35.madde ile başka üniversiteye gitmek

CRAZZY

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba ben x üniversitesinde araştırma görevlisiyim(cari usul) y üniversitesinde doktoraya başladım.Kadromun olduğu üniversitede doktora programı yok doktora yapacağım üniversite de kadromun olduğu üniversiteye çok uzak yani gidiş geliş olamaz.Bölümüme 35. maddeyi söyledim fakat uygun görülmedi müdür tarafından ne yapabilirim.Müdür hayır dedi diye gidemeyecek miyim?

Mr December

Baş Editör
Arkadaşlar merhaba ben x üniversitesinde araştırma görevlisiyim(cari usul) y üniversitesinde doktoraya başladım.Kadromun olduğu üniversitede doktora programı yok doktora yapacağım üniversite de kadromun olduğu üniversiteye çok uzak yani gidiş geliş olamaz.Bölümüme 35. maddeyi söyledim fakat uygun görülmedi müdür tarafından ne yapabilirim.Müdür hayır dedi diye gidemeyecek miyim?

Kadronuzun 33a olduğunu varsayıyorum. 33a larda doktora eğitimi almak zorunlu olmadığı için göndermeyebilirler. Okulunuzun rızasını almaktan başka yolunuz yok maalesef.

kenanytn

Öğrenci
50d kadrolarında da okulun rızasını almak gerekiyor mu? Kadronun bulunduğu üniversite ve çevresinde yüksek lisans ve doktora programı yok. Çevrede en yakın yer kara yolu ile 3 4 saat uzakta, bölüm başkanı yüksek lisans kaydımı yakında bulunun bir üniversiteye aldırmamı isteyebilir mi?

- - - Güncellendi - - -

Bende araştırma görelisi kadrolarına başvuruyorum, YÖK ün son yaptığı değişikliklerden sonra artık sadece 50d kadrosu üzerinde sözleşmeli olarak araştırma görevlisi alımları yapılıyor. Ege Üniversitesinde yüksek lisans yapıyorum ve doğuda açılan bir kadroya başvurmayı düşünüyorum, kadro şartlarında yüksek lisans yapıyor olmak şartı yer alıyor fakat kadronun bulunduğu üniversite ve çevresinde yüksek lisans ve doktora programı yok. Çevrede en yakın yer kara yolu ile 3 4 saat uzakta, Eğer atanırsam yüksek lisans yaptığım üniversiteye 35. madde ile görevlendirme ihtimalim nedir? 50d kadrosundaki kişiler bu maddeden yararlanabiliyor mu? Eğer yararlanabiliyorsa görevlendirme üniversitesinin onay vermesine mi bağlı? Bu durumlarda bölüm başkanı yüksek lisans kaydımı yakında bulunun bir üniversiteye aldırmamı isteyebilir mi?
Yardımcı olursanız çok sevinirim, iyi günler