Normal
YÖKDİL ve YDSFen bilimlerinden girdim sınava ve paragrafları hemen hemen anladım. Bunun sebebi tüm kelimeleri bilmem değil alanımın fen olmasından dolayı. Tüm kelimelerini bilip bir türlü net anlayamadığım paragraflarla karşılaşıyorum. Genelde psikoloji, sosyoloji vb. konular oluyor. Bu alanlarda Türkçe paragrafı bile doğru düzgün anlayamıyoruz. Yökdil bu bağlamda çok iyi bir sınav olmuş. Fakat ne yazık ki YDS gibi kapsamlı kullanmamıza olanak verilmiyor. Neden bir memur YÖKDİL puanını kullanamıyor? gerçekten çok garip.
YÖKDİL ve YDS
Fen bilimlerinden girdim sınava ve paragrafları hemen hemen anladım. Bunun sebebi tüm kelimeleri bilmem değil alanımın fen olmasından dolayı. Tüm kelimelerini bilip bir türlü net anlayamadığım paragraflarla karşılaşıyorum. Genelde psikoloji, sosyoloji vb. konular oluyor. Bu alanlarda Türkçe paragrafı bile doğru düzgün anlayamıyoruz. Yökdil bu bağlamda çok iyi bir sınav olmuş. Fakat ne yazık ki YDS gibi kapsamlı kullanmamıza olanak verilmiyor. Neden bir memur YÖKDİL puanını kullanamıyor? gerçekten çok garip.