Arkadaşlar merhaba, eşim 50 d kadrosuna araştırma görevlisi olarak görev yapmaktadır. Doğum yapacağı için dört ay ücretli izin aldıktan sonra 24 ay ücretsiz almak istiyor. Ancak enstitü ile yaptığımız görüşmede ücretsiz izine ayrılabilmesi için kayıt dondurması gerektiği söylendi. Kayıt dondurma işlemi maksimum bir yıl yapılabildiği için 24 ay ücretsiz izne ayrılamaz dendi. Bu durumu araştırdım ancak hiçbir yönetmelikte ve kanunda net bir bilgi bulamadım. Benim merak ettiğim bazı sorular;
1- Eşimin ücretsiz izne ayrılması için kayıt dondurması şart mı?
2- Ücretli izin biter bitmez ücretsiz iznin başlaması gerekiyor mu?
3- Ücretli izinden sonra yıllık iznini kullanıp daha sonra ücretsiz izne ayrılabilir mi?
4- Doğumdan itibaren 24 ayı geçmemek şartı ile ücretsiz iznini parçalı olarak kullanabilir mi?
5- Ücretsiz izin süresi azami süreye ekleniyor mu?
Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Ayrıca referans gösterebileceğiniz, kanun, yönetmelik vs. olursa bende enstitüye gösterebilirim.
Teşekkürler.
1- Eşimin ücretsiz izne ayrılması için kayıt dondurması şart mı?
2- Ücretli izin biter bitmez ücretsiz iznin başlaması gerekiyor mu?
3- Ücretli izinden sonra yıllık iznini kullanıp daha sonra ücretsiz izne ayrılabilir mi?
4- Doğumdan itibaren 24 ayı geçmemek şartı ile ücretsiz iznini parçalı olarak kullanabilir mi?
5- Ücretsiz izin süresi azami süreye ekleniyor mu?
Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Ayrıca referans gösterebileceğiniz, kanun, yönetmelik vs. olursa bende enstitüye gösterebilirim.
Teşekkürler.