Normal
Yökdil ve İngilizce SınavlarıHocam bu sınav kolaydı; ama ben gerek yds gerekse diğer sınavların tam anlamıyla amacına hizmet ettiğini düşünmüyorum. Bende doktora yapan bir araştırmacı adayı olarak şunu söyleyebilirim. bizim ülkemizde dil eğitimi gerecekten sakat çünkü aynı zamanda meb'de hocalık yapıyorum. Bunun temel sebebi dilin yaşayan bir canlı olarak kabul edilmemesi, pratik ve kullanımının yetersiz olması bunun sebebi en önemli sebebi ise kişisel bir durumdur. Şöyle söyleyim; öğrenci ortaokuldan itibaren İngilizce görür, Anadolu lisesinde İngilizce görür, üniversiteyi kazanır İngilizce görür, nihayet yaklaşık 10 yılın üzerinde İngilizce eğitimi alır sözde ama kardeşim zamanı geldiğinde hadi bunu kullan dediğin tık yok; hocam sebep bireyin ben bu uluslar arası dili hayatımın her döneminde kullanacağım bu bana ekmek ve yemek kadar ihtiyaç diye böyle bir fikre sahip değildir. Her akademik çalışma yapan insan gibi ben yayınlarla boğuşuyorum..ama bizim ülkemizde önce insanın dile karşı bakış açısının değişmesi lazım.. Çünkü anadoluda bir özdeyiş vardır 'Kör allaha nasıl bakarsa allah da köre öyle bakar derler..''Dili öğrenmenin temel mutfağı onu kullanmaktaır. Ben uluslar arası sempozyuma katılmış biri olarak söylüyom..Dili ne zaman koşuşur, konuştuğunu doğru yazar, dinlediğini net bir şekilde anlarsın, ayrıca bu dille kendi alanında araştırma yayınlarını kendin hazırlarsın o zaman kendini dil biliyor say hocam aksi takdirde gerisi hikayedir..
Yökdil ve İngilizce Sınavları
Hocam bu sınav kolaydı; ama ben gerek yds gerekse diğer sınavların tam anlamıyla amacına hizmet ettiğini düşünmüyorum. Bende doktora yapan bir araştırmacı adayı olarak şunu söyleyebilirim. bizim ülkemizde dil eğitimi gerecekten sakat çünkü aynı zamanda meb'de hocalık yapıyorum. Bunun temel sebebi dilin yaşayan bir canlı olarak kabul edilmemesi, pratik ve kullanımının yetersiz olması bunun sebebi en önemli sebebi ise kişisel bir durumdur. Şöyle söyleyim; öğrenci ortaokuldan itibaren İngilizce görür, Anadolu lisesinde İngilizce görür, üniversiteyi kazanır İngilizce görür, nihayet yaklaşık 10 yılın üzerinde İngilizce eğitimi alır sözde ama kardeşim zamanı geldiğinde hadi bunu kullan dediğin tık yok; hocam sebep bireyin ben bu uluslar arası dili hayatımın her döneminde kullanacağım bu bana ekmek ve yemek kadar ihtiyaç diye böyle bir fikre sahip değildir. Her akademik çalışma yapan insan gibi ben yayınlarla boğuşuyorum..ama bizim ülkemizde önce insanın dile karşı bakış açısının değişmesi lazım.. Çünkü anadoluda bir özdeyiş vardır 'Kör allaha nasıl bakarsa allah da köre öyle bakar derler..''Dili öğrenmenin temel mutfağı onu kullanmaktaır. Ben uluslar arası sempozyuma katılmış biri olarak söylüyom..Dili ne zaman koşuşur, konuştuğunu doğru yazar, dinlediğini net bir şekilde anlarsın, ayrıca bu dille kendi alanında araştırma yayınlarını kendin hazırlarsın o zaman kendini dil biliyor say hocam aksi takdirde gerisi hikayedir..