Normal
Bloodin Bey, kesinlikle haklısınız. Bu soruya ben de E şıkkı ile cevap verdim. Çünkü mantıken SORU HATALI! O dönemde bir askerin devlet adına savaşa gitmesi olağan üstü durum olamaz! Birinci Dünya Savaşı sırasında, küresel düzeyde milliyetçilik yüksekti. Böyle bir dönemde askerlerin savaşa gitmemesi olağanüstü durum olur. Ayrıca devletler o dönemde toplumsal algıları tamamen yönetecek düzeyde güce sahipti. Propagandadan tutunda, yasal önlemlere kadar, askere gitmeyi zorunlu kılan bir durum vardı.Yani bir askerin o dönemde askere gitmesi olağanüstü durum olamaz. İngilizce okuma ve anlamaya yönelik bir sınavda bu hatanın yapılmaması lazımdı. İtiraz yollamak istedim ama 10 tl nedeniyle vaz geçtim. Sanırım tek hata yaptığım soru! Başkaları da çıkabilir! Sonuç açıklansın duruma göre itiraz ederim. Umarım yerime itiraz eden olmuştur.
Bloodin Bey, kesinlikle haklısınız. Bu soruya ben de E şıkkı ile cevap verdim. Çünkü mantıken SORU HATALI! O dönemde bir askerin devlet adına savaşa gitmesi olağan üstü durum olamaz! Birinci Dünya Savaşı sırasında, küresel düzeyde milliyetçilik yüksekti. Böyle bir dönemde askerlerin savaşa gitmemesi olağanüstü durum olur. Ayrıca devletler o dönemde toplumsal algıları tamamen yönetecek düzeyde güce sahipti. Propagandadan tutunda, yasal önlemlere kadar, askere gitmeyi zorunlu kılan bir durum vardı.
Yani bir askerin o dönemde askere gitmesi olağanüstü durum olamaz. İngilizce okuma ve anlamaya yönelik bir sınavda bu hatanın yapılmaması lazımdı. İtiraz yollamak istedim ama 10 tl nedeniyle vaz geçtim. Sanırım tek hata yaptığım soru! Başkaları da çıkabilir! Sonuç açıklansın duruma göre itiraz ederim. Umarım yerime itiraz eden olmuştur.