35. Madde ile Cari Usulde Sınavsız Görevlendirme ?

globalerol

Araştırma Görevlisi
merhaba arkadaşlar cari 33a lı arkadaşların hiç mülakata girmeden ve asgari ales ve dil sartını sağlayarak görevlendirme işlemleri nasıl oluyor ? daha önce bunu yapan arkadaşlar varmı ?

buradaki gerekli belgeler neler? ve dediğim eğer puan yetmezse normal mülakatla bu yolla başvurabilirim değilmi

Atanma İşlemleri 1. Yol (İlgili Üniversite Teklifine Göre)

Kişinin kadrosunun bulunduğu Üniversite, kişinin 2547 sayılı Kanunun 35. maddesi uyarınca Üniversitemizde görevlendirilme isteğini kişiye ait gerekli bilgi ve belgeleri ile birlikte Üniversitemize bildirir.
İlgili Üniversite'den gelen belgelerin birer örneği gönderilerek ilgili enstitü kanalıyla ilgili bölüme konu hakkındaki görüşü sorulur.
Enstitü bölümün görüşünü de dikkate alarak görüşünü Personel Daire Başkanlığı'na gönderir.
Enstitünün görüşü, ilgili Üniversiteye gönderilir ve görüş olumlu ise ilgili Üniversiteden kadro devir işlemlerinin başlatılması istenir. (Enstitüden gelen görüş olumsuz ise durum ilgili Üniversiteye bildirilir ve işlem sona erer.)
İlgili Üniversite kadro devir işlemlerini başlatır.
Yükseköğretim Kurulu'nun kadro devir işlemleri ile ilgili görüşü ilgili Üniversiteye ve Üniversitemize bildirilir.
Yükseköğretim Kurulu'ndan gelen olumlu görüşten sonra kişinin sicil özeti ilgili Üniversiteden istenir.
İlgili Üniversite kişinin sicil özetini Üniversitemize gönderir.
Personel Daire Başkanlığı kişinin atamasını yapar ve ilgili Üniversiteden ayrılış tarihi ile maaş nakil bildirimi istenir.
Üniversitesi tarafından kişinin maaş nakil bildirimi, ayrılış tarihi ile özlük ve sicil dosyaları Personel Daire Başkanlığı'na gönderilir.
Kişi bir nüshasını elden getirdiği personel maaş nakil bildirimi ile gerekli evrakları Personel Daire Başkanlığı'na teslim eder ve bölümünde görevine başlar.
Personel Daire Başkanlığı maaş nakil bildirimi ile atama onayının birer örneğini göndererek ilgili enstitü kanalıyla ilgili bölüme kişinin göreve başlama tarihini sorar.
İlgilinin göreve başlama tarihi ilgili bölüm tarafından ilgili enstitü kanalıyla Personel Daire Başkanlığı'na bildirilir.
İlgilinin göreve başlama tarihi esas alınarak bilgisayar kayıtları tamamlanır, Sosyal Güvenlik Kurumu girişleri yapılır ve tahakkuk işlemleri için Personel Daire Başkanlığı'nın ilgili birimlerine gerekli belgeler gönderilir.

kaynak:odtü personel daire başkanlığı

Son düzenleme:

globalerol

Araştırma Görevlisi
Daha once yapan hic kimse yokmu forumda cari 33a olupta sinavsiz gorevlendirme isteyen kisi...

- - - Güncellendi - - -

Kse cevap vermiyor :( kac hafta oldu :(

globalerol

Araştırma Görevlisi
Yükseköğretim Kurumlarında, 2547 sayılı Kanun'un 35. maddesi uyarınca görevlendirilecekler için aranacak evrak:

a) Sınavsız olarak yerleştirmeler; anılan kanun maddesine göre lisansüstü eğitim için, araştırma görevlisi kadrosunda bulundukları üniversite rektörlüğünce, eğitim yaptırılacak üniversite rektörlüğü ile mutabakat sağlanması,

İlgilinin kadrosunda bulunduğu anabilim dalındaki ve bölümdeki gerekli planlamanın yapılarak, hangi amaçla öğretim üyesi yetiştirilmek istendiği gerekçelerinin açıklandığı ve hangi alanda eğitim yaptırılacağının belirtildiği Üniversite Yönetim Kurulu Kararı ve:

Başvuru Formu

ALES Belgesi

Transkript (Yüksek lisans için lisans transkripti ve eğitim yapmak istediği alan ile ilgili özet bilgi, doktora için ise lisans veya yüksek lisans transkripti, yüksek lisans tez özeti ve eğitim yapmak istediği alan ile ilgili özet bilgi)

peki hocam dil puanı gerekmiyomu burada hiç dilden söz edilmemiş garip bir durum valla :)

- - - Güncellendi - - -

doktoraya da dilsiz gireceksek iyimiş bu iş karşı taraf kabul ettimi tamamdır :)

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Yükseköğretim Kurumlarında, 2547 sayılı Kanun'un 35. maddesi uyarınca görevlendirilecekler için aranacak evrak:

a) Sınavsız olarak yerleştirmeler; anılan kanun maddesine göre lisansüstü eğitim için, araştırma görevlisi kadrosunda bulundukları üniversite rektörlüğünce, eğitim yaptırılacak üniversite rektörlüğü ile mutabakat sağlanması,

İlgilinin kadrosunda bulunduğu anabilim dalındaki ve bölümdeki gerekli planlamanın yapılarak, hangi amaçla öğretim üyesi yetiştirilmek istendiği gerekçelerinin açıklandığı ve hangi alanda eğitim yaptırılacağının belirtildiği Üniversite Yönetim Kurulu Kararı ve:

Başvuru Formu

ALES Belgesi

Transkript (Yüksek lisans için lisans transkripti ve eğitim yapmak istediği alan ile ilgili özet bilgi, doktora için ise lisans veya yüksek lisans transkripti, yüksek lisans tez özeti ve eğitim yapmak istediği alan ile ilgili özet bilgi)

peki hocam dil puanı gerekmiyomu burada hiç dilden söz edilmemiş garip bir durum valla :)

- - - Güncellendi - - -

doktoraya da dilsiz gireceksek iyimiş bu iş karşı taraf kabul ettimi tamamdır :)
Doktora programının gerektirdiği dil şartını yani 55'i sağlamanız gerekiyor.

dytea

Öğrenci
Hocam iyi günler.. Bulunduğum üniversite doktora eğitimim için başka bir üniversiteye görevlendirilmemi istiyor. Lakin bölümümde doktora eğitimi veren üni sayısı oldukça sınırlı. Ankara Üniversitesi lisansüstü alımlarda yüksek lisans ortalamasının 4 üzerinden en az 3 olmasını istiyor. Benim yl ortalamam ise 3'ün altında. Bu durum sorun teşkil eder mi? Sınavsız alımlarda bu tarz enstitü lisansüstü alım şartlarını sağlamak zorunlu mudur??

myavasca

Öğrenci
alım şartlarına uygun değilseniz atamanız yapılamaz maalesef.

- - - Güncellendi - - -

Başvurmak istediğiniz lisansüstü programına öğrenci kabul şartları neyse, siz de bunlardan sorumlusunuz. Tek farkınız sınava girmeyecek oluşunuz.
Yabancı Dil, 55 ise 55 puanınız olmalı, lisans diploma notunu 3,5 istiyorsa notununz en az 3.5 olmalı. Enstitü tarafından ilan edilen başvuru şartlarını yerine getirmeden sınavsız 35.madde görevlendirmeniz yapılamaz.