Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel Sınavları
YÖKDİL - Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınav
5 Mart 2017 YÖKDİL Sınavınız Nasıl Geçti? (Soru Tartışmaları)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Akademik Forum" data-source="post: 462911"><p><strong>sosyaldeki bir iki husus</strong></p><p></p><p>Sosyal bilimlerde açıklık getirilmesi gereke bir iki hususa dair, </p><p></p><p>as well as olacak much olsaydı akabinde sıfat gerekirdi. Whose olmaz who cevap çünkü illaki isim geldi diye whose diye düşünmüş olsanız da desire burada cümle akışından net bir şekilde anlaşıldığı gibi fiil olarak kullanılmış. Polemik çıkaracak soru if type sorusu. Would be v ing ile would be v3 arasında pasif veya aktif olmasını belirli eden birşey yoktu. Decrease hem azaltmak hem azalmak anlamındadır. By dediği için continuous pek mantıklı gelmez. Şu vakte kadar birşey oluyor olurdu demek var olurdu demek var. Ancak dikkatten kaçmasın by her zaman perfect yapıyı ister bu aşikar, ve would have v3 illaki real pasy dediğimiz type 3te kullanılacak diye bir kaide yok, pastta olduğu gibi futureda da kullanıldığını görebiliyoruz. Mixed type ile karıştırılmasın o başka. Mesela she would have visite me by now cümlesi kalıbında tabii olarak sürüyle örnek görmekteyiz. Yani illaki onun yeri past değildir, by vardır, futureda da kullanılır doğru cevap would have li olandır.</p><p>Dilciyim bu arada.</p><p></p><p><span style="color: grey">- - - Güncellendi - - -</span></p><p></p><p>Sosyal bilimlerde açıklık getirilmesi gereke bir iki hususa dair, </p><p></p><p>as well as olacak much olsaydı akabinde sıfat gerekirdi. Whose olmaz who cevap çünkü illaki isim geldi diye whose diye düşünmüş olsanız da desire burada cümle akışından net bir şekilde anlaşıldığı gibi fiil olarak kullanılmış. Polemik çıkaracak soru if type sorusu. Would be v ing ile would be v3 arasında pasif veya aktif olmasını belirli eden birşey yoktu. Decrease hem azaltmak hem azalmak anlamındadır. By dediği için continuous pek mantıklı gelmez. Şu vakte kadar birşey oluyor olurdu demek var olurdu demek var. Ancak dikkatten kaçmasın by her zaman perfect yapıyı ister bu aşikar, ve would have v3 illaki real pasy dediğimiz type 3te kullanılacak diye bir kaide yok, pastta olduğu gibi futureda da kullanıldığını görebiliyoruz. Mixed type ile karıştırılmasın o başka. Mesela she would have visite me by now cümlesi kalıbında tabii olarak sürüyle örnek görmekteyiz. Yani illaki onun yeri past değildir, by vardır, futureda da kullanılır doğru cevap would have li olandır.</p><p>Dilciyim bu arada.</p><p></p><p><span style="color: grey">- - - Güncellendi - - -</span></p><p></p><p>Sosyal bilimlerde açıklık getirilmesi gereke bir iki hususa dair, </p><p></p><p>as well as olacak much olsaydı akabinde sıfat gerekirdi. Whose olmaz who cevap çünkü illaki isim geldi diye whose diye düşünmüş olsanız da desire burada cümle akışından net bir şekilde anlaşıldığı gibi fiil olarak kullanılmış. Polemik çıkaracak soru if type sorusu. Would be v ing ile would be v3 arasında pasif veya aktif olmasını belirli eden birşey yoktu. Decrease hem azaltmak hem azalmak anlamındadır. By dediği için continuous pek mantıklı gelmez. Şu vakte kadar birşey oluyor olurdu demek var olurdu demek var. Ancak dikkatten kaçmasın by her zaman perfect yapıyı ister bu aşikar, ve would have v3 illaki real pasy dediğimiz type 3te kullanılacak diye bir kaide yok, pastta olduğu gibi futureda da kullanıldığını görebiliyoruz. Mixed type ile karıştırılmasın o başka. Mesela she would have visite me by now cümlesi kalıbında tabii olarak sürüyle örnek görmekteyiz. Yani illaki onun yeri past değildir, by vardır, futureda da kullanılır doğru cevap would have li olandır.