Konuya cevap cer

sınavı yavaş yavaş çözmeme rağmen 1 saat önceden çıktım. bu arada sonki yds'den 91.25 aldım ona göre kıyaslıcam.

sınavda sosyal bilimlere girdim ve aşırı kolaydı bazı sorularda dalga mı geçiyorsunuz kardeşim böyle soru mu olur bile dedim. sınavlara kolay diyen insanlara genelde gıcık olunur biliyorum kusura bakmayın arkadaşlar ama sınav gerçekten kekti. birileri geçebilsin diye mi yapılmış bilmiyorum ama bu sınavda geçemeyen de gitsin farklı bir meslek düşünsün artık.

paragraflar kek sadece bir tane okuma araştırma ile ilgili olan paragraf diğerlerine göre nispeten daha zordu denebilir. irrelevant sorularında alakayı bozan cümle bas bas buradayım diye bağırıyordu. paragraf tamamlama yds kıvamındaydı tam ne çok kolay ne çok zor. cümle tamamlama sorularında bir iki tane zor vardı. çeviri soruları da baya kolaydı.  cloze teste kadar olan sorular da ciddi söylüyorum baya baya kolaydı öyle çok bi gramer bilgisi bilmeye gerek yoktu. cloze testde bi tane emin olmadığım var (would'lu soru).

bu sınav herkese iyi puan getirebilir ama ülkenin zaten çok iyi olmayan akademisyen kalitesini baya bi düşüreceği de kesin.