33a lı araştırma görevlisinin Başka üniversite'de yüksek lisans yapması

mevlutuzulmez

Öğrenci
Sayın hocalarım,

Ben erciyes üniversitesinde 33a kadrosunda bir araştırma görevlisiyim. Üniversitemizde benim yüksek lisans bölümüm olmadığı için Anadolu üniversitesinin ilgili bölümüne başvurup kazandım. Kayıt için gittiğimde ise "kayıdı şimdi yapıyoruz ama 35 ya da 39. madde ile görevlendirme yapılmazsa ders seçimine kadar(1 ay içinde) kaydın silinir" diye cevap aldım ve "ilgili tarihe kadar görevlendirme yazımı getirmezsem kaydımın silineceğini kabul ettim" diye bir dilekçe doldurup imzalattılar.
Şuan kayıtlı görünüyorum ama dekanlık 35 veya 39 ile göndermeye sıcak bakmıyor yani büyük ihtimal alamayacağım görevlendirmeyi.

Anadolu üniversitenin böyle bir şart koşmasının( sadece kamu çalışanından istiyorlar öğrenci ve özeller için istemediler) yasal bir dayanağı var mıdır? eğer yoksa bunu hangi kanun veya yönetmelikle ispatı nasıl yapılabilir. Eğer varsa tek şansım görevlendirilmek yada kendi üniversitemde başka bir bölümde YL yapmak mı ?

Teşekkürler,
Herkese mutlu başarılı kariyerler.

pepsiadam

Öğrenci
Yasal prosedürden bağımsız olarak merak ettiğim bir husus var.

Kayseri Erciyes Üniversitesi ile Eskişehir Anadolu Üniversitesi arası Google haritalara göre 6-7 saat arası (3 farklı alternatif öneriyor). Biz en kısa yol olan 6 saatliği seçelim.

Kaydınızı yaptırdınız ve ders programınızda gördünüz ki Pazartesi ve Perşembe günleri dersleriniz var. Yani sizin bu derslere Erciyes Üniversitesinin akademik personeli olarak katılabilmeniz için Pazartesi ve Perşembe günleri için birer günlük izin yazdırmanız, bununla birlikte Pazar ve Çarşamba geceleri Kayseri'den yola çıkıp Eskişehir'e gitmeniz ve ders bitiminde tekrar geri dönmeniz gerekecek.

Geçici görevlendirmeniz yapılmadan bu tempoya nasıl ayak uyduracaksınız? (Bunu yasal prosedürün gerekçesi olarak düşünebilirsiniz)

Gelelim işin yasal boyutuna;

Anadolu Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Yönetmeliği der ki

Madde 6 - (4) Diğer yükseköğretim kurumlarının araştırma görevlileri, ilgili enstitünün başvuru ve kabul koşullarını sağlamaları kaydıyla ilgili mevzuat hükümlerine göre lisansüstü programlara kabul edilir.

Görüldüğü üzere Üniversite bu konudaki tüm yetkiyi enstitülere bırakmış. Hal böyle olunca, öğrencilik hakkını kazandığınız enstitünün başvuru ve kabul koşullarında "Diğer yükseköğretim kurumlarının araştırma görevlileri ancak kendi üniversitelerinden resmi görevlendirme aldıkları takdirde lisansüstü eğitime başlayabilirler" şeklinde bir ibare varsa o imzaladığınız evrak da gözönünde bulundurularak yapabileceğiniz tek şey kendi kurumunuzu görevlendirme çıkarması konusunda ikna etmeniz.

Aksi taktirde malesef enstitü söylediğini yapacak ve kaydınızı iptal edecektir.

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
Yasal prosedürden bağımsız olarak merak ettiğim bir husus var.

Kayseri Erciyes Üniversitesi ile Eskişehir Anadolu Üniversitesi arası Google haritalara göre 6-7 saat arası (3 farklı alternatif öneriyor). Biz en kısa yol olan 6 saatliği seçelim.

Kaydınızı yaptırdınız ve ders programınızda gördünüz ki Pazartesi ve Perşembe günleri dersleriniz var. Yani sizin bu derslere Erciyes Üniversitesinin akademik personeli olarak katılabilmeniz için Pazartesi ve Perşembe günleri için birer günlük izin yazdırmanız, bununla birlikte Pazar ve Çarşamba geceleri Kayseri'den yola çıkıp Eskişehir'e gitmeniz ve ders bitiminde tekrar geri dönmeniz gerekecek.

Geçici görevlendirmeniz yapılmadan bu tempoya nasıl ayak uyduracaksınız? (Bunu yasal prosedürün gerekçesi olarak düşünebilirsiniz)

Gelelim işin yasal boyutuna;

Anadolu Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Yönetmeliği der ki

Görüldüğü üzere Üniversite bu konudaki tüm yetkiyi enstitülere bırakmış. Hal böyle olunca, öğrencilik hakkını kazandığınız enstitünün başvuru ve kabul koşullarında "Diğer yükseköğretim kurumlarının araştırma görevlileri ancak kendi üniversitelerinden resmi görevlendirme aldıkları takdirde lisansüstü eğitime başlayabilirler" şeklinde bir ibare varsa o imzaladığınız evrak da gözönünde bulundurularak yapabileceğiniz tek şey kendi kurumunuzu görevlendirme çıkarması konusunda ikna etmeniz.

Aksi taktirde malesef enstitü söylediğini yapacak ve kaydınızı iptal edecektir.

Hocam öncelikle değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.
Zaten git gel olayında sadece ardarda iki güne kadar en fazla uygunluk olur çok haklısınız.
İkinci olarak dediğiniz şekilde hiç bir ibare yoktu. bir dayanak gösterilmediği için sormuştum bu soruyu da.