35. Madde ve Doktora Sonrası Dönüş İşlemleri

esoong

Öğrenci
Sizin ilişiğinizi henüz kesmemişler. Herhalde sizin durumunuzda mezun olan ilk kişi sizsiniz. Eğer okulunuz da yazılı bir yönetmelik varsa ona göre sizin yönlendirmeniz gerekebilir. Rektörlük Personle Daire Başkanlığı ile konuşun. Sonra Enstitüye geçersiniz
..Benim sürecimde, savunmamın başarılı olduğuna dair tutanak aynı gün sisteme girilmişti ve mezun sayılmıştım. Mezuniyet belgemde de o tarih yazılı. Sonrasında 5 gün içerisinde düzelmeleri yapıp, cilti tezi vermemi istemişlerdi. Apar topar her şeyi halletmiştim.
İşin doğrusu fakültede birlikte görev yaptığım fakülte kadrosunda olan bir arkadaşımında sizin gibi sınava girdikten sonraki gün ilişiğini kestiler. Arkadaşım farklı bir üniversitede doktora yapıyordu belki farklı üniversitelerdeki enstitülerin mezuniyetle ilgili uygulamaları farklıdır. Tam da anlamaya çalıştığım şey bu. Ama bağlı olduğum enstitüde galiba bu durumdaki ilk araştırma görevlisi benim. Süreç sonunda neler olduğunu yazarım. Aynı süreci yaşayanların bir fikri olur en azından. Yanıtlarınız için teşekkür ederim.
 

esoong

Öğrenci
Mezuniyetim onaylandıktan sonra ilişiğimin kesilmesi için adeta kapı kapı dolaştım. İlişiğimi kesecek personel izindeymiş ve ilişiğimi kesemediler bir süre. Sonuç olarak mezuniyetim onaylanmasına rağmen bir süre bekledim ilişiğimin kesilmesi için. 50 d olmama rağmen kadromun olduğu kurumdan yazı bekleyeceklerini söyleyeceklerdi neredeyse. Bence bu işlemleri yapan personelin ne kadar bilgi sahibi olduğu çok önemli.
 
Üst