29.08.2013 IELTS Academic Module Maceram

Cashmere

Araştırma Görevlisi
Merhabalar olsun tüm IELTS meraklılarına, adaylarına :eek:

Forumda sıklıkla duyduğum, tavsiyeler aldığım, tecrübeler okuduğum ve sonunda tecrübe ettiğim şu meşhur sınav hakkında fikirlerimi belirtmek istiyorum :ghost:

shockhan hocamın konusunda bilgi paylaşımında bulunan arkadaşlara,
chatbox ta benim delidivane sorularıma sabırla cevap veren taygun, sidneh hocalarıma, şekerparem sabihagökçenn e :ghost: ,
Cambridge setini tamamlamamış olsam da elimin değmesine sebep olan RAGİ ye,
Özel msj atıp beni bilgilendiren ve güzel temennilerde bulunan katharsis e,
Konuya denk gelip de bana cesaret veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim :eek:

1 Eylül de dördüncü kez YDS(KPDS) ye girecek bir kişi olarak IELTS gibi insancıl sınavların varlığına şükrettim bugün :eek:

29.08.2013 tarihli Akademik Modüle iştirak etmiş bulunuyorum. Sınav sonucum istediğim derecede gelmese de-ki bu 7- sınava girdiğim ve tecrübe edindiğim için memnunum.

Oral exam yazılı sınavdan 1 gün önce yapıldı. Gereksiz ve manasız bir şekilde heyecanlandım. Sınav stresi olmayan biriyimdir ama insanın doğası da değişken demek ki..Öyle ki birkaç dakika ellerimi sıranın altına sakladım titremelerinden rahatsız olup ama sonra sakinleştim :eek:

katharsis hocam Türk examiner a denk gelmememi temenni etmişti, notları sıkıntılı olabilir diye. Şanslıyım sanırım baldan tatlı bir examinerım vardı karşımda :eek: Böyle sarılıp içime sokasım geldi güleryüzlü ve yumuşak hallerini görünce :ghost: Speaking part için olası gelecek konulara ielts-simon ve ielts-exam sitelerinden araştırma yapmıştım, aşağı yukarı neler söyleyeceğimi kafamda maddelemiştim.Kendimce tabi :p
Part 1 klasik tanışma sorularıyla gayet yumuşak geçti. Evimden, en sevdiğim odadan, neden sevdiğimden bahsederken kıyafetlere geldi konu nasıl olduysa. Alışveriş tercihlerimi, arkadaşlarıma yardım edip etmediğimi, nelere öncelik verdiğimi, çocukken kıyafetlerimi kimin seçtiğini falan sordu :eek: Yine sevimli ve sakin bir diyalog hakimdi...

Devamında meşguliyetlerden, stres faktöründen, en koşturmalı/meşgul olduğum günden bahsettik. Ben biraz kontrolümü kaybetmeye başladım buralarda. Kontrolden kastım cümleler refleks olarak çıkmaya başladı ağzımdan.. Hani 2 düşün 1 söyle der ya büyükler, bende salise düşünme olamadı bundan sonra :/

Geldik en merak ettiğim kısım olan part 2 ye, bana bir topic verdi ki, hiç tahmin etmemiştim. İlgimi çeken bir ülkeden bahsetmemi (kendi ülkem dışında), bu ülkenin hangisi olduğunu, neden ilgimi çektiğini, hakkında neler bildiğimi anlatmamı isteyen bir topicti :eek: Tabi ki 1 dk not almam için sürem ve bir not defteriyle kalemimi de uzattı...

Notlar aldım, maddeler halinde nelerden bahsetmek istiyosam, unutmamak adına minik kelimeler yazdım...
Hadi dediğinde başladım motor gibi konuşmaya, bi parça konudan uzaklaştım sandım, toparlama cümlelerimi sıralarken süre bitti dedi ağzım açık, cümlem yarım kaldı :( pek üzüldüm o anda...
Bu arada Kanada dan bahsettim...Detaylara girmeyeyim ama fena bi konu değildi anlattığım :eek:

Geldik part 3 e, genelde beklenen sadece sizin topic verildiğinde bahsettiğiniz konu üzerine argümanlar ya da ben öyle sanıyodum; ancak bende böyle olmadı...

Yurtdışına yapılan gezilerin sebebini sordu, gereksiz yere klişe bi cevap verdim; dil öğrenmek, farklı kültürler tanımak, gezmek eğlenmek için gibi...Kendi ülkende kalarak da dil öğrenebilir ya da araştırma yapabilirsin ama diyince afalladım :D Çünkü haklı, ama hissetmek, yerinde görmek tecrübe etmek farklıdır, hem güzel anılar toplar hem de çektiğiniz fotoğraflar ve videolarla arkadaşlarınıza hava atarsınız artık böyle bi zamanda yaşıyoruz dedim. Sonra çok pişman oldum böyle bişey söylediğime, sığ geldi...:crushed:

Yurtdışında okumak ve yaşamak arasındaki farklardan, çocukların yurtdışında bi süre yaşama konusunda ne düşüneceğinden bahsettik; burada da çocuklar önceleri arkadaşlarından ayrılacakları için üzülürler mutlaka ama çabuk unuturlar hem yenilik onlara eğlenceli gelecektir dedim...Çocukları hafife mi aldım diye dövündüm durdum sınavdan sonra :angel:

Yurtdışına çıkma sebebi ne olabilir sorusuna klasiklerle başladım, eğitim, iş fırsatları, kariyer, turizm derken hmm hmm yapıyodu examinerım :eek: Belki de aşık olurlar onun peşinden giderler dedim o maviş gözler kocaman açıldı kahkaha attı :D Pek hoşuma gitti :eek:

Sonlara doğru ülkelerarası ilişkilerden, özellikle komşu ülkelerden bahsettik. Burada o an nasıl kurduğuma inanamadığım güzel bi cümle kurdum ki; Komşularınızla ilişkileriniz samimiyetsiz ya da gerginse düşmanınızla uyuyosunuz demektir gibi bişeydi...

Bu arada speaking sınavım Taksim de idi...Test saatim 17:20 olmasına rağmen 16 gibi oradaydım ve bekletmeden fotoğrafımı çekip aldılar beni :eek:

- - - Güncellendi - - -

Speaking testten 1 gün sonra da yazılı sınava girdim (bu sabah:eek:)

Saat 08:15 te hazır bulunmamızı tembihleyen görevliler hanı açacak kişiye haber vermemiş olacak ki saat 8 de hala kapılar kilitliydi. Acemice davranan Benjamin yaka kartlı bir delikanlı bizi yönlendirmeye çalıştı, elinde sıra numaralı isimler yazan bir liste var ancak isimleri 5-6 taksitle okudu, kayıt masasındakiler sürekli arayıp çabuk yolla diye azarladılar garibimi :/

Bekleme mevzuunu sevmiyorum ben...Sıkıldım o yüzden...Çok kalabalık değildik sanıyorum 100 kişi etmezdik...

Belgelerimizi teslim etmeden önce çanta ve özel eşyalarımızı idare eder bi şekilde numaralar yazılmış kağıtlarla boş bir odaya bıraktık. Sonrasında numaralarımıza göre sınıflara yerleştik.

Listening test gayet hoş gitti, 1 kelime kaçırıp 2 sorudan emin olamadım...Ekstradan verilen 10 dakika bazı adayların aklını karıştırıyo hala ne yazık ki...
Reading test bi tık daha zorluydu. Öncesinde soruları tarayıp sonra parçalara daldım...İlk parçada hayvanların hastalıklarını kendi yöntemleriyle tedavi ettiklerine dair yapılan araştırmaları ve detayları anlatmışlardı...
İkinci parçada Grimm Kardeşlerin romanları ve gelişim süreci anlatılıyodu ki bu parçada sıkıldım çünkü tıkanıp kaldığımı hissettim bi ara...Bilmediğim/ anlamını çıkaramadığım kelimelere takıldım kaldım...

1 saat içinde reading testi tamamiyle (cevap kağıdına cevaplarımızı geçirmek de dahil) bitmeli şeklinde 5 ya da 6 sefer uyarı yapıldığı halde sınavın bittiğini haber veren uyarıya karşı gelen adaylar vardı. Bir de iddia ediyo duymadım öyle bişeyi, söylemediniz diye... Biz kalan 29 kişi gaipten duyduk demek o uyarıyı :eek: Onlar inatlaşırken geldik beni geren Writing test e :ghost:

Task 1 aslında basit bir charttı ama pek spesifik/dikkat çekici ya da yazmaya değer bilgi çarpmadı benim gözüme... 1989-2004 yılları arasında İngiltere de bir şehirde turizmle ilişkili sektörlerdeki iş/pozisyon sayılarını gösteren bi barcharttı..Önerilen 20 dakikanın 12 dakikasını kullandım bu bölüm için...
Soru kitapçığını aldığımda yaptığım ilk şey task 2 de ki konuya bakmak oldu..1 için yazarken beynimde bişeyler çalışsın istedim...Ön hazırlık gibi bişey yani :p

Task 2 konumuz müzelerin teknoloji çağıyla birlikte önemini yitirdiği ve artık müzelere ihtiyaç duyulmadığı fikrine katılıp katılmadığımızdı...

Kesinlikle müzelereden taraf birisiyim, elimden geldiğinde sebeplerimi anlattım, aşırıya kaçmadan bağlaçlar kullandım ki zaten refleks olarak geliyo bazıları...Linking word için tekrar edilmemeli gibi bi tip okumuştum simon da, buna dikkat ettim. Kesinlikle spelling önemli, belirtmeden geçmeyeyim...
Also, so, moreover, and, furthermore, however, on the other hand gibi bağlaçlar kullandığımı hatırlıyorum.. Sanırım bir de but ım vardı...

Genel temam Feeling is everything di :eek: Nerden aklıma geldiyse zaten bu sloganı duyduğum güne selam olsun :p Müzelerde yapılabilecek aktivitelerden, uyulması gereken kurallardan, insanları nasıl etkileyebileceğinden bahsettim... Geçmişini bilen insan geleceğini kurtarır gibi bi söz vardır ya hani duymuşsunuzdur mutlaka, bunu rahmetli dedeme mal ettim, çünkü o anda deyim aklıma gelmedi ingilizce olarak :/

Son 10 dakika kala merak ettim kelime sayımı, şaşırdım o kadar da uzun yazmadım ama 280 kelime civarı bişey çıkmış diye...

Sınav sonucum ne olursa olsun ben mutlu ayrıldım o sınıftan :eek: Hedeflediğim skoru alırsam da 8 e ulaşmak amacıyla bu sefer ciddi bir tempoyla hazırlanarak başarmak istiyorum...

Umarım içinizde şüphe kalmamıştır ielts in daha samimi ve insancıl olduğu konusunda :eek:

sabihagökçenn

Kısıtlanmış Üyelik
cashmerecim deneyimlerini bizlerle paylastığın için kocaman kocaman teşekkürler bitanesin yaa sennnn :love_heart: birinci dönemi ikinci döneme bağlayan o güzelim tatilimi ziyan edip bende ıelts ye gircem :=) bu sebepten yazdıkların benim için önemliydi tekrar tekrar teşekkürler :=)

Yurtdışına çıkma sebebi ne olabilir sorusuna klasiklerle başladım, eğitim, iş fırsatları, kariyer, turizm derken hmm hmm yapıyodu examinerım :eek: Belki de aşık olurlar onun peşinden giderler dedim o maviş gözler kocaman açıldı kahkaha attı :D Pek hoşuma gitti :eek:

bu yorumuna bende kahkaha attım :=)

- - - Güncellendi - - -

şekerparem sabihagökçenn e :ghost:

hehhhh çok mutlu oldummmm yasasın artık ben bir sekerpareyım :=) sende benım hem fındıklı hem fıstıklı cıkolettalı pastamsın :=)

Cashmere

Araştırma Görevlisi
cashmerecim deneyimlerini bizlerle paylastığın için kocaman kocaman teşekkürler bitanesin yaa sennnn :love_heart: birinci dönemi ikinci döneme bağlayan o güzelim tatilimi ziyan edip bende ıelts ye gircem :=) bu sebepten yazdıkların benim için önemliydi tekrar tekrar teşekkürler :=)

bu yorumuna bende kahkaha attım :=)

- - - Güncellendi - - -

hehhhh çok mutlu oldummmm yasasın artık ben bir sekerpareyım :=) sende benım hem fındıklı hem fıstıklı cıkolettalı pastamsın :=)

Rica ederim görevimiz :p sadece faydalanmak olmaz bildiklerimizi paylaşmak gerek...Sosyal msjımı da verdim ohh :p

Evdeki favori odamı sorduğunda balkon sayılır mı dedim :) Neden balkonu seviyosun diye sorunca uyandığımda balkona çıkıp denizi izliyorum hem kontrol ediyorum hala orada mı diye dedim :D Buna da gülmüştü, ama bazen oluyo öyle şeyler kabus falan görünce :p

uvv hem fındıklı hem fıstıklıysam çok kıymetli oldum şimdi :angel::love_heart:

ressam

Öğrenci
Cashmere geçmiş olsun öncelikle ve tebrikler puanın için,bende malum academic modüle hazırlanıyorum birkaç günüm kaldı,tükenmez kalemi nerde kullandın saçma ama bunu merak ediyorum..ielts'nin listening antremanları bana nedense zor geldi umarım o şekilde değildir habire kaçırıyorum konuşmaları:D,bir de writing için kalıplar var ama bu kalıpları kullananların yüksek puan aldığınıda görmedim hiç işin garibi, task 2'de sanırım dikkat etmek lazım,speaking için koydukları videodaki adaylar konuşamıyorlar bence neyse bana önerilerin varmı ben stres yapmaya başladım :S

Cashmere

Araştırma Görevlisi
Cashmere geçmiş olsun öncelikle ve tebrikler puanın için,bende malum academic modüle hazırlanıyorum birkaç günüm kaldı,tükenmez kalemi nerde kullandın saçma ama bunu merak ediyorum..ielts'nin listening antremanları bana nedense zor geldi umarım o şekilde değildir habire kaçırıyorum konuşmaları:D,bir de writing için kalıplar var ama bu kalıpları kullananların yüksek puan aldığınıda görmedim hiç işin garibi, task 2'de sanırım dikkat etmek lazım,speaking için koydukları videodaki adaylar konuşamıyorlar bence neyse bana önerilerin varmı ben stres yapmaya başladım :S

Teşekkür ederim :eek: Ancak sonucum 11 Eylül de gelecek, yani puanım yok henüz ortada :eek: Ben 7 almak istiyorum o ayrı :p
Tükenmez kalem hiç kullanmadım. Eğer istiyosanız writing test için kullanabilirsiniz. Ama baktım benim sınıfımdakiler kurşun kalemle devam ettiler...

Listening gayet net anlaşılır, sesi de sınav başlamadan önce deneme yaparak kontrol ediyolar. Arka tarafta oturan birisi sesi az buldu ve bunu belirtti, hemen yükselttiler sesi :)
Cambridge 8 i çözmüştüm ben sınavdan önce, onun listening partında 2-3 yeri kaçırmıştım. Sınavda da kaçırdığım 1-2 yer oldu tahmini şeyler yazdım boş kalmasın diye :eek:

Reading için 1 saatiniz var ve süre sonunda cevap kağıdınıza geçirmiş olmalısınız cevaplarınızı. Bunu unutmayın.
Writing test 2 ayrı bölüm/kağıt üzerinde olacak sanıyodum ama task 1 ve task 2 için süre ayarlaması sizin elinizde. Yani ille 20-40 bölmek zorunda değilsiniz.

Task 1 de mühim olan gördüğünüzü aktarabilmeniz. Ben pek kalıp kullanmadım, hatırlamıyorum...As seen on the chart gibi girişim oldu ama kalıp sayılmaz :p
Task 2 de pek puana odaklanmadım, meramımı anlatabilmek daha öncelikli geldi bana. Zaten farkında olmadan geliyo bu linking words yazarken elinize :eek:

Speaking için hiç gerilmeyin çok tatlı, kısa bi sohbet geçireceksiniz :) Bahsettiğim gibi çok heyecanlandım ben ama enerjimi boşuna düşürmüşüm :eek: Speaking sırasında 1 soruya istediğiniz gibi cevap veremeseniz bile deneyin, olmuyosa da bırakmayın kendinizi.Sonraki sorular için anında resetlenin :eek: Bence speaking test gizli kurtarıcı IELTS için :eek:

Sınav tarihiniz ne zaman bilmiyorum ama şimdiden başarılar dilerim :eek:

ressam

Öğrenci
Teşekkür ederim :eek: Ancak sonucum 11 Eylül de gelecek, yani puanım yok henüz ortada :eek: Ben 7 almak istiyorum o ayrı :p
Tükenmez kalem hiç kullanmadım. Eğer istiyosanız writing test için kullanabilirsiniz. Ama baktım benim sınıfımdakiler kurşun kalemle devam ettiler...

Listening gayet net anlaşılır, sesi de sınav başlamadan önce deneme yaparak kontrol ediyolar. Arka tarafta oturan birisi sesi az buldu ve bunu belirtti, hemen yükselttiler sesi :)
Cambridge 8 i çözmüştüm ben sınavdan önce, onun listening partında 2-3 yeri kaçırmıştım. Sınavda da kaçırdığım 1-2 yer oldu tahmini şeyler yazdım boş kalmasın diye :eek:

Reading için 1 saatiniz var ve süre sonunda cevap kağıdınıza geçirmiş olmalısınız cevaplarınızı. Bunu unutmayın.
Writing test 2 ayrı bölüm/kağıt üzerinde olacak sanıyodum ama task 1 ve task 2 için süre ayarlaması sizin elinizde. Yani ille 20-40 bölmek zorunda değilsiniz.

Task 1 de mühim olan gördüğünüzü aktarabilmeniz. Ben pek kalıp kullanmadım, hatırlamıyorum...As seen on the chart gibi girişim oldu ama kalıp sayılmaz :p
Task 2 de pek puana odaklanmadım, meramımı anlatabilmek daha öncelikli geldi bana. Zaten farkında olmadan geliyo bu linking words yazarken elinize :eek:

Speaking için hiç gerilmeyin çok tatlı, kısa bi sohbet geçireceksiniz :) Bahsettiğim gibi çok heyecanlandım ben ama enerjimi boşuna düşürmüşüm :eek: Speaking sırasında 1 soruya istediğiniz gibi cevap veremeseniz bile deneyin, olmuyosa da bırakmayın kendinizi.Sonraki sorular için anında resetlenin :eek: Bence speaking test gizli kurtarıcı IELTS için :eek:

Sınav tarihiniz ne zaman bilmiyorum ama şimdiden başarılar dilerim :eek:

Tavsiyeler için çok teşekkür ederim,sınavım 7 eylülde ,speaking öncemi sonramı henüz hiçbirşey belli değil,ben hazırlık muafiyet sınavına girmiştim üniversiteye başlamadan önce proficiency exam aynen bu tarzda 4 aşamalı bir sınavdı ve haberim yoktu barajda 70 idi neyse muaf olmuştum seneler önce şimdi bakalım üzerine advance english falanda ekledik çalıştık scor band ne olacak eğer listeningte çuvallamazsam iyi bişiler olur diye düşünüyorum ,heyecanlıda değildim daha önce ama sınav yaklaştıkça karnımda kelebekler uçuşmaya başladı :D neyse tekrar teşekkürler dilerim umduğun puanı alırsın belki umduğundan daha iyi bile gelebilir ;)

Cashmere

Araştırma Görevlisi
Tavsiyeler için çok teşekkür ederim,sınavım 7 eylülde ,speaking öncemi sonramı henüz hiçbirşey belli değil,ben hazırlık muafiyet sınavına girmiştim üniversiteye başlamadan önce proficiency exam aynen bu tarzda 4 aşamalı bir sınavdı ve haberim yoktu barajda 70 idi neyse muaf olmuştum seneler önce şimdi bakalım üzerine advance english falanda ekledik çalıştık scor band ne olacak eğer listeningte çuvallamazsam iyi bişiler olur diye düşünüyorum ,heyecanlıda değildim daha önce ama sınav yaklaştıkça karnımda kelebekler uçuşmaya başladı :D neyse tekrar teşekkürler dilerim umduğun puanı alırsın belki umduğundan daha iyi bile gelebilir ;)

Ben de üni. hazırlık sınavına girdim yıllaaaar önce :p bizim sınavın adı petek idi...adı sevimli ama sıkı bi sınavdı...Bu tip çok bölümlü sınavlar daha verimli. Dün YDS de paragrafları okurken emin oldum :D

ielts-simon da speaking için güzel tipler var...ben pratikte de kullandım bazılarını :eek:

renasedat

Öğrenci
cashmere öyle güzel anlattın ki bir film gibi gözümde canlandı herşey :) umarım istediğin puanı alırsın. Bende 7 eylül ankara ielts'e gireceğim. Sormak istediğim birşey var bu 8 sayfalık forma fotoğraf yapıştırıyo muyuz ? yoksa sınava giderken götüreceğimiz fotoğraflar bu sayfaya yapıştıracakları mı ?

sidneh

Profesör
Aklıma geldi şimdi ben de ekleyeyim, speakingte anlamadığınız soru olursa zorlamayın. Ben bir soruyu anlamadım, sınavcım tekrarladı, yine anlamadım, üzgünüm soruyu anlayamadım dedim, tamam dedi ve bir sonraki soruya geçti direkt. Cashmere'in dediği gibi kendinizi bırakmadan, konsantrasyonunuzu bozmadan devam ederseniz bu tip küçük aksilikleri avantaja bile dönüştürebilirsiniz.

Cashmere

Araştırma Görevlisi
Üzülerek bildiriyorum ki;

Listening: 6.0
Reading: 6.5
Writing: 5.5
Speaking: 6.5
Overall: 6.0

Yeni denklik tablosuna göre 70 puan...YDS den 71,25 aldım sonbaharda..bu ielts çalışmalarım yds ye yaramış anlaşılan :(