50d arastirma görevlisi görev süresi

iremmm.

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, ben 50d li araştırma görevlisi olarak çalışıyorum. Fakülte kadrosuna atandım bir kaç ay önce. Ancak benim çalıştığım üniversiteside 50d lilerin yüksek lisans bitince kadro ile ilişiği kesiliyormus enstitü personeli söyledi. (Doktora programı olsa bile.)Personel ayrıca siz fakülte kadrosunda olduğunuz için farklı bir prosedür uygulanabilir dedi. Şimdi başka bir üniversite de calisan 50d li araştırma görevlisi arkadaş ise yuksek lisansını bitirip doktorasına ilişik kesilmeden baslayabildi hemde görevlendirilme ile kendi üniversitesi dışında . Bu kurumlarda neden farklı prosedürler işliyor. Hangisini baz alacağız. Teşekkürler

vateq

Öğrenci
Eğer bağlı olduğun bölüm başkanlığı senin özellikle kalman için bir yazı yazmazsa ilişiğin kesilecektir. Bu durumun nedeni fakülte kadrosunda olmandır. Mesela 50/d öncelikli alanlarda yüksek ve doktora bütünleşik bir program. anladığım kadarıyla arkadaşının kadrosu da bu şekilde.

iremmm.

Öğrenci
Yani fakülte kadrosunda olduğum için bölüm başkanı doktoraya devam etmem konusunda talepte bulunabilir. Peki bunu bölüm başkanım nereye yazacak. Dediğim arkadaşın kadrosu enstitü 50 d yüksek lisans ayrı yerde doktora ayrı yerde yapıyor. Ve görevlendirme ile yapabiliyor

vateq

Öğrenci
Bölüm başkanının dekanlığa yazması gerekiyor ama nasıl bir yazı ile talepte bulunması gerektiğini bilmiyorum. Eski üniversitemde seninle aynı durumda olan bir arkadaşın doktora için kalması bölüm başkanlığınca sağlanmıştı o yüzden böyle bir ihtimal olduğunu biliyorum.