50d kadro ve çift yüksek lisans

ARCH_RA

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba,
Yaklaşık 2 sene önce iki yüksek lisans programına kayıt yapılması konusunda yasal olarak izin bulunduğu dönemde ikinci yüksek lisansıma başladım. İlkinde 5. dönemim, ikincisinde 3. dönemim bitti ve yaklaşık 3 ay önce bir devlet üniversitesinde 50d araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladım. Kayıt sırasında iki yüksek lisans programına ait öğrenci belgemi de teslim etmiştim. Şimdi ilk yüksek lisans tezimi teslim ettim ve 1 ay sonra savunmam var.

Sorum şu: Diğer yüksek lisans eğitimim halihazırda devam ederken, yani öğrenciliğim devam ederken, diğerinde mezun olacağım için kadro ile ilgili sıkıntı olur mu?

Fakülte sekreteri bir diploma gelirse önümüze eğer öğrenciliğinin bittiğini düşünürüz, ancak diploma gelmezse mezun olduğunu bilemeyiz gibi bir cevap verdi.Personel işleri net birşey söyleyemedi. Konu ile ilgili bilgisi veya görüşü olan var mı?

A

Akademik Forum

Guest
Hocam net olmamakla birlikte görüşümü söyleyebilirim. İki durum
Birinci durum. Söz konusu kadroyu kazandığınız yüksek lisansı bitirmişseniz diğer yüksek lisansınızdan dolayı doktora başlayamazsınız dolayısıyla kadronuz sıkıntıya girebilir.
İkinci durum. Söz konusu kadroyu kazandığınız yüksek lisansı değilde diğer yüksek lisansı bitirmişseniz hiç bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

ozlem_uymaz

Öğrenci
Ben de aynı durumdaydım. Yüksek lisanslarımdan bir tanesini bitirdim, diğerinde öğrencilik haklarım olmasına, süre problemim olmamasına rağmen, ona devam etme şansımı elimden alıp hemen doktoraya geçmem gerektiğini söylediler. Çok sık rastlanan bir durum değil ve her memur kendi kafasına göre hareket ediyor anladığım kadarıyla.

ARCH_RA

Öğrenci
öncelikle görüşleriniz için teşekkürler.Özlem hocam bu durumda net bir dayanak yok sanırım konuyla ilgili? Bende 50d kadronun öğrencilik süresiyle ilgili olduğunu düşünüyorum. Tez görüşmeleri ve ders için sıkıntı olmaması için iki okula ait öğrenci belgelerimi teslim etmiştim. Onlar da net birşey demiyor. Yök e sormak mı doğru olur bilemiyorum.