Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel Sınavları
YÖKDİL - Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınav
5 Mart 2017 YÖKDİL Sınavınız Nasıl Geçti? (Soru Tartışmaları)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="sinan1907" data-source="post: 464531" data-attributes="member: 6145"><p>Bilip bilmeden değil, bilmesem niye karışayım. Ben gayet iyi biliyorum ben neler gördüm neler boşa konuşmuyorum. Daha üniversiteyi bitirmeden görmüştüm hocaların yandaşlığını. En zor sorulara en çok ben cevaplardım ama bazı hocalar vardı ki benden değil o doğru cevabı kendi sempati duydukları öğrencilerden duymak isterlerdi, hatta bir tanesi beni duymazdan gelirdi öyle şerefli! yani. Bazılarına okulu bitirir bitirmez referans oldular. Yüksek lisansta aynı şekilde üç haftalık öğrenciye referans olup başka bir üniversitede akademisyen yaptılar, neymiş hanım kızmış hemşoymuş. Sistem böyle işliyor, birilerini kayırıyorlar, seni soğutuyorlar. Kokuşmuş bir sistem var ve sonuç olarak üniversitelerimizin ne kadar bilim ürettiği de ortada zaten, bilim adamı mı yetiştiriliyor yandaş mı siyasetçi mi.</p><p>Aslında ÖYP sistemi bu kokuşmuluğu ortadan kaldırmıştı ama dilini yükselten ve yüksek lisansını kendisi yapanların emeğini görmezden gelen bir sistemdi o yüzden de haksızlık olduğunu pek tabii söylerim.</p><p></p><p>Ben burada YÖKDİL'e girenleri eleştirmiyorum, sistemi eleştiriyorum. Bazı bencillerin üzerine alınmasına gerek yok.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sinan1907, post: 464531, member: 6145"] Bilip bilmeden değil, bilmesem niye karışayım. Ben gayet iyi biliyorum ben neler gördüm neler boşa konuşmuyorum. Daha üniversiteyi bitirmeden görmüştüm hocaların yandaşlığını. En zor sorulara en çok ben cevaplardım ama bazı hocalar vardı ki benden değil o doğru cevabı kendi sempati duydukları öğrencilerden duymak isterlerdi, hatta bir tanesi beni duymazdan gelirdi öyle şerefli! yani. Bazılarına okulu bitirir bitirmez referans oldular. Yüksek lisansta aynı şekilde üç haftalık öğrenciye referans olup başka bir üniversitede akademisyen yaptılar, neymiş hanım kızmış hemşoymuş. Sistem böyle işliyor, birilerini kayırıyorlar, seni soğutuyorlar. Kokuşmuş bir sistem var ve sonuç olarak üniversitelerimizin ne kadar bilim ürettiği de ortada zaten, bilim adamı mı yetiştiriliyor yandaş mı siyasetçi mi. Aslında ÖYP sistemi bu kokuşmuluğu ortadan kaldırmıştı ama dilini yükselten ve yüksek lisansını kendisi yapanların emeğini görmezden gelen bir sistemdi o yüzden de haksızlık olduğunu pek tabii söylerim. Ben burada YÖKDİL'e girenleri eleştirmiyorum, sistemi eleştiriyorum. Bazı bencillerin üzerine alınmasına gerek yok. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel Sınavları
YÖKDİL - Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınav
5 Mart 2017 YÖKDİL Sınavınız Nasıl Geçti? (Soru Tartışmaları)