Merhabalar. 27 yaşında, 2017 güz döneminde tezli yüksek lisansa başladım. Askerliğim 2020'nin sonuna kadar ertelenmiş gözüküyor. Şu anda 29 yaşındayım ve bahar döneminde 30 (gerçi tam 30 olmuyor) yaşında bulunduğum bölümden kaydımı sildirip başka bir bölüme geçerek yeniden askerlik ertelemesi yapmak istiyorum. Normalde 35 yaşına kadar ertelenebileceğini biliyorum ancak 29 yaşından sonra yapılan yüksek lisans başvurularında ertelenemeyeceği de yazıyor. Net bir bilgisi olan var mı? Nasıl bir yol izlemeliyim? Teşekkürler.
Hocamızın bu paylaşımına istinaden sorun olmaz diye biliyorum ama çoğu yerde 29 yaşından sonra yüksek lisansa başvurulduğunda askerliğin ertelenemeyeceği yazıyor.
35 yaşını geçmiyorsanız sorun yok, kaydınızı sildirip tecili düşürürsünüz ve sonradan yeniden başka bir yüksek lisansa kayıt yapıp 3 yıl tecil alabilirsiniz.
Hocamızın bu paylaşımına istinaden sorun olmaz diye biliyorum ama çoğu yerde 29 yaşından sonra yüksek lisansa başvurulduğunda askerliğin ertelenemeyeceği yazıyor.
Son düzenleme: