50/d'li araştırma görevlisi istediği zaman istifa edebilir mi?

Efsun.

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar
3 ay önce 50/d'li araştırma görevliliği kazandım. Güvenlik soruşturması bitti fakat atama kararnamesi henüz çıkmadı bekliyorum. Bu sırada da özel hayatımda bazı gelişmeler oldu. 1 sene sonra evlenip başka şehire geçebilir miyim, ya da sadece istifa mı edebilirim, yoksa hiç biri mi? Cevaplarınız için teşekkür ederim şimdiden

A

Akademik Forum

Guest
hoCAM istifa ettiğinde sened sorun çıkarmayacak mı? bende arkadaşla aynı durumdayım senetten korkttuğum için bazı adımları atamadım.

Her 50 dlinin senedi olmuyor. 35. madde ile görevlendirme almadığı sürece senet imzalamaz. Ayrıca ÖYP ve İhtisaslaştırılmış özel alanlar dışındaki 50 dliler genellikle görevlendirilmiyorlar.

A

Akademik Forum

Guest
OHAL'de istifa!

Selamlar değerli arkadaşlar,
50-D"li araştırma görevlileri için senet olmadığı için istifa durumu mümkün fakat Devlet Personel Başkanlığı'nin bi yazısında 657 devlet memurları mevzuatı doğrultusunda OHAL dönemlerinde memurların istifaları ile ilgili durum 50-D'li arkadaşlar için de geçerli mi acaba bilgisi olan paylaşırsa seviniriz. Özellikle de son yasal öğrenim süreleri karari sonrasında ilişiği kesilecek olan 50D'li arkadaşlardan ilk atama ile başka memuriyetlere geçmeyi düşünenler için bu istifa vb durum söz konusu.

OHAL döneminde memur istifasına dair DPB'nin resmi görüşü - Memurlar.Net

Şimdiden cevap veren arkadaşlara teşekkürler.

sln123

Öğrenci
Merhaba,
Ben de aynı durumdayım. 50/d ile araştırma görevliliğine atandım ve atama kararnamemi bekliyorum. Fakat 6-7 ay sonra yurtdışına gitme ve orada doktora yapma gibi bir durumum var. Bu durumda araştırma görevliliğine başlayıp istifa etmem ne gibi sonuçlar doğurur? OHALde istifa etmemiz durumunda tazminat öder miyiz veya ileride devlette öğretim görevlisi olmamızı etkiler mi?

Akademik kadrolarda sözleşme uzatması, oturup işverenle karşılıklı sözleşme imzalanması ve sözleşme bitiminde ben sözleşmemi uzatmayacağım şeklinde değildir. Özel üniversitelerde belki öyledir ama devlette sözleşme uzatması, anabilim dalı ve bölum başkanının yazısı ve yönetim kurulu kararıyla yapılan bir formalitedir. Sözleşme uzatılmayacaksa sadece uzatılmayacaktır şeklinde yazılamaz.Bunun gerekçelendirilmesi gerekir görevlerini yerine getirmemiştir başarısızdır vs. ki bu da sicile işleneceği için ilerisi için iyi olmaz

eczak

Yardımcı Editör
Merhabalar,

Üniversitem bana hala 50/d olduğumu söylüyor. İstifa etmek istersem senedimin devreye gireceğini belirttiler. Hala 50d isem nasıl senedim devreye girecek diyorum bu seferde istifa dilekçen gelince hemen 33a ya çevirebiliriz istersek diyorlar. Bugün 50d olduğuma dair bir yazı talep edince de vermiyorlar. Nasıl bir yol izlemem gerekir. İstifa dilekçen gelir gelmez senedini devreye sokarız yanıtıyla karşılaştım. Biraz sıkıştım bu durumda. Noterden ihtar ile istifa edersem kabul etmek zorundalar mı? Olumsuz cevap gönderirlerse kabul etmezlerse ne yapabilirim.
Diğer kazandığım kadrodaki üniversitede istifanın kabul edildiğine ve ilişiğini kestiğine dair yazı getir seni atayım diyor. Eğer noterden ihtarlı istifayı da kabul etmezlerse nasıl bir yol izlemeliyim? İstifa dilekçen gelirse ve kabul etseler bile dava açacağını söylüyor mevcut üniversitem. Bir fikri olan var mı? Oldukça zor durumda bırakıldım. YÖK'ün ilgili sayı ve kararlarını gösterdim bizi bağlamaz onlar 33a ya aktarmak 5 dakikamızı almaz gibi bir cevap ile karşılaştım.

NOT: Arkadaşlar bir fikriniz var ise bu mesajın altının yanı sıra özel mesaj olarak da gönderebilir misiniz zahmet olmazsa? Kadromun bulunduğu üniversitedeyim özel mesajlara çok hızlı ulaşabiliyorum. Çok teşekkürler.

