50/d ilanlarındaki yüksek lisans bilmecesi

jazz93

Öğrenci
Değerli arkadaşlar,
Son açılan ilanlarda şöyle bir ibare yer alıyor:

"İlanda belirtilen ana bilim dalında eğitimlerini sürdürmekle birlikte Yükseköğretim Kurulunca belirlenen alanlarda eğitim almayanlar lisansüstü eğitime yeniden başlamak durumundadır."

Bunun anlamını ben çözemedim. Ben zaten açılan ilandaki bölümde (ki anabilim dalı belirtilmiyor ilanda) yüksek lisans yapıyorum ve ders dönemindeyim. Yukarıdaki ibareye göre benim yüksek lisansa tekrar başlamam gerekiyor mu?
Şimdiden teşekkürler...

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Değerli arkadaşlar,
Son açılan ilanlarda şöyle bir ibare yer alıyor:

"İlanda belirtilen ana bilim dalında eğitimlerini sürdürmekle birlikte Yükseköğretim Kurulunca belirlenen alanlarda eğitim almayanlar lisansüstü eğitime yeniden başlamak durumundadır."

Bunun anlamını ben çözemedim. Ben zaten açılan ilandaki bölümde (ki anabilim dalı belirtilmiyor ilanda) yüksek lisans yapıyorum ve ders dönemindeyim. Yukarıdaki ibareye göre benim yüksek lisansa tekrar başlamam gerekiyor mu?
Şimdiden teşekkürler...
Maalesef kimse anlayamadı, YÖK herhalde bazı anabilim dalları belirtecek bölümler altında sizinki o abd değilse YÖK'ün istediği abd'de yapacaksınız yeniden.

korozifortam

Araştırma Görevlisi
Şöyle de bir durum var o "ilgili" ibaresini her üniversite farklı yorumluyor. Örneğin, Erzurum teknik ve Alanya Alaaddin Keykubat üniversiteleri "ilgili" ibaresini ilanda yer alan anabilim dalı olarak yorumlamış iken Adana BTÜ ve Türk Alman Üniversiteleri başvurabilen bölümlerde yüksek lisans yapanı da kabul etmiş durumda.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Şöyle de bir durum var o "ilgili" ibaresini her üniversite farklı yorumluyor. Örneğin, Erzurum teknik ve Alanya Alaaddin Keykubat üniversiteleri "ilgili" ibaresini ilanda yer alan anabilim dalı olarak yorumlamış iken Adana BTÜ ve Türk Alman Üniversiteleri başvurabilen bölümlerde yüksek lisans yapanı da kabul etmiş durumda.

Hocam ilgili alan bölümün altındaki tüm anabilim dallarıdır, onda sıkıntı yok. Arkadaşın sormak istediği aynı anabilim dalında yüksek lisans yapmama rağmen YÖK yeniden başlatır mı beni? diye sormakta. Çünkü öyle bir not eklendi.

jazz93

Öğrenci
Cevabınız için teşekkür ederim. İşin ilginç tarafı benim başvurduğum ilan herhangi bir anabilim dalı içermiyor sadece bir bölüm. Ayrıca bu konudaki yüksek lisans programlarında da farklı bir anabilim dalı bulunmuyor.

- - - Güncellendi - - -

Nazmi hocanın belirttiği gibi benim problemim atandıktan sonra yüksek lisansı tekrar başlatma durumları olup olmayacağı.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Cevabınız için teşekkür ederim. İşin ilginç tarafı benim başvurduğum ilan herhangi bir anabilim dalı içermiyor sadece bir bölüm. Ayrıca bu konudaki yüksek lisans programlarında da farklı bir anabilim dalı bulunmuyor.

- - - Güncellendi - - -

Nazmi hocanın belirttiği gibi benim problemim atandıktan sonra yüksek lisansı tekrar başlatma durumları olup olmayacağı.

Dekanlık bu konuya çözüm getirebilir, sonuçta onlar da vakit kayetmeden dönmenizi isterler.

A

Adli Psk

Guest
Adli Psikoloji

"ilgili alanda yüksek lisans yapma" koşulu konusunda sorun yaşıyorum. Psikoloji ile ilgili açılan ilanlarda psikoloji lisans mezunu olmak ve ilgili alanda yl yapıyor olmak yazıyordu. Ben adli psikoloji yl öğrencisiyim. Bazı üniversiteler mülakata çağırırken bazıları yl alanımız uygun değil diye çağırmıyor. Nedenini sormak için üniversiteyi aradığımda YÖK ile görüştüklerini, talimatın böyle olduğunu söylüyorlar. Acaba mülakata çağıran üniversiteler YÖKe bağlı değil mi?
YÖKü arıyorum, telefonu açan yok. Mantıklı bir cevap arıyorum ama henüz bulamadım.