</p><p>Dilciyim bu arada.</p><p></p><p><span style="color: grey">- - - Güncellendi - - -</span></p><p></p><p></p><p></p><p>Yurtdışında doktora sırasında mother tongue ingilizce olan birine present perfect continyus vs gibi tensleri sormuştuk. O da doktora yapıyırdu. Ben bilmiyorum bunları demişti. yds den 65 alamayan biri olarak konuşma ve anlamada herhangi bir sıkıntım yok. Alt yazılara filmlerde bakmam bile. Hintlilere logaritma cetveli ezberletmek gibi bişey bence 65 sınırı.</p><p> Bir sürü insan var yds den 80 ve üstü alıp da iki kelam ya da muhabbete gelince kemm küm diye tıkanan "YÖK ingilizce seviyesini yükseltti " diyenelere soruyorum; 87,5 alıp 50 dakika boyunca adamların karşısında taşikardi yaşayan insan mı biliyor ingilizceyi. Ama sorsan v3+ ing alır, yok virgülden sonra şu gelmezz deyip vs. vs.But olursa olumsuz yok fiilin zaman uyumunun vs gider böyle. Okuduğunu anlayan ve anlatan aynı zamanda akıcı ingilizcesi olan hocalar için YDS deki ilgisiz kelimeler, çeldirici resmen tuzak babında sorulan sorular mıydı memleketin ingilizce kalitesi. amerikada normal bir insana ne yaptığımı anlattım doktoroda businnes managment okumuş bu zevat tek kelime anlamadı. Halbuki ben bunu proflarla tartışabiliyorum. Ama 65 alamıyordum ... çünkü ÖSYM ye göre ben ingilizce bilmiyorum</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Akademik Forum, post: 462911"] [b]sosyaldeki bir iki husus[/b] Sosyal bilimlerde açıklık getirilmesi gereke bir iki hususa dair, as well as olacak much olsaydı akabinde sıfat gerekirdi. Whose olmaz who cevap çünkü illaki isim geldi diye whose diye düşünmüş olsanız da desire burada cümle akışından net bir şekilde anlaşıldığı gibi fiil olarak kullanılmış. Polemik çıkaracak soru if type sorusu. Would be v ing ile would be v3 arasında pasif veya aktif olmasını belirli eden birşey yoktu. Decrease hem azaltmak hem azalmak anlamındadır. By dediği için continuous pek mantıklı gelmez. Şu vakte kadar birşey oluyor olurdu demek var olurdu demek var. Ancak dikkatten kaçmasın by her zaman perfect yapıyı ister bu aşikar, ve would have v3 illaki real pasy dediğimiz type 3te kullanılacak diye bir kaide yok, pastta olduğu gibi futureda da kullanıldığını görebiliyoruz. Mixed type ile karıştırılmasın o başka. Mesela she would have visite me by now cümlesi kalıbında tabii olarak sürüyle örnek görmekteyiz. Yani illaki onun yeri past değildir, by vardır, futureda da kullanılır doğru cevap would have li olandır. Dilciyim bu arada. [COLOR="grey"]- - - Güncellendi - - -[/COLOR] Sosyal bilimlerde açıklık getirilmesi gereke bir iki hususa dair, as well as olacak much olsaydı akabinde sıfat gerekirdi. Whose olmaz who cevap çünkü illaki isim geldi diye whose diye düşünmüş olsanız da desire burada cümle akışından net bir şekilde anlaşıldığı gibi fiil olarak kullanılmış. Polemik