50/d yüksek lisans sonrası doktora devamlılığı

Merhabalar.

Öncelikle ars. gorevlisi değilim, adayım.

50/d ile yapılacak olan bir atamadan sonra yüksek lisansımızı diyelim öğrenci olduğumuz okulda bitirdik ya da taşıyıp mevcut kadroyu kazandığımız okulda bitirdik ve yüksek lisanstan mezun olduk.

Bunun devamında doktora ana bilim dalı bağlı bulunduğumuz üniverisitede yok ama çok çok yakın bölümü var diyelim bu alandan devam etmek istedik.

Bu noktada üniversite senin kadron yüksek lisans sonuna kadardı yüksek bitti hadi yoluna" diyebiliyor mu?

Ya da yakın olan kadrodan devam etme sansimiz doguyor mu (işsiz kalmadan)?

hbs

Öğrenci
merhaba.. ben yeni atandım, atandığım okulda bölümüm yok yüksek lisansı başka şehirde yapıyorum.. okulun bana söylediği benimle 1 senelik sözleşme yaptıkları ve eğer 1 sene sonunda öğrenciliğim kesilirse kadromun düşeceği oldu.. Yani demem o ki araştırma görevlisi bi eğitme dönemi, okul kişiye yatırım yapıyor ve okumasını bekliyor.. normal şartlarda da öyle bir şey diyemezler ama ne yazık ki üniversitelerin tutumları değişiklik gösterebiliyor..

benim yüksek lisans konusunda pek problemim yok gibi. 3. dönemim bitti, derslerin tamamını verdim.

yani uzaktan tez yazabilirim bu çok sorun olacak bir durum değil ama dediğim gibi yüksek lisans sonrası doktora bölümünde farklılık olduğunda kadro düşüp düşmediği. yani ben doktoraya geçtiğimde her halukarda kadro düşüyor mu yoksa okul kabul etse şu bölümde doktora yapabilirsin dese (ki çok yakın alanlar var bölümüme) bu durumda kadro devam ediyor mu etmiyor mu?

Mustafabal

Öğrenci
50d li demek enstitü kadrosu demek hocam, sizin kadronuz enstitü içerisindedir sizi okuduğunuz bölüme görevlendirirler. Sizin bölümünüze yakın bir bölümü hocalarınız ve diğer bölümdeki hocalar kabul ederse( aynı enstitü içerisindeyse) bu mümkündür. Kadro her türlü enstitü de çünkü :)

asistanımben

Öğrenci
Arkadaşlar selam ben araştırma görevlisi olarak atanmaya hak kazandım aylar öncesinde.

Kadro ilanımda 33/a ya da 50/d şeklinde bir açıklama yoktu. Fakat üniversitemin diğer ilanlarına baktığımda "2547 sayılı kanunun 50. maddesi d fıkrasına her atama yapılacaktır" şeklinde açıklama yer alan birkaç ilanın da var olduğunu gördüm. Ben yüksek lisansımı uzattım azami sürem doldu.

Bu karar çıktığında okulun personel dairesinden görüştüğüm yetkili ilanda yazmıyorsa 33/a dır demişti. Ben net bir şey öğrenmek isteyince de ilanı bulup yazmıyor, 33/a herhalde demişti.

Başvuru yeri fakülteydi enstitü kadrosu değil fakat fakülte olup 50/d açıklamasıyla çıkan ilanları da gördüm kadromun hangisi olduğunu nasıl öğreneceğim ben????