Normal
Dil ve kemik!!Burada sınavın kolaylığı hakkında yorum yapanlara ve bu sınavdan alınacak puanların adil olmadığına yönelik eleştiri yapanlara birkaç sözüm var onlar dikkatli okusunlar!! Öncelikle akademisyenliğin ingilizceyi en ince ayrıntısına kadar bilmekle kıyaslanmayacak bir meslek olduğunu belirtmek isterim! Kaldı ki ingilizce yada herhangi başka bir dili bilmek demek o dilin en hassas noktalarına varıncaya kadar herşeyini bilmek demek değildir! Hiçbir ingiliz yada amerikalı ingilizcenin herşeyine vakıf değildir! Varsayalımki ingilizceyi bu kadar gözünüzde büyüterek kendinizi gerçek akademisyen olarak değerlendiriyorsunuz o halde söyleyin bana ygs yada diğer türkçe yapılan sınavların türkçe bölümünden sorulan soruların tamamını yapan kaç kişi var! siz daha türkçenin esaslarına hakim değilsiniz türkçe olarak üç beş kelimeyle kendinizi ancak ifade edebiliyorken nasıl olurda siz ingilizce bilmeyi yada akademisyenliği ingilizcenin tamamını bilmek olarak tanımlayabiliyorsunuz! asıl adaletsiz olan birileri varsa onlarda bu tür gereksiz yorum yapanlardır! soruları yds den kolaydı haksızlık yapıldı yds ye girenlere şeklinde yorum yapanlara soruyorum 10 yıl önceki sınav sorularının zorluk derecesiyle şuan sorulan soruların zorluk dereceleri aynımı? hadi onu da geçtim siz istiyorsunuzki bencilce davranalım parası olan ingilizce kursuna giden kişiler akademik becerileri yetersiz olsa dahi akademisyen olsun diyorsunuz ama akademik alanda başarılı olanlara da gidin sürünün diyorsunuz öylemi? şuan yapılan yökdil sınavı gerçek adaletin ta kendisidir! virgüllerle,the lar ile yada ezbere kurallar ile yapılan sınavlardan aldığınız puanları kullanırken yds sınavına itiraz ediyordunuz şimdide yökdile mi itiraz ediyorsunuz! herşeye itiraz etmeyin işinizi yapın! dil bildiğinizi sanıyorsunuz ama hala türkçeden bile anlamıyorsunuz. önce türkçeyi tam olarak öğrenin anlayın idrak edin ondan sonra ingilizcenizle övünün! ne de olsa dilin kemiği yoktur! saygılar!
Dil ve kemik!!
Burada sınavın kolaylığı hakkında yorum yapanlara ve bu sınavdan alınacak puanların adil olmadığına yönelik eleştiri yapanlara birkaç sözüm var onlar dikkatli okusunlar!! Öncelikle akademisyenliğin ingilizceyi en ince ayrıntısına kadar bilmekle kıyaslanmayacak bir meslek olduğunu belirtmek isterim! Kaldı ki ingilizce yada herhangi başka bir dili bilmek demek o dilin en hassas noktalarına varıncaya kadar herşeyini bilmek demek değildir! Hiçbir ingiliz yada amerikalı ingilizcenin herşeyine vakıf değildir! Varsayalımki ingilizceyi bu kadar gözünüzde büyüterek kendinizi gerçek akademisyen olarak değerlendiriyorsunuz o halde söyleyin bana ygs yada diğer türkçe yapılan sınavların türkçe bölümünden sorulan soruların tamamını yapan kaç kişi var! siz daha türkçenin esaslarına hakim değilsiniz türkçe olarak üç beş kelimeyle kendinizi ancak ifade edebiliyorken nasıl olurda siz ingilizce bilmeyi yada akademisyenliği ingilizcenin tamamını bilmek olarak tanımlayabiliyorsunuz! asıl adaletsiz olan birileri varsa onlarda bu tür gereksiz yorum yapanlardır! soruları yds den kolaydı haksızlık yapıldı yds ye girenlere şeklinde yorum yapanlara soruyorum 10 yıl önceki sınav sorularının zorluk derecesiyle şuan sorulan soruların zorluk dereceleri aynımı? hadi onu da geçtim siz istiyorsunuzki bencilce davranalım parası olan ingilizce kursuna giden kişiler akademik becerileri yetersiz olsa dahi akademisyen olsun diyorsunuz ama akademik alanda başarılı olanlara da gidin sürünün diyorsunuz öylemi? şuan yapılan yökdil sınavı gerçek adaletin ta kendisidir! virgüllerle,the lar ile yada ezbere kurallar ile yapılan sınavlardan aldığınız puanları kullanırken yds sınavına itiraz ediyordunuz şimdide yökdile mi itiraz ediyorsunuz! herşeye itiraz etmeyin işinizi yapın! dil bildiğinizi sanıyorsunuz ama hala türkçeden bile anlamıyorsunuz. önce türkçeyi tam olarak öğrenin anlayın idrak edin ondan sonra ingilizcenizle övünün! ne de olsa dilin kemiği yoktur! saygılar!