2016 Yüksek Lisans Karmaşası

VATANSEVER

Öğrenci
Merhaba Arkadaşlar,

20 Nisan 2016 tarihinde çıkan karar ve akabinde bir kaç gün önce çıkartılan yönetmeliğe göre YLS yapan öğrencilerin süre konusunda net ifadeler olmadığı için endişeliyim.

2013 güz dönemi ilk önce tezsiz yl olarak başlamıştım.Sonra 2015 temmuz ayında tezliye geçiş yaptım.Şuan 6.dönemimi tamamlamak üzereyim

Tez sürecimde elimde olmayan sebeplerden dolayı aksama oldu.Haziran sonu tezimi savunmuş ve bitirmiş olmam gerekiyordu ama ağustosa kadar mümkün gözükmüyor.

Sorum şu;Enstitü bana bir ay ya da iki ay gibi bir süre tanıyabilir mi? Böyle bir durum söz konusu olabilir mi? Enstitü yönetiminin böyle bir yetkisi var mı?

Yeni yönetmeliğe göre benim durumum nasıl olacak? Bu arada tezim hazır resmi prosedürlerde ki aksaklıklar yüzünden teslim edemiyorum karmaşık bir süreç yaşadım.

- - - Güncellendi - - -

Konu hakkında bilgisi olanlar lütfen bana yardımcı olabilir misiniz? Buradan cevap bulabileceğimi ümit ederek konu açtım ama sanırım yardımcı olabilecek kimse yok:((

Adaland45

Öğrenci
slm arkadaslar ben 16.09.2015 tezsiz yüksek lisans a askerlik tecil ettirmek için başvurdum okul 22.09.2018 e kadar tecil etti.yeni çıkan kanunla tecilimi bozacaklarmı 1.5 yılı düştü deniliyo bilgisi olan warmı yoksa yeni kayıt olanlara bu yönetmelik uygulanacak bilgisi olan cevaplarsa sevinirim.

EserKUTAY

Öğrenci
Sevgili kardeşim sizi yanıltmak istemem ama sanırım hali hazırda yüksek lisans yapanları da kapsıyor. Yani Tezsiz yapıyorsan 3 dönemde bitirmeye gayret göstereceksin bitiremezsen atacaklar. YÖK malum tezsiz yüksek lisansı bitirmek için elinden geleni yapıyor. Son dönemde YÖK maalesef iyice itibarsızlaştırdı Tezsiz yüksek lisansı. Bu durum gerçekten haksızlık ve saygısızlık. YÖK'ün kaldırılması, YÖK Başkanı ve üyelerinin hukuk önünde yargılanması gerekir.

VATANSEVER

Öğrenci
Sevgili kardeşim sizi yanıltmak istemem ama sanırım hali hazırda yüksek lisans yapanları da kapsıyor. Yani Tezsiz yapıyorsan 3 dönemde bitirmeye gayret göstereceksin bitiremezsen atacaklar. YÖK malum tezsiz yüksek lisansı bitirmek için elinden geleni yapıyor. Son dönemde YÖK maalesef iyice itibarsızlaştırdı Tezsiz yüksek lisansı. Bu durum gerçekten haksızlık ve saygısızlık. YÖK'ün kaldırılması, YÖK Başkanı ve üyelerinin hukuk önünde yargılanması gerekir.

Merhaba cevabınız için teşekkür ediyorum fakat tezsiz başlayıp daha sonra 2015 tezliye geçiş yapmıştım.Tezli yl da süre 6 dönem ve ben de 6.dönemin içindeyim.Yönetmeliği okudum benim anladığım yönetmeliğin çıktığı tarihten itibaren 1.dönem olarak sayılacağı.Bu doğrultuda bakınca yönetmelik bir kaç gün önce çıktı ek madde ile belirtilen şey yönetmeliğin çıktığı tarihin 1.dönem olarak kabul edildiği.O zaman hakkımız devam ediyor anlamına gelmez mi?

elbrus

Öğrenci
hangi üniversitede tezsiz yüksek lisans yaptınız acaba? ayrıca tezsiz yüksek lisansı bitirip tezli yüksek lisansa başvurup mu geçtiniz?

- - - Güncellendi - - -

Merhaba cevabınız için teşekkür ediyorum fakat tezsiz başlayıp daha sonra 2015 tezliye geçiş yapmıştım.Tezli yl da süre 6 dönem ve ben de 6.dönemin içindeyim.Yönetmeliği okudum benim anladığım yönetmeliğin çıktığı tarihten itibaren 1.dönem olarak sayılacağı.Bu doğrultuda bakınca yönetmelik bir kaç gün önce çıktı ek madde ile belirtilen şey yönetmeliğin çıktığı tarihin 1.dönem olarak kabul edildiği.O zaman hakkımız devam ediyor anlamına gelmez mi?

hangi üniversitede tezsiz yüksek lisans yaptınız acaba? ayrıca tezsiz yüksek lisansı bitirip tezli yüksek lisansa başvurup mu geçtiniz?