Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel Sınavları
YÖKDİL - Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınav
5 Mart 2017 YÖKDİL Sınavınız Nasıl Geçti? (Soru Tartışmaları)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Akademik Forum" data-source="post: 463945"><p>1-YÖKDİL projesi nedir?</p><p>Başlatılan bu yeni girişimlerimiz akademi de olumlu bir şekilde değerlendirilmiş olmakla</p><p>birlikte doktora öğrenci ve doçentlik başvuru süreçlerinde en önemli istek her iki süreç</p><p>içinde baraj niteliğinde olan dil sınavı sürecinin iyileştirilmesi yönünde oldu.</p><p>Yeni YÖK olarak gelen görüşleri</p><p>de dikkate alarak kapsamlı bir çalışma başlattık ve mevcut YDS sınavının yanında adayın</p><p>alanındaki (fen ve mühendislik, sosyal ve beşeri bilimler, sağlık) dil yeterliliğini</p><p>belirlemeye yönelik olarak Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL)</p><p>süreci başlatıldı.</p><p>5-Kimler, hangi şartlarda başvurabilecek?</p><p>Bu sınava yükseköğretim kurumlarımızda lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına</p><p>başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden</p><p>akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılabilir.</p><p>6-Sınavın başarısı nasıl değerlendirilecek?</p><p>İlgili mevzuatsal düzenlemelerimizde olduğu ve YDS sınavında uygulandığı gibi, doktora</p><p>başvuru sürecinden en az 55, doçentlik başvuru sürecinde de en az 65 olması</p><p>gerekecektir.</p><p>7-YÖKDİLin geçerlilik süresi olacak mı?</p><p>YÖKDİLin geçerliliğine ilişkin düzenlemeler YDS ile aynı olacaktır.</p><p>9-Bu durumda mevcut YDS sınavı devam edecek mi?</p><p>Adaylar her iki sınava da girebilecekler ve her iki sınavında lisansüstü eğitim, doçentlik</p><p>sınavı ve akademik yükseltme süreçleri ile sınırlı olmak üzere eşit geçerliliği olacaktır.(YANİ YDS NİN DİL TAZMİNATI GEÇERLİLİĞİ YÖKDİLDE GEÇERLİ OLMAYACAK.BUNUN DIŞINDA HERŞEYİ YDS İLE AYNI)</p><p></p><p>KAYNAK: <a href="http://yokdil.yok.gov.tr/yokdil_sinavi_bilgi_notu_20170202.pdf" target="_blank">http://yokdil.yok.gov.tr/yokdil_sinavi_bilgi_notu_20170202.pdf</a></p><p>NOT= İnsanları kasıtlı olarak yanlış yönlendirmeye çalışan aklı evvel ve kendini zeki sanan bir takım çıkarcılar artık gereksiz yorumlar yapıp beklentileri ve umutları olan insanları yanlış yönlendirmekten vazgeçsinler!!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Akademik Forum, post: 463945"] 1-YÖKDİL projesi nedir? Başlatılan bu yeni girişimlerimiz akademi de olumlu bir şekilde değerlendirilmiş olmakla birlikte doktora öğrenci ve doçentlik başvuru süreçlerinde en önemli istek her iki süreç içinde baraj niteliğinde olan dil sınavı sürecinin iyileştirilmesi yönünde oldu. Yeni YÖK olarak gelen görüşleri de dikkate alarak kapsamlı bir çalışma başlattık ve mevcut YDS sınavının yanında adayın alanındaki (fen ve mühendislik, sosyal ve beşeri bilimler, sağlık) dil yeterliliğini belirlemeye yönelik olarak Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) süreci başlatıldı. 5-Kimler, hangi şartlarda başvurabilecek? Bu sınava yükseköğretim kurumlarımızda lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılabilir. 6-Sınavın başarısı nasıl değerlendirilecek? İlgili mevzuatsal düzenlemelerimizde olduğu ve YDS sınavında uygulandığı gibi, doktora başvuru sürecinden en az 55, doçentlik başvuru sürecinde de en az 65 olması gerekecektir. 7-YÖKDİLin geçerlilik süresi olacak mı? YÖKDİLin geçerliliğine ilişkin düzenlemeler YDS ile aynı olacaktır. 9-Bu durumda mevcut YDS sınavı devam edecek mi? Adaylar her iki sınava da girebilecekler ve her iki sınavında lisansüstü eğitim, doçentlik sınavı ve akademik yükseltme süreçleri ile sınırlı olmak üzere eşit geçerliliği olacaktır.(YANİ YDS NİN DİL TAZMİNATI GEÇERLİLİĞİ YÖKDİLDE GEÇERLİ OLMAYACAK.BUNUN DIŞINDA HERŞEYİ YDS İLE AYNI) KAYNAK: [url]http://yokdil.yok.gov.tr/yokdil_sinavi_bilgi_notu_20170202.pdf[/url] NOT= İnsanları kasıtlı olarak yanlış yönlendirmeye çalışan aklı evvel ve kendini zeki sanan bir takım çıkarcılar artık gereksiz yorumlar yapıp beklentileri ve umutları olan insanları yanlış yönlendirmekten vazgeçsinler!! [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel Sınavları
YÖKDİL - Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınav
5 Mart 2017 YÖKDİL Sınavınız Nasıl Geçti? (Soru Tartışmaları)