A

Akademik Forum

Guest
50d ve 33a kadroları ve senet ilişkisini gerçekten çözemedim, öypli değilseniz herhangi bir senediniz yok demektir ancak her sene yenilenen bir sözleşmeniz var ki bu da istifada zorluk çıkaracak nitelikte bir sözleşme değil. Hele de 33a ya çeviririz deyişlerini hiç anlamadım ona da çevirseler istediğiniz zaman istifa etme hakkınız var. Akıllarınca işleri yokuşa sürüyorlar bu mantıksız cevapların başka bir açıklaması olamaz bence.

biyofizik19

Öğrenci
Hocam cidden işiniz karışık. Bir de rektörle konuşmayı deneyin malumunuz rektörlerin yetkileri çok fazla. Sizin durumunuzda bi arkadaş varsa size daha iyi yardımcı olacaktır. Allah kolaylık versin.

Merhabalar,

Üniversitem bana hala 50/d olduğumu söylüyor. İstifa etmek istersem senedimin devreye gireceğini belirttiler. Hala 50d isem nasıl senedim devreye girecek diyorum bu seferde istifa dilekçen gelince hemen 33a ya çevirebiliriz istersek diyorlar. Bugün 50d olduğuma dair bir yazı talep edince de vermiyorlar. Nasıl bir yol izlemem gerekir. İstifa dilekçen gelir gelmez senedini devreye sokarız yanıtıyla karşılaştım. Biraz sıkıştım bu durumda. Noterden ihtar ile istifa edersem kabul etmek zorundalar mı? Olumsuz cevap gönderirlerse kabul etmezlerse ne yapabilirim.
Diğer kazandığım kadrodaki üniversitede istifanın kabul edildiğine ve ilişiğini kestiğine dair yazı getir seni atayım diyor. Eğer noterden ihtarlı istifayı da kabul etmezlerse nasıl bir yol izlemeliyim? İstifa dilekçen gelirse ve kabul etseler bile dava açacağını söylüyor mevcut üniversitem. Bir fikri olan var mı? Oldukça zor durumda bırakıldım. YÖK'ün ilgili sayı ve kararlarını gösterdim bizi bağlamaz onlar 33a ya aktarmak 5 dakikamızı almaz gibi bir cevap ile karşılaştım.

NOT: Arkadaşlar bir fikriniz var ise bu mesajın altının yanı sıra özel mesaj olarak da gönderebilir misiniz zahmet olmazsa? Kadromun bulunduğu üniversitedeyim özel mesajlara çok hızlı ulaşabiliyorum. Çok teşekkürler.
Üniversiteniz size ciddi olarak mobing uyguluyor. Sizi kadroda tutmaları bile yasal değil. Öğreniminiz bittiğinden dolayı zaten ilişiğinizi kesmek zorundalar. Öncelikle sözlü beyanlara itibar etmeyin. Yazılı olarak durumu kayıtlara geçirin. Yazı ile başvurduğunuzda kesin cevap vermek zorundalar. Hatta garantilemek için başvurunuzu BİMER, CİMER kanalıyla da yapın. YÖKe de durumu bildirin. Hatta bir avukata danışıp dava açma yoluna bile gidebilirsiniz. Üniversiteniz usulsüzlük yapıyor. Ayrıca istifa dilekçeniz geldikten sonra kadro dönüşümü yapıldığında bunun istifa dilekçesinden sonra olduğu için geçerli olması da mümkün olmaz. Tarih nedeniyle kanıtlanabilir. Dedikleri gibi 5 dakikada kadro dönüşümü yapılamaz. Kurullara vs. girmesi gerek.

Son düzenleme:

eczak

Yardımcı Editör
Üniversiteniz size ciddi olarak mobing uyguluyor. Sizi kadroda tutmaları bile yasal değil. Öğreniminiz bittiğinden dolayı zaten ilişiğinizi kesmek zorundalar. Öncelikle sözlü beyanlara itibar etmeyin. Yazılı olarak durumu kayıtlara geçirin. Yazı ile başvurduğunuzda kesin cevap vermek zorundalar. Hatta garantilemek için başvurunuzu BİMER, CİMER kanalıyla da yapın. YÖKe de durumu bildirin. Hatta bir avukata danışıp dava açma yoluna bile gidebilirsiniz. Üniversiteniz usulsüzlük yapıyor. Ayrıca istifa dilekçeniz geldikten sonra kadro dönüşümü yapıldığında bunun istifa dilekçesinden sonra olduğu için geçerli olması da mümkün olmaz. Tarih nedeniyle kanıtlanabilir. Dedikleri gibi 5 dakikada kadro dönüşümü yapılamaz. Kurullara vs. girmesi gerek.

Hocam yanıtınız için teşekkürler. En son istifa dilekçesini verdim. Üniversite diyorki şu an 35 li olduğun üniversitenden kadronu geri isteyeceğiz aldıktan sonra 33/a ya atamamaya karar verirsek istifanı kabul edebiliriz yanıtını aldım. Bu ne demek anlamıyorum. Zaten 33/a ya atamazlarsa ilişiğim otomatik kesiliyor. istifa nerede o zaman. ben bugünden itibaren işe gitmeyeceğimi beyan ettim. Üniversitemin kadromu aktarıp kurulda görüşülmesini vs. mi bekleyeceğim. Düşünceleri şu; şu an görevli olduğum üniversiteden kadromu alacaklar, beni 33/a ya atayacaklar sonrada istifa dilekçemi kabul edip senedimi devreye sokacaklar. Normal yapmaları gereken istifamı kabul edip görevli bulunduğum üniversiteye biz kabul ettik ilişiğini kesin bu adamın demeleri gerekmez mi? YÖK ile görüşmem durumu değiştirir mi ne yapmam lazım bilemiyorum.

İstifa dilekçesini işleme koymaları gerek. İstifa dilekçesinden sonra kadroyu geri istemek, dönüştürmek usulsüz işler. Bütün bu usulsüz işleri ve size söylenenleri Yöke yazıyla bildirmek iyi olacaktır. Bakarsınız haklarında soruşturma bile açılabilir.

eczak

Yardımcı Editör
İstifa dilekçesini işleme koymaları gerek. İstifa dilekçesinden sonra kadroyu geri istemek, dönüştürmek usulsüz işler. Bütün bu usulsüz işleri ve size söylenenleri Yöke yazıyla bildirmek iyi olacaktır. Bakarsınız haklarında soruşturma bile açılabilir.

Hocam, kadrosunu kazandığım üniversitedeki personel daire başkanı da aynı şeyi söyledi. Kadro iade talebi yazısı yazamazlar bir yazsınlarda görelim atacağımız bir adım olur elbet dedi. Bu noktada iki soru işareti oluyor.

1- Kadro iade yazısı değilde istifası uygun görülmemiştir yazısı gelirse nasıl bir adım atmam gerekir? 1 ay bekleyip yeniden istifa edersem kabul olmak zorunda mı örneğin ne yapmam lazım?
2- Doktorayı bitirdikten sonra istifa ettiğim için bu bir sorun yaratır mı? Doktora sonrası bize iade edilmesi gerekiyordu edilmedi bu nedenle istifası uygun değil veya kadro iadesi gereklidir. şeklinde bir yazı gelirse ne yapmam gerekir?

Bu iki durum olursa da mücadeleye devam edeyim diyorum. Bu esnada kazandığım kadronun yanma veya olmuyor bunun işi vs. gibisinden kadroya atama hakkımın kaybolması gibi bir durum oluşur mu?

Teşekkür ederim.

eczak

Yardımcı Editör
hocam YÖKle de konuştum da onlarda sürüncemede kalıyor. Kadro iadeniz gerçekleşmeden neden istifa ettiniz diyor :D dedim yani istediğim zaman istifa ederim çalışmak istemediğimi beyan etmek için 2-3 ay geçmesini kadrom iade edilsin de 33 a ya geçirmezlerse istifa edeyim diye mi bekleyim dedim. KHK çıktı senetler iptal oldu bende anayasal hakkımı kullanarak istifa ediyorum dedim. Sizi 33a ya geçirmeyeceklerini nereden biliyorsunuz da istifa ediyorsunuz gibi bir söylemde oldu. Ben de geçirip geçirmeyecekleri beni ilgilendirmiyor bu istifa yani dedim geçirmeden önce ediyorum işte dedim :D
Yani herkesin kafalar karışık açıkcası. Şu an tek odağım kadrosunu kazandığım üniversiteye gelecek olan yazının içeriği. Kadro iadesinin talebi veya istifanın uygun görülmemesi durumlarında atacağım adımları kestiremiyorum sadece. Üsulsüzlük yapsalar yapmasalar yani hepsi bana dokunuyor sonucunda. Davada açsam yöke şikayet etsem haklarında soruşturma da açılsa istediğim kadroya geçemeyerek zararı ben de görüyorum.

eczak

Yardımcı Editör
Hocalarım istifamı verdiğim üniversiteyle bugün konuştum. "Kadro boşaltma yazısı" hazırladıklarını ve imza beklediklerini ifade ettiler. Ancak ben hala 35. madde ile görevlendirilmiş durumdayım. Görevlendirildiğim üniversiteye bir yazı yazmayacaklarını sadece kadro boşaltmanın yapılacağını söylediler. Bu ne demek? Tam olarak anlayamadım. Benim ilişiğimi 35. madde ile görevlendirildiğim yerin kesmesi gerekmiyor mu? Kadro boşaltınca bu evrağı mı ben görevlendirildiğim yere vereceğim? Kadro boşaltma durumunda beni 33a ya atayıp boşaltma ihtimalleri var mı? Senet bindirmesinler bir de üzerime diye düşündüm.