2015 Yüksek Lisans ve KYK Kredi ve Burs Başvuruları

merhabalar

Yeni lisans mezunuyum ve lisans boyunca kredi aldım. ve 2015 eylül de kesilcekmiş. yüksek lisans başvuruları daha öncesinde bu tarihin . yüksek lisans kredi ve burs için başvuru tarihleri ne zaman acaba? kredi kesildikten sonra başvurabilir miyim?

İyi günler

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
merhabalar

Yeni lisans mezunuyum ve lisans boyunca kredi aldım. ve 2015 eylül de kesilcekmiş. yüksek lisans başvuruları daha öncesinde bu tarihin . yüksek lisans kredi ve burs için başvuru tarihleri ne zaman acaba? kredi kesildikten sonra başvurabilir miyim?

İyi günler

Merhaba, KYK master ve doktora başvuruları Eylül ya da Ekim ayında olur. Ama kesinmesi önemli değil yeniden değerlendirme yapılmaktadır zaten bir sorun olmaz sizin için.

demircan_053

Araştırma Görevlisi
Merhaba, KYK master ve doktora başvuruları Eylül ya da Ekim ayında olur. Ama kesinmesi önemli değil yeniden değerlendirme yapılmaktadır zaten bir sorun olmaz sizin için.

bu dönem kayıtlar erken olacakmış hocam , acaba buna binaen burs başvurusu da erken olabilir mi , yani eylülden önce olma ihtimali varmıdır

Merhaba, KYK master ve doktora başvuruları Eylül ya da Ekim ayında olur. Ama kesinmesi önemli değil yeniden değerlendirme yapılmaktadır zaten bir sorun olmaz sizin için.[/QUOT

zaten o zamana kadar da öyp alımları ya da yüksek lisans yerleştirme sonuçları açıklanmış olur. Bilgilendirme için teşekkür ederim :)

jenis

Öğrenci
merhabalar

İyi günler

KYK'dan lisans döneminde burs veya öğrenim kredisi alanlar yüksek lisans bursuna veya kredisine başvuramıyor diye biliyorum ben. (evet, öyleymiş. şurada yazıyor: http://kyk.gsb.gov.tr/Sayfalar/2441/2390/GenelBilgiler)

Son düzenleme:

Ahbap_Ahbap

Öğrenci
Merhaba, benim kredim 2012'de kesildi, geri ödemesi 2014 eylül ayıydı ama bir sene uzattım işsizlikten, yeni mezun oldum , şimdi yüksek lisansa girme durumum var, kredi ya da burs alabilir miyim, lisans borcumu ödemem mi lazım?

A

Akademik Forum

Guest
arkadaşlar lisans döneminde burs alanlar yüksek lisansı kazanınca öğrenimine devam ettiğine dair bir dilekçe vererek burs almaya devam ediyormuş bir bilgisi olan var mı acaba ?

Mrvsnt

Araştırma Görevlisi
arkadaşlar lisans döneminde burs alanlar yüksek lisansı kazanınca öğrenimine devam ettiğine dair bir dilekçe vererek burs almaya devam ediyormuş bir bilgisi olan var mı acaba ?

Arkadaşlar ben önlisansımın ikinci yılında , ve lisansınım 3. yılında burs almıştım. Şuan yüksek lisansta tez dönemine geçtim ve farklı bir bölümde tekrar yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. Ben de lisansta burs alındıysa yüksek lisansta burs ya da kredi alınamaz diye biliyordum. Eğer ikinci yüksek lisansa da başlarsam krediye başvurabilir miyim?

asfour

Öğrenci

Dilekçeyle bursu devam ettirme ön lisanstan lisansa geçenler için söz konusu diye biliyorum. Normalde lisansı bitirdiğinizde bursunuz kesilir ve yl bursu için yeni başvuru yapmanız gerekir. Kendi başvurum için kyk yı aradığımda öyle söylemişlerdi.

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar ben önlisansımın ikinci yılında , ve lisansınım 3. yılında burs almıştım. Şuan yüksek lisansta tez dönemine geçtim ve farklı bir bölümde tekrar yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. Ben de lisansta burs alındıysa yüksek lisansta burs ya da kredi alınamaz diye biliyordum. Eğer ikinci yüksek lisansa da başlarsam krediye başvurabilir miyim?

Başvurabilirsiniz hiçbir sorun olmaz.

Quenn

Öğrenci
Merhaba bilgisayar mühendisliği mezunuyum. Öğrenim hayatımda son 6 ay kredi aldım.
Şimdi yüksek lisans kredi yada bursuna başvuracağım ancak elektronik mühendisliği alanında devam edeceğim.

Kykda yazan önceden kredi burs alan öğrenciler bir daha alamaz maddesi benim için geçerli oluyor mu

Bu durumda kredi alabilir miyim

Son olarak 4 yıllık bir fakülteye daha kayıt oldum. Onun için yine kredi çıkar mı

G

Ghjklpo

Guest
Ara Dönemler İçin Burs Başvuruları

Merhaba, ben bahar döneminde yüksek lisansa ilk kez başladım, bizler için burs başvuruları ne zaman başlar ve ilk hangi ayda alırız?

A

Akademik Forum

Guest
Lisans eğitiminde 4 yıl öğrenim kredisi aldım, 2 yıl tecil hakkımı kullandım ve yüksek lisansa kaydolacağım. Tekrar öğrenim kredisi alabilir miyim?

A

Akademik Forum

Guest
Lisansta KYK'dan öğrenim kredisi alıyordum, şu an yüksek lisans öğrencisiyim ve KYK bursu alıyorum. YL bursu için başvuru yapabiliyorsunuz, hiçbir sorun olmuyor.
Merhaba. Yüksek lisans krediniz ne zaman kesildi acaba ? Öğrenim sürem 1.5 sene 2016 yılında kredi almaya başladım ve kredimin bitiş tarihi 30 haziran 2017 olarak gözüküyor da