Konuya cevap cer

Ne kadar doğru ve mantıklı bir yorum! Kişisel görüşümü bu kadar iyi ben bile anlatamazdım! YÖKDİL ortaya atıldığında hemen her kafadan tek cümle çıktı YÖK tarafgirlerine kadro dağıtacak o sebeple yapıyor halbuki gerçek şu 62.5-63.75 bandına takılıp bir türlü doçentlik başvurusu yapamayan öyle temiz biliminsanları var ki bu ülkede -ki dil biliyor olmak ÖSYM'nin YDS'sini geçmek demek değildir bunu da belirtmek isterim- diyeceksiniz ki gidip TOEFL alsın çoğu biliminsanı TOEFL sınavına giriyor zaten ancak yine ÖSYM'nin denklik listesindeki puanlar uyuşmayabiliyor ayrıca yanlış anlamayın ama parayı sokaktan süpürmüyor kimseler. Gelelim sınava evet sınav YDS'ye göre insaflıydı sebebine gelince herkes alanından soru yaptı yoksa kimse aaa çok basitti hiç çalışmadım 100 geliyor yok efendim 11 de bitti sınav demesin öyle bir dünya yok. Ha İngilizce öğretmeni vs iseniz olabilir tabi. Sınav genel anlamda makuldü ancak çok kekti aman ilkokul çocuğu yapar demek ancak sınava öylesine girip kafadan sallayanların cümleleri olabilir yoksa öyle çok da kek değildi. Kafa patlatıldı epey. Dediğiniz 50-60 bandındaki adaylar 65'i yakalayabilirler ancak her giren 90 alamaz açıklandığında istatistiklerden de göreceğiz;) her yds sonrası forumlarda ahaha ben 90 alıyorum diyenleri bir sonraki sınav zamanı yine aynı cümlelerle aynı forumlarda görüyoruz istisnasız;)) inşalllah her birimiz ihtiyacımız olan puanları alır ve bir engeli daha aşarak akademik hayatımıza devam edebiliriz.