Konuya cevap cer

Aptal saptal test teknikleriyle, konuşma esnasında kullanamadığı kelime listelerindeki kelimelerin ezberleriyle YDS'den yüksek alanların korkulu rüyası olur umarım bu YÖKDİL. Çünkü hayatı ÖSYM'nin sınavlarından yüksek almak için dershanelerle test teknikleriyle sürekli muhattap olan, kendini bir şey sanan ama kendi bilim dalında hiçbir şey bilmeyen nice insanla çalışmak zorunda kalıyoruz.

Bir insanın yabancı dil seviyesini YDS ne kadar ölçemiyorsa YÖKDİL 'de o kadar ölçemeyecek. Ama en azından YÖKDİL ölçemediği şeyler insanların eğitimine devam etmesine YDS gibi gereksiz bir şekilde engel olmayacak.

Ben doktoraya girmek için Fen Bilimleri alanından sınava girdim. Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar Mühendisliği ve Bil.Müh. Yüksek Lisansı bitirdim. Bir Türk olarak hem sağlık hem de sosyal bilimlere ilişkin kelimeleri öğrenebileceğim bir eğitim sisteminden geçmedim? Bugün girdiğim sınav öğrencilik yıllarımda aldığım İngilizce Bilim Tarihi dersini hatırlattı. Bize o derste Fizik, Matematik, Kimya, Biyoloji alanında bilim tarihi okuttular. Beni Fen Bilimlerine yönelik eğiten sistem YDS'de beni Sağlık ve Sosyal bilimlerdeki İngilizce yeteneğime göre Mühendislikte devam edip edemeyeceğime karar veriyor. BÖYLE SAÇMA BİR ŞEY OLABİLİR Mİ?

YÖKDİL'e laf edene kadar YDS'yi protesto edin. Girmeyin. Kimse YDS'ye başvurmasın. YDS, fetö işi midir nedir. Yökdil 'i yapanların eline sağlık. Olay sınavın kolay olmasıyla ilgili değil, gereksiz zor olmamasıyla ilgili.