24 Kasım tarihli 50d kadro ilanlarını kazananlar

ohyeah

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,
24 Kasım tarihli 1000 akademisyen alımına ilişkin duyurular olmuştu. Bende bu kadrolardan birini kazandım. Araştırma görevlisi oldum. Fakat soruşturmadan geçmemiz gerekliymiş. Ne kadar sürer bilmiyorum. Forumu okudum bilgilendim ancak ülkemizin durumu malum, biraz geç sonuçlanır gibi geliyor. Neyse asıl sormak istediğim konu şudur:
Bu kadrolara başvururken ilanın şartı, lisans mezunu olmaktı. Daha sonra bir değişiklikle yüksek lisans ya da doktora yapıyor olma şartı getirildi. Ben zaten A bölümünden lisans mezunu olarak yine A bölümünden yüksek lisansıma devam etmekteydim, daha doğrusu tez dönemindeydim. Dediğim gibi, araştırma görevlisi olmaya hak kazandım ve şuan soruşturmayı bekliyorum aynı zamanda da yaklaşık 1 ay içerisine resmen yüksek lisans mezunu olacağım. Ancak bir söylenti var yüksek lisanslarımız geçersiz sayılacak diye, buna kimse açıklık getirebilmiş değil, yani ben yüksek lisansımı bitiriyorum zaten. 1 ay içinde yüksek lisans diplomamı alacağım. Yani şimdi aynı bölümden tekrar mı yüksek lisans yapacağım bu çok saçma geliyor. Birde anlayamadığım şey, madem tekrar yapacaktık yüksek lisansı neden şartlarda yapıyor olmak yazıyordu. Ayrıca şartlarda doktora yapıyor olmak da geçerliydi. Yani şimdi ben doktora yapıyor olsaydım ve hatta diyelim ki tez aşamasında olsaydım doktoranın her şeyi lisans öğrencisi gibi baştan mı yapacaktım yani

Diğer bir sorum da, atandığım yerde lisans bile yok, 50d olarak atandım malumunuz. Söylentiler doğruysa eğer yüksek lisansımı da aynı bölümden yapacakmışım tekrardan onu da anlamadım. Peki diyelim yeniden yüksek lisans yapacağım peki bu nerede olacak? Buna bulunduğum üniversite mi karar verecek yoksa yök bir açıklama mı yapacak yoksa da öyp usulü bir atama mı olacak. Bu soruların hiçbiri cevaplanmış değil.
İşin kötü yanı, kadro aldığıma sevinemiyorum. Çünkü daha yeni bitirdiğim yüksek lisansımı tekrar baştan yapacağım ve nerede yapacağım bile belli değil. Ayrıca kadro 50d doktoramı bitirdiğimde ne olacağım belli değil. Belki de aynı bölümden ikinci yüksek lisansı yaptığım yanıma kar kalacak ve bu süre zarfında nerede öğrenim göreceğim ve nerede çalışacağım belli değil, öyp usulu mu yoksa git gel mı yapacagım. eger gıt gel yapacaksam nerede olacak filan kafamda deli sorular. Benim gibi 24 kasım tarihli kadrolara atanan arkadaşlar varsa, fikirlerini paylaşırlarsa çok memnun olurum. Selamlar

Mr. Robot

Öğrenci
Hocam ben de bu kadrolarla yerleşenlerdenim. Yüksek lisansımın başındayım henüz fakat birçok sıkıntı var. Baştan başlatacakları duyumunu aldım. Hatta ve hatta YÖK'ün direkt olarak istediği üniversiteye göndereceğini bile söylediler. Ne kadar doğru bilemiyorum. Ayrıca 50 d muamması da ayrı. Forumda da bu konu da pek ses yok.

Sent from my iPhone using Tapatalk

kıpır

Öğrenci
Konu ile ilgili olarak o kadar belirsiz nokta var ki, insanın kafasına her şey takılıyor. Geçenlerde bir arkadaş YÖK çağrı merkezini aradığını, YÖK'ün de konu ile ilgili olarak ilgili üniversitelere yazı gönderdiği bilgisini aldığını forumda yazmıştı. Diğer taraftan mülakat sınavına girdiğim bir üniversitede hoca yüksek lisansa kesinlikle yeniden başlatılacağını ve bizim için en iyi ihtimalin şu an yüksek lisans yaptığımız okula görevlendirme yapılarak aldığımız derslerden muafiyet sağlanması olacağını ifade etmişti.

