33/a ve 50/d kadro bitiş süreleri

berk44

Öğrenci
1- 50/d ile atanırsam yüksek lisansım bitse bile kadroyla ilişiğim kesilmiyor doktoroya çalışmaya devam edebiliyorum bu doğrumudur? Mesala yüksek lisansım bitti ama doktora için 1 ve 1.5 sene gerekli şartları sağlayamadığım için doktoraya başvuramadım bu zaman kaybımdan dolayı herhangi bir şey oluyormu kadromda istediğim kadar yüksek lisansı bitirmiş bir şekilde araş.gör olarak çalışmaya devam edebilecekmiyim ?

özetle 33a ve 50d ikiside doktorayı bitirine kadar kadro güvencisi var ve devam ediyor. 33/a nın tek farkı doktora bittikten sonra kalamanız garanti yani doktoralı araş.gör olarak çalışıyorsunuz ve yar.doç kadrosunu bekliyorusnuz.Ama 50d ise doktora bittikten sonra kadro sonlanır öyle değilmi ?

2-Birde son olarak Öyp ile merkezi atamalarda yabancı dil puanı 50 'nin altında olsa bile kadroya alınıyor 65 e yükseltmek için 1 sene zaman veriyolardu.Cari usul araş.gör alımlarında da devlette bu kural böylemidir. ?

yardımcı olan arkadaşlara çok çok teşşekürler.

finduilas

Profesör
50/D'de yukseginiz biter, doktoraya devam etmezseniz kadronuz da biter.

Cari alimlarda 50 puaniniz yoksa basvuru yapamazsiniz.

Sent from my SM-N920T using Tapatalk

berk44

Öğrenci
50/D'de yukseginiz biter, doktoraya devam etmezseniz kadronuz da biter.

Cari alimlarda 50 puaniniz yoksa basvuru yapamazsiniz.

Yani 50/d de yüksek bitince doktoraya devam etmessem kadorum bitiyor dediniz devam edersem doktoraya kadroma aynen devam edebileceğim ?Peki 33/a için ?

colecarter

Öğrenci
Evet doktoraya devam ederseniz kadronuz da devam eder. 33/a'da egitim alsaniz da almasaniz da kadrinuz devam eder.

peki sayın hocam 33a'da yüksek lisans bittikten ne kadar süre içinde doktoraya başlamamız gerekir atılmamak için. ve 33a kadrosunda yüksek lisansı 3 yılda bitiremezse atılır mı kadrodan

colecarter

Öğrenci
ama 50d her yıl 33a kadrosu da 3 yılda bir sözleşme ile yenileniyor fakülte veya rektörlük sözleşmeyi yenilememe kararı veremez mi gerekçe göstererek? cevabınız için teşekkür ederim

finduilas

Profesör
ama 50d her yıl 33a kadrosu da 3 yılda bir sözleşme ile yenileniyor fakülte veya rektörlük sözleşmeyi yenilememe kararı veremez mi gerekçe göstererek? cevabınız için teşekkür ederim
33-A kadrosu da her yil yenileniyor ancak yl ya da doktora yapmiyor diye sozlesmesi yenilenmeyen kimse gormedim ben.

kmcgl

Öğrenci
merhaba, 50/d'li araştırma görevlisiyim. doktora tezim bittiği günden itibaren kaç gün içinde ilişik kesme işlemlerim tamamlanır?

Not: Senelik yapılan göre süresi uzatma yazımda, görev süremin 2/9/2017'ye kadar uzatılmıştı. bu tarihten önce doktoramı bitirmem bu süreyi geçersiz kılıyor mu?
teşekkür ederim

A

Akademik Forum

Guest
50d kadrosu ve yas siniri

Suan 32 yasindayim, Eylul'de 33 yasina basacagim, onumuzdeki donem icin yuksek lisansa baslamayi dysunuyorum, universitedeki hocam 50d ile kadrosunun uygun oldugunu soyledi, universitede ihtiyac olunan8 yillik bir is deneyimim var. Yuksek lisansi min. 2 yilda bitirswm, 35 yasina gelmis olacagim, 50/d kadrosuna kabul edildikten sonra bu benim icin problem olacak mi? Doktoraya baslamadan zaten 35 yasinda olmus olacagim, yas engeline takiliyor muyum?

A

Akademik Forum

Guest
Hocanız 50d için uygun olduğunuzu söylediyse problem yok. 35 yaş ilk göreve başvuru için baraj. Doktoraya başlamakla bir ilgisi yok. 8 yıllık iş tecrübesi daha çok öğretim görevlisi kadroda önemli. Araştırma görevlisi için atamada önemi yok ancak hocanız deneyiminizi önemli görüyor olabilir.

wendetta77

Öğrenci
Merhabalar, benim durumumda kmcgl hocam ile benzer. Kadrom bu sene icin 15/9/2017 tarihine kadar uzatılmıs durumda. Doktrora jurime temmuz ayında girecegim cok buyuk olasılıkla. Juri sonrası tanınan 1 aylık tez duzenleme suresi sonrasında tezi teslim etmemizle birlikte ogrenciligimizide kesmemiz gerekiyor bildigim. Ornegin, benim durumum icin ogrencilikle ilisik kesme Agustos'a denk geliyor ve bundan sonra, son gorev uzatım tarihime gore yaklasık 1 aylık daha kadroda kalmam hakkım var. Bu gibi durumlarda prosedur nedir ? Daha once tecrube etmis, yada bilgisi olan Hocalarımız varsa, yardımcı olabilirlerse cok sevinirim. Simdiden cok tesekkurler.

Akademik-TR

Öğrenci
Selamlar arkadaşlar,

50-D kadrosu için maalesef durum net.
Öyle ki enstitüler veya fakülteler günü gününe hareket ediyorlar. Örneğin yüksek lisansa 1 Eylül 2014 tarihinde kaydolan 50-D'li bir asistan 1 Eylül 2017 de tezini vermemiş ise kadro ile ilişiği kesiliyor. Biz de aynı durumdayız maalesef.

Sizlere danışmak istediğim iki konu var bilgisi olanlar acil cevap verebilirlerse cok seviniriz. Keza zamanımız kısıtlı hepimizin...

50-D ile atanmaya hak kazanan birçok arkadaşımız süre olayı yüzünden maalesef ya hiç göreve başlayamadı ya da önümüzdeki güz yarı yılında kadroları iptal olacak. Bu durumda olan 50-D'li asistanlarin tekrar bir yüksek lisans programına kaydolarak yeni başlamış olan 50-D 'li kadrolarını sürdürmeleri mümkün değil mi acaba?

Eğer ki bu mümkün değilse işini gücünü bırakıp göreve başlayan ve önümüzdeki güz yarı yılında kadroları iptal olacak olan arkadaşların 50-D'den istifa edip mümkünse tekrar işlerine dönmeleri gerekiyor fakat malum olağanüstü hal sürecindeyiz ve 657 devlet memurları kanununda olağanüstü haldeki istifa durumunda memuriyete geri dönüş yolu kapanabiliyor (Bu konuda bir haber;
OHAL döneminde memur istifasına dair DPB'nin resmi görüşü - Memurlar.Net ).
Tekrar devlet memurluğuna dönüş yolunu kapatabilen olağanüstü haldeki istifaya dair kanun maddesi akademisyenler ve keza araştırma görevlileri için de geçerli mi acaba??? Devlet Personel Başkanlığının internet sayfasında ilgili kanundaki memuriyete dönüş süreleri hakkında aksi yönde görüşler mevcut fakat olağanüstü haldeki istifa konusunda herhangi bir görüş yok maalesef.

Bilgisi olan bizlerle paylaşırsa iyi olur.
Şimdiden teşekkürler.
Hakkımızda hayırlısı olması dileğiyle...

Selamlar arkadaşlar,

50-D kadrosu için maalesef durum net.
Öyle ki enstitüler veya fakülteler günü gününe hareket ediyorlar. Örneğin yüksek lisansa 1 Eylül 2014 tarihinde kaydolan 50-D'li bir asistan 1 Eylül 2017 de tezini vermemiş ise kadro ile ilişiği kesiliyor. Biz de aynı durumdayız maalesef.

Sizlere danışmak istediğim iki konu var bilgisi olanlar acil cevap verebilirlerse cok seviniriz. Keza zamanımız kısıtlı hepimizin...

