50d Kadrosunda Yüksek Lisans Sonrası ???

Xxxabze

Öğrenci
Merhaba herkese,
50 d kadrosuna yüksek lisans 3.döneminde atanan bir kişi bu hak ettiği kadroyu doktora dönemine nasıl aktarabilir?
Benim tezim bitmiş durumda. Bu dönem açılacak bir kadroya yerleşsem, tezimi mayıs ayı gibi savunsam ve temmuz-ağustos gibi doktora programına kaydımı yaptırsam sahip olduğum kadro (50d) açısından sorun olur mu? Mesela mayısta yl tezimi savunur savunmaz kadro boşa çıkarmı? Ya da tezi savunduktan sonra doktoraya girene kadar geçen süre sorun yaratır mı ( Mayıs - ağustos arası) bilgi sahibi kıymetli hocalarım aydınlatırsa geleceğimizi planlama açısından müteşekkir olurum. Yardımcı olan hocalarıma teşekkürler şimdiden.

Xxxabze

Öğrenci
Hocalarım yok mu bir cevap verecek insan evladı? Boş boş tartışma olunca altına 100 tane mesaj yazılıyor. Önemli sorulara hiç cevap alınamıyor, kimse zahmet edip bilgisini paylaşmıyor. Forumun da miadı doluyor sanırım.

Hocam sorun olmaz doktoraya devam ediceginize dair dilekce yazip Enstitüye verin bir problem olmuyo yüksek lisans bitince hemen devamında doktoraya basvuru yapip kazanmaniz gerek.

Xxxabze

Öğrenci
Hocam sorun olmaz doktoraya devam ediceginize dair dilekce yazip Enstitüye verin bir problem olmuyo yüksek lisans bitince hemen devamında doktoraya basvuru yapip kazanmaniz gerek.

Allah razı olsun teşekkür ederim hocam zaman ayırıp yanıt verdiniz. Yani yüksek lisansın bitmesi ile doktoranın başlaması arasında geçen zamanda sorun olmuyor değil mi? Doktoraya devam edeceğimi bildiren dilekçe yazıp akabinde de temmuz ağustos (kayıt zamanı ne zamansa artık) gibi doktora kaydımı yaparsam doktora bitene kadar anormal durumlar olmadığı sürece kadro tahsisi devam ediyor. Doğru mu anladım?

Allah razı olsun teşekkür ederim hocam zaman ayırıp yanıt verdiniz. Yani yüksek lisansın bitmesi ile doktoranın başlaması arasında geçen zamanda sorun olmuyor değil mi? Doktoraya devam edeceğimi bildiren dilekçe yazıp akabinde de temmuz ağustos (kayıt zamanı ne zamansa artık) gibi doktora kaydımı yaparsam doktora bitene kadar anormal durumlar olmadığı sürece kadro tahsisi devam ediyor. Doğru mu anladım?
Aynen hocam bi arkadasim böyle yaptı bir sorun çıkmadı aslinda bu durumu kadronuzun oldugu uninin personal daire Başkanı ile görüşseniz daha sağlıklı bilgi alirsiniz bazıları yl bitince ilisik kesiyolae hocam sizi korkutmaj gibi olmasın da ama cok yuksek ihtimalle dedigim şekilde oluyo yl uc yılda bitmesi gerek azami sure olarak mezunun olunca doktoraya yerlesene kadar geçen sürede üniversite zaman veriyor yuzde 90 ihtimalle

Akademik aday

Öğrenci
Merhaba herkese,
50 d kadrosuna yüksek lisans 3.döneminde atanan bir kişi bu hak ettiği kadroyu doktora dönemine nasıl aktarabilir?
Benim tezim bitmiş durumda. Bu dönem açılacak bir kadroya yerleşsem, tezimi mayıs ayı gibi savunsam ve temmuz-ağustos gibi doktora programına kaydımı yaptırsam sahip olduğum kadro (50d) açısından sorun olur mu? Mesela mayısta yl tezimi savunur savunmaz kadro boşa çıkarmı? Ya da tezi savunduktan sonra doktoraya girene kadar geçen süre sorun yaratır mı ( Mayıs - ağustos arası) bilgi sahibi kıymetli hocalarım aydınlatırsa geleceğimizi planlama açısından müteşekkir olurum. Yardımcı olan hocalarıma teşekkürler şimdiden.

Hocam üniversiteler arasında ortak bir uygulama yoktur. Kimisi bu süreye müsaade ediyor kimisi ilişik kesiyor. Bu konuyu en iyi arkadaşında dediği gibi personel daire başkanları veya enstitü müdürleri dekanlar iyi bilir. Kendi üniversitenizden bilgi alınız.Benim tanıdığım arkadaşlar oldu yl sonrası ilişiğini kestiler.Tamamen o üniversitenin uygulamasına bağlı olan bir durum bu. Bir de şu önemli yl den doktoraya geçiş aşamasında azami sürenin (3 yıl) içinde olmasına dikkat edin.

J

Jsmdldvq

Guest
Merhabalar,
Bir X bölümünden yüksek lisans derecesine sahibim. Sadece kadro şartını sağlamak için başka bir okulda yine aynı X bölümünde yüksek lisansa kayıtlıyım. 50d ile atanmam durumunda şartı sağlamama sebep olan yükseği bitirmemi isterler mi? Yoksa bu konular okulların inisiyatifinde olduğundan bir ihtimal konuşarak anlaşıp doktoradan