Hasanimo

Araştırma Görevlisi
Arkadaşlar merhaba sizin de değindiğiniz gibi bir çok soru işareti var ama benim yorumum şu yönde: Y lisans Doktorayı iptal etme durumları okullara bırakılmış ve okulların acil hoca ihtiyacı olduğundan böyle bir şey yapmazlar. Öyle bi durum öngörülse neden y lisans doktora yapıyor olma şartı getirilmezdi. İkincisi ise eğer lisans bölümü açılmamış olsa bile bölümde hoca varsa tez döneminde atandığımız okula çağırırlar çünkü bölümün kuruluş aşamasında yardımcıya ihtiyaç olabilir. Benim tavsiyem tez dönemindeki arkadaşların okullarına gitmesi çünkü hem senet imzalamamış olursunuz hem de göz önünde bulundurulup doktora sonrası yard doc kadrosuna yerleştirilmeniz yapılır emek vereceğiz sonuçta. Güvenlik soruşturmasında ise yasal süre iki ay ama ohal var dediğiniz gibi uzayacak sanırım, ben de beklemedeyim.

Surveillance

Öğrenci
Hocam benim kafamda da aynen bu soru işaretleri var. Üstte kıpır nickli arkadaşın bahsettiği gibi, bize de kazandığım yerde bir hoca yüksek lisansa kesin olarak yeniden başlatılacağını söyledi. Fakat halihazırda YL yaptığınız okulu tekrar seçip önceden gördüğünüz dersleri saydırabilirsiniz dedi. Güvenlik soruşturması ne kadar sürer bu konuda da kimse net bir şey söyleyemiyor. Beklemekten başka çaremiz yok gibi görünüyor.

Güvenlik soruşturması bitip resmi olarak atamamız yapılana kadar kurulu düzenimizi değiştirmememiz lazım. Hatta yüksek lisans/doktora yapılacak yerler de belli olduktan sonra orada kurulu düzene geçsek daha iyi olur. Çünkü muhtemelen YÖK bizden YL'yi nerde yaptıysak, doktorayı da aynı yerde yapmamızı ister. Bu da lisansüstü eğitim için en az 6-7 yıl aynı şehirde olmamız gerektiği anlamına gelir. Dolayısıyla orada bir kurulu düzene geçilebilir.

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
ben de sizinle aynı durumdayım. tezin bitmesine 1-2 ay var. ne yani baştan mi yapacagiz? cok saçma.. kaldigimiz yerden devam ettirmesi maaş yönünden de devletin işine gelmez mi?

eleventeen

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,
Ben de 24 Kasım tarihli ilanlardan birini kazandım. Sonuçlar yeni açıklandığı için üniversite ile henüz görüşmedim.
Benim sorum, ilanda yüksek lisansın yeniden başlatılacağına dair herhangi bir ibare bulunmuyordu. Sınavda da hocalar bununla ilgili hiçbir şey söylemedi. Buna rağmen bu şekilde yapmaya zorlayabilirler mi?
İkinci sorum, atandığım üniversitede de lisans bile yok. Bu durumda nasıl işliyor süreç? Yüksek lisansımı ve doktoramı o okulda yapamayacağım demek bu. Bu durumda benim halihazırda kayıtlı olduğum yüksek lisansımı kabul etmek durumundalar mı? Lisans olmayan üniversitelerde araştırma görevlisi olanlar nasıl bir yol izliyor?
Teşekkürler şimdiden.

Son düzenleme:

Hasanimo

Araştırma Görevlisi
Merhaba arkadaşlar,
Ben de 24 Kasım tarihli ilanlardan birini kazandım. Sonuçlar yeni açıklandığı için üniversite ile henüz görüşmedim.
Benim sorum, ilanda yüksek lisansın yeniden başlatılacağına dair herhangi bir ibare bulunmuyordu. Sınavda da hocalar bununla ilgili hiçbir şey söylemedi. Buna rağmen bu şekilde yapmaya zorlayabilirler mi?
İkinci sorum, atandığım üniversitede de lisans bile yok. Bu durumda nasıl işliyor süreç? Yüksek lisansımı ve doktoramı o okulda yapamayacağım demek bu. Bu durumda benim halihazırda kayıtlı olduğum yüksek lisansımı kabul etmek durumundalar mı? Lisans olmayan üniversitelerde araştırma görevlisi olanlar nasıl bir yol izliyor?
Teşekkürler şimdiden.

Hocam öypliler okullarına dönmediler ama ders dönemi biten bizleri öğrenciler olmasa bile atandığımız okula çağırabilirler