50-D ile atanmaya hak kazanan birçok arkadaşımız süre olayı yüzünden maalesef ya hiç göreve başlayamadı ya da önümüzdeki güz yarı yılında kadroları iptal olacak. Bu durumda olan 50-D'li asistanlarin tekrar bir yüksek lisans programına kaydolarak yeni başlamış olan 50-D 'li kadrolarını sürdürmeleri mümkün değil mi acaba?

Eğer ki bu mümkün değilse işini gücünü bırakıp göreve başlayan ve önümüzdeki güz yarı yılında kadroları iptal olacak olan arkadaşların 50-D'den istifa edip mümkünse tekrar işlerine dönmeleri gerekiyor fakat malum olağanüstü hal sürecindeyiz ve 657 devlet memurları kanununda olağanüstü haldeki istifa durumunda memuriyete geri dönüş yolu kapanabiliyor (Bu konuda bir haber;
OHAL döneminde memur istifasına dair DPB'nin resmi görüşü - Memurlar.Net ).
Tekrar devlet memurluğuna dönüş yolunu kapatabilen olağanüstü haldeki istifaya dair kanun maddesi akademisyenler ve keza araştırma görevlileri için de geçerli mi acaba??? Devlet Personel Başkanlığının internet sayfasında ilgili kanundaki memuriyete dönüş süreleri hakkında aksi yönde görüşler mevcut fakat olağanüstü haldeki istifa konusunda herhangi bir görüş yok maalesef.

Bilgisi olan bizlerle paylaşırsa iyi olur.
Şimdiden teşekkürler.
Hakkımızda hayırlısı olması dileğiyle...

Dostum tek sıkıntı 50d değil. Bu karar öncesinde 33a kadrosuna atanmaya hak kazanan uzatmalı yüksek lisans öğrencilerinden de kiminin ataması yökten görüş istenmeden yapılırken kimininki haftalardır yökte görüş bekliyor. Oysa kararın bizi ilgilendiren maddesi çok açık "başvuramamaları" ibaresi söz konusu. Başvuru aşaması çoktan geçilmiş kadro kazanılmış dört ay beklenmiş. Hiçbir bilgi de alamıyoruz sadece bekliyoruz.

A

Akademik Forum

Guest
iyi akşamlar.

50/d işleyişiyle ilgili birkaç sorum olacak. emin olmak istiyorum bildiklerim konusunda.

öncelikle arş. görevlisi adayıyım.

bilgi sahibi olmak istediğim 3 konu var. birazda sizlerin fikirleri elbette.

1- yönetmelikleri okuduğum kadarıyla 4 dönem ders ve toplamda 6 dönem tezli yüksek lisans azami süresi var. ders konusunda herhangi bir problemim yok. tez aşamasındayım. örneğin 50/d'li kadroyu kazandıktan sonra öğrenciliğimiz kadroyu kazandığımız üniversiteye geçiyor (bir nevi yatay geçiş sanırım) ve ardından eğitime o üniversitede devam ediyoruz ve yukarıdaki süreler bağlamında. eğer 6 dönem sonunda ya da istediğimiz dönem tez savunmasını verip başarılı olduktan sonra üniversitenin doktora programı mevcut değilse kadro ile ilişiğimiz kesiliyor ve işsiz kalmış oluyoruz.

2- örneğin 50/d ile cari alımda, yüksek lisans tez aşaması 5. döneminin içinde olan bir aday eğer üniversitede doktora programı yoksa olumsuz mu görülüyor alımı yapacak akademisyenler tarafından. (azami süreleri düşündüğümüzde önündeki dönem bitirip mezun olup işsiz kalması gerekiyor sanıyorum)

ben 3. dönemimi bitirdim dersim yok tez aşamasındayım sizce ne yapmalıyım?

3- bahsedilen kadromuz diyelim x bölümünde bir yüksek lisans programı bu kadrodan iş konusunda sıkıntı yaşamadan devam edebilmek için yine x bölümünün doktora programı mı olmak zorunda?

yazdıklarım tamamen okuyup yaptığım çıkarımlar üzerine kurulu. bilgi sahibi arkadaşlardan düzeltmelerini ya da teyit etmelerini bekliyorum.

teşekkürler.