50/d doktoraya başlama süreci

Fzt sinem

Öğrenci
Arkadaşlar bir devlet ünüversitesinde 50/d kadrosuyla araştırma görevlisi olarak atandım yaklaşık 4 ay önce. Atandığım üniversitede bölümüm yok. Yüksek lisansımı başka bir üniversitede yaptım savunmamı da tamamladım. ancak doktora programına başvurduğum okulun sınavı yaklaşık 1 ay sonra. Savunmamı 1 ay önce yaptım yaklaşık olarak. Benim ilişkim hemen kesilir mi yoksa sınava girmem için ek süre tanıtlar mı? Ne kadar süre tanınır fikri olan paylaşırsa çok sevinirim

A

Akademik Forum

Guest
Ben de merak ediyorum, doktora yerleştirmeleri nasıl olacak?
Merkezi mi , biz bireysel başvurabiliyor muyuz? Bir de görevlendirme ile çalıştığın okulda doktoraya dilekçe ile başvurma diye bir şey duydum o nedir? Bu dönemde de mümkün müdür?

vateq

Öğrenci
Öncelikli alanlar 50/d kadrosu ise doktoraya başlatacaklar, onu da kendi istedikleri yere yerleştirecekler ki, tercih sistemi açık şu an tercih yapman lazım. Eğer öncelikli alanlar değilse, ki emin olmamakla birlikte (büyük ihtimalle) yine doktoraya başlatmaları lazım. Bunu şu yüzden söylüyorum, sen atandığın dönemde tez aşamasındaydın ve bitirdin, senin kadron doktora yapmak üzerine olması lazım. eğer yüksek lisansının ders aşamasında olsaydın senin bitirmene izin vermemeleri gerekir, baştan kendi istedikleri bir yerde yapmanı isterlerdi ki o zaman ilişiğin yl bitince kesilirdi. ama ben doktoraya başlayacağını düşünüyorum şu an.