime gelince

• Bol sözel mantık çalışmak
  • Roman okumak
  • Çıkmış soruları çözmek

Kaynak kitap konusuna gelirsek şuan pek bir kaynak yok aklımda.

sagolun hocam

A

Akademik Forum

Guest
Soru

Başlığı görüp ben de geldim ales hakkında pek bilgim yok sözelden girecekler için nelerden sorumluyuz kaç soru vb kısa bilgiler rica edebilir miyim ben de kusura bakmayın :)

Klimatolog

Öğrenci
Sözel adaylar sözel 1 40 sözel 2 40 soru olmak üzere toplam 80 sorudan sorumludur tabi sayısal yeteneğiniz varsa sayısal 1 bölümünde yer alan 40 soruda size puan getirmekte yalnız katsayısı sözel kısma göre daha düşük

A

Akademik 1234

Guest
KPSS - DGS - ALES Sözel & Sayısal Mantık Konu Özetli Soru Bankası , Körfez Yayınları resmi satış sitesi
bende bu kitabı önerebilirim yanında cd de veriyorlar sorular videolu olarak çözülüyor, ayrıca mantık soruları konulara bölünmüş, her konunun girişinde sorunun nasıl çözülmesi gerektiği hakkında bilgiler var.
yalnız şu da var; bir konu ile ilgili 7-8 test varsa ilk 2-3 test çözülebiliyor sonrasında seviyeyi bayağı yükseltiyorlar, ösymnin zorluk anlayışınında üstüne çıkıyorlar :)