Son sınavda her iki bölümdeki sözel.mantık sorularını fulleyen birisi olarak kesinlikle Yediiklim'in Ales DGS Sözel Mantık kitabını tavsiye ediyorum hocam.merhaba arkasalar,
Ales e sayili gunler kala sozel mantik uzerine calisma yapabilecegim kitap onerilerinizi bekliyorum. Yardimci olabilir misiniz?
Son sınavda her iki bölümdeki sözel.mantık sorularını fulleyen birisi olarak kesinlikle Yediiklim'in Ales DGS Sözel Mantık kitabını tavsiye ediyorum hocam.
Fakat kitaptan ziyade bence püf nokta soru tipini kısa sürede çözümleyip bu soru tipine en uygun tablo şeklini belirleyebilmekte yatıyor. Bu yaptıktan sonra gerisi çorap söküğü gibi gelir.
Diğer bir nokta da üşenmeden tabloyu düzenli olarak doldurmak ve verilen hiçbir öncülün gereksiz olmadığının bilincinde olmak. Tabloyla detaylı bir şekilde uğraşmak zaman kaybı olarak algılanmasın kesinlikle. Tablo oluştuktan sonra geriye sadece şıkları okuyup doğru olanı işaretlemek kalıyor.
D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sözelden hazırlananların fikir alışverişinde bulunması amacıyla başlık açılmıştır.
Çalışma yöntemime gelince
- Bol sözel mantık çalışmak
- Roman okumak
- Çıkmış soruları çözmek
Kaynak kitap konusuna gelirsek şuan pek bir kaynak yok aklımda.