çıkaracak soru if type sorusu. Would be v ing ile would be v3 arasında pasif veya aktif olmasını belirli eden birşey yoktu. Decrease hem azaltmak hem azalmak anlamındadır. By dediği için continuous pek mantıklı gelmez. Şu vakte kadar birşey oluyor olurdu demek var olurdu demek var. Ancak dikkatten kaçmasın by her zaman perfect yapıyı ister bu aşikar, ve would have v3 illaki real pasy dediğimiz type 3te kullanılacak diye bir kaide yok, pastta olduğu gibi futureda da kullanıldığını görebiliyoruz. Mixed type ile karıştırılmasın o başka. Mesela she would have visite me by now cümlesi kalıbında tabii olarak sürüyle örnek görmekteyiz. Yani illaki onun yeri past değildir, by vardır, futureda da kullanılır doğru cevap would have li olandır. Dilciyim bu arada. [COLOR="grey"]- - - Güncellendi - - -[/COLOR] Sosyal bilimlerde açıklık getirilmesi gereke bir iki hususa dair, as well as olacak much olsaydı akabinde sıfat gerekirdi. Whose olmaz who cevap çünkü illaki isim geldi diye whose diye düşünmüş olsanız da desire burada cümle akışından net bir şekilde anlaşıldığı gibi fiil olarak kullanılmış. Polemik çıkaracak soru if type sorusu. Would be v ing ile would be v3 arasında pasif veya aktif olmasını belirli eden birşey yoktu. Decrease hem azaltmak hem azalmak anlamındadır. By dediği için continuous pek mantıklı gelmez. Şu vakte kadar birşey oluyor olurdu demek var olurdu demek var. Ancak dikkatten kaçmasın by her zaman perfect yapıyı ister bu aşikar, ve would have v3 illaki real pasy dediğimiz type 3te kullanılacak diye bir kaide yok, pastta olduğu gibi futureda da kullanıldığını görebiliyoruz. Mixed type ile karıştırılmasın o başka. Mesela she would have visite me by now cümlesi kalıbında tabii olarak sürüyle örnek görmekteyiz. Yani illaki onun yeri past değildir, by vardır, futureda da kullanılır doğru cevap would have li olandır. Dilciyim bu arada. [COLOR="grey"]- - - Güncellendi - - -[/COLOR] Yurtdışında doktora sırasında mother tongue ingilizce olan birine present perfect continyus vs gibi tensleri sormuştuk. O da doktora yapıyırdu. Ben bilmiyorum bunları demişti. yds den 65 alamayan biri olarak konuşma ve anlamada herhangi bir sıkıntım yok. Alt yazılara filmlerde bakmam bile. Hintlilere logaritma cetveli ezberletmek gibi bişey bence 65 sınırı. Bir sürü insan var yds den 80 ve üstü alıp da iki kelam ya da muhabbete gelince kemm küm diye tıkanan "YÖK ingilizce seviyesini yükseltti " diyenelere soruyorum; 87,5 alıp 50 dakika boyunca adamların karşısında taşikardi yaşayan insan mı biliyor ingilizceyi. Ama sorsan v3+ ing alır, yok virgülden sonra şu gelmezz deyip vs. vs.But olursa olumsuz yok fiilin zaman uyumunun vs gider böyle. Okuduğunu anlayan ve anlatan aynı zamanda akıcı ingilizcesi olan hocalar için YDS deki ilgisiz kelimeler, çeldirici resmen tuzak babında sorulan sorular mıydı memleketin ingilizce kalitesi. amerikada normal bir insana ne yaptığımı anlattım doktoroda businnes managment okumuş bu zevat tek kelime anlamadı. Halbuki ben bunu proflarla tartışabiliyorum. Ama 65 alamıyordum ... çünkü ÖSYM ye göre ben ingilizce bilmiyorum [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel Sınavları
YÖKDİL - Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınav
5 Mart 2017 YÖKDİL Sınavınız Nasıl Geçti? (Soru Tartışmaları)