Normal
Dil sınavı ne işe yaramalıDil sınavı ile akademik düzey belirleme anlayışının yanlış olduğunu düşünüyorum. Herhangi bir dili iyi konuşan bir yabancı bu düşünce tarzına göre ülkemizde istediği akademik düzeyi yakalayabilir. Oysa akademik düzey kendi dalında akademik düzeyi yakalamak, takip etmek ve geliştirmekle belirlenir. Dil sınavı bunun için bir belirteç değildir. Yalnızca iyi dil bildiğini gösterir. Sınav ile akademik yükselme engeli belki de bu sınavla aşılır. Çünkü yabancı dilin bu şekilde bir ön sınav olması bence doğru değil. Bu açıdan para ile sınav verdiler anlayışı da doğru değil. Umarım bu sınav beklentisi olan herkes için olumlu olur. Saygılar.- - - Güncellendi - - -Dil sınavı ile akademik düzey belirleme anlayışının yanlış olduğunu düşünüyorum. Herhangi bir dili iyi konuşan bir yabancı bu düşünce tarzına göre ülkemizde istediği akademik düzeyi yakalayabilir. Oysa akademik düzey kendi dalında akademik düzeyi yakalamak, takip etmek ve geliştirmekle belirlenir. Dil sınavı bunun için bir belirteç değildir. Yalnızca iyi dil bildiğini gösterir. Sınav ile akademik yükselme engeli belki de bu sınavla aşılır. Çünkü yabancı dilin bu şekilde bir ön sınav olması bence doğru değil. Bu açıdan para ile sınav verdiler anlayışı da doğru değil. Umarım bu sınav beklentisi olan herkes için olumlu olur. Saygılar.- - - Güncellendi - - -ben sağlık bilimlerinden girdim çeviri soruları resmen ortaokul düzeyindeydi. onun dışında grammer kolaydı ama paragraf sorularından ikisi beni zorladı onun dışında kolaylıkla yapılabilir bir sınavdı
Dil sınavı ne işe yaramalı
Dil sınavı ile akademik düzey belirleme anlayışının yanlış olduğunu düşünüyorum. Herhangi bir dili iyi konuşan bir yabancı bu düşünce tarzına göre ülkemizde istediği akademik düzeyi yakalayabilir. Oysa akademik düzey kendi dalında akademik düzeyi yakalamak, takip etmek ve geliştirmekle belirlenir. Dil sınavı bunun için bir belirteç değildir. Yalnızca iyi dil bildiğini gösterir. Sınav ile akademik yükselme engeli belki de bu sınavla aşılır. Çünkü yabancı dilin bu şekilde bir ön sınav olması bence doğru değil. Bu açıdan para ile sınav verdiler anlayışı da doğru değil. Umarım bu sınav beklentisi olan herkes için olumlu olur. Saygılar.
- - - Güncellendi - - -
ben sağlık bilimlerinden girdim çeviri soruları resmen ortaokul düzeyindeydi. onun dışında grammer kolaydı ama paragraf sorularından ikisi beni zorladı onun dışında kolaylıkla yapılabilir bir sınavdı