Konuya cevap cer

Değerli dostlar, öncelikle iyi geceler. Bu yazıyı benim gibi hissedenler olduğu için yazıyorum.

Ben bu dil sınavlarına tek sefer girdim. Onlarda da 80 YDS puanım var. İngilizcem fena değildir. Bugün arkadaşlar heyecanla yanıma geldi. "Hayatının fırsatını kaçırdın, sınav inanılmaz kolaydı" dediler. Doğrudur, yanlıştır bilmem ancak insanın morali bozulmuyor değil.

Az önce örnek soruları açtım inceledim. Sınav öyle aşırı kolay falan değil. Şöyle ki, sınava girdiğim Eylül 2015 sonrasında makale vb. okuyup, İngilizce ile olan bağımı koparmamış olmama rağmen ben bu sınavdan 80 alamazdım. Şahsi kanaatim, bu sınavın öncesinde ve sonrasında yaratılan algı sonrası, tabir-i caizse "Ne oldum deliliği" durumu var. Çok kalitesiz, çok tehlikeli sorular mevcut örnek sorularda. Emin olduğunuz çoğu sorunun cevabının o olmadığı ile karşılaşabilirsiniz. Çoğunuza beklediğinden daha az puanlar geleceğini düşünmekteyim. Kendinizi buna göre hazırlamanızı tavsiye ederim.

Maksadım kendimi haklı çıkarmak vb. değil ancak tekrar söylüyorum. Bu sınav YDS'den biraz hafif olabilir, ancak aman aman bir kolaylığı yok. 45'i 50, 60'ı 65 yapmak için düzenlenmiş bir sınav. Fazlası değil. Ayrıca geçerliliği konusunda da hala muammalar mevcut. Örneğin, dil tazminatları...