Normal
Yök dil üzerine küçük bir değerlendirmeSınav ne çok basitti, ne de zordu. Sadece gayet netti. 50-60 bandında puan aldıracak bir sınav, ki 80 üstü almak için yine belli bir ortalamanın üzerinde olmanız gerekmektedir. Ben çok kolaydı, puan dağıtılmak için yapılmış cümlelerini iyi niyetli bulmuyorum. İngilizcem gayet iyi olmasına rağmen, sosyal bilimlerde zorlandığım paragraflar oldu, sağlık bilimlerinin paragraflarının daha net olduğunu duydum ama kime ve neye göre? Bilim insanların bu tür genellemelerden uzak durması gerekmez mi? Sonuçta YDS tarzı bir sınavda ne kadar net İngilizce bildiğinizi ölçmüyor. Ben kendi adıma YÖK'e teşekkür ediyorum.
Yök dil üzerine küçük bir değerlendirme
Sınav ne çok basitti, ne de zordu. Sadece gayet netti. 50-60 bandında puan aldıracak bir sınav, ki 80 üstü almak için yine belli bir ortalamanın üzerinde olmanız gerekmektedir. Ben çok kolaydı, puan dağıtılmak için yapılmış cümlelerini iyi niyetli bulmuyorum. İngilizcem gayet iyi olmasına rağmen, sosyal bilimlerde zorlandığım paragraflar oldu, sağlık bilimlerinin paragraflarının daha net olduğunu duydum ama kime ve neye göre? Bilim insanların bu tür genellemelerden uzak durması gerekmez mi?
Sonuçta YDS tarzı bir sınavda ne kadar net İngilizce bildiğinizi ölçmüyor. Ben kendi adıma YÖK'e teşekkür ediyorum.