3 Yıllık Tecil Süresinin Dolması ve 1 Yıl Uzatma

bi' değişik

Öğrenci
Merhaba.

20.08.2013 tarihinde yüksek lisansa başladım. Askerliğim 3 yıl tecil edilmişti, 20.08.2016 tarihinde tecil sürem dolacaktı. Enstitüdeki öğrenci işleri sekreteriyle görüştüm ve askerlik şubeme teslim etmem gereken sevk tehiri belgesini teslim ettikten sonra e-devletten de kontrol ettiğim üzere askerlik tecil sürem 27.11.2017 tarihine kadar ertelendi. Şu an tez aşamasında bir yarıyılı doldurdum, muhtemelen de 2016 sonuna doğru tezimi tamamlayıp teslim etmiş olacağım.

Sorum şu; Tezimi verdikten sonra büyük ihtimalle doktoraya devam edeceğim. Eğer ki devam etmeden 27.11.2017 tarihine kadar vakit harcamış olursam, bu süreden sonra askerliğimi 1 yıl daha tecil ettirebilir miyim? +1 yıl daha tecil ettirebilmem için yüksek lisansı bu süreye kadar bitirmemiş mi olmam gerekiyor? Bu süreden hemen önce yüksek lisansı bitirmiş olsam (planladığım gibi 2016 yılının sonunda değil de) yine +1 yıl tecilden faydalanabilir miyim?

Yoksa ilk başta bahsettiğim sevk tehiri belgesiyle +1 uzatmamı çoktan kullandım ve bir daha kullanamayacak mıyım? :adoration:

Son düzenleme: