29 Yaş ve Yüksek Lisans Tecil Sorunu

Kanary

Öğrenci
Merhabalar. 27 yaşında, 2017 güz döneminde tezli yüksek lisansa başladım. Askerliğim 2020'nin sonuna kadar ertelenmiş gözüküyor. Şu anda 29 yaşındayım ve bahar döneminde 30 (gerçi tam 30 olmuyor) yaşında bulunduğum bölümden kaydımı sildirip başka bir bölüme geçerek yeniden askerlik ertelemesi yapmak istiyorum. Normalde 35 yaşına kadar ertelenebileceğini biliyorum ancak 29 yaşından sonra yapılan yüksek lisans başvurularında ertelenemeyeceği de yazıyor. Net bir bilgisi olan var mı? Nasıl bir yol izlemeliyim? Teşekkürler.

35 yaşını geçmiyorsanız sorun yok, kaydınızı sildirip tecili düşürürsünüz ve sonradan yeniden başka bir yüksek lisansa kayıt yapıp 3 yıl tecil alabilirsiniz.

Hocamızın bu paylaşımına istinaden sorun olmaz diye biliyorum ama çoğu yerde 29 yaşından sonra yüksek lisansa başvurulduğunda askerliğin ertelenemeyeceği yazıyor.

Son düzenleme:
E

Emr____

Guest
Bakaya olarak yüksek lisans

Çok önemli LÜTFEN .

Acaba banada yardımcı olabilir misiniz. Olayın içinden biri olduğunuz için, yönlendirmenize çok ihtiyacım var. Şu an askerlik şubesinde kimsenin bir bilgisi yok. Askerlik sistemi malumunuz değişti. 12 ay celp dönemi geldi. Eylülde sınıflandırmam yapıldı. Kasım 1 de askerde olmam gerekiyor. Ama benim bugün itibari ile polislik sınavıma başvuru yapmam gerekiyor . Polislikte bakaya Problemi başlamış bu sene. Özel bir üniversiteden, yüksek lisans programı buldum. Kayıtları devam ediyor. Oraya başvuru ve kayıt yaptıracağım ama öğrenci belgesini 9 kasım da verebileceklerini , tecil işlemlerini bu tarihten sonra yapabileceklerini söylüyorlar. Ve bana da öğrenci belgesi veremeyeceklerini yineliyorlar. Ama 1 kasımda askere teslim olma durumumdan dolayı, bakaya kalacağım için yüksek lisans başvurusunu alsalar dahi belge veremeyeceklerini ve tecil ettirilemeyeceğini söylediler. Benim şu an 10 gün içinde bu durumu halletmem gerekiyor. Ne yapabilirim lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim..

Kanary

Öğrenci
Kimse yardımcı olmadı ama ben yine de sonuçları yazayım. 32 yaşınızı doldurduğunuz yılın sonuna kadar tecil hakkınız var. 28 veya 29 yaş sınırı diye bir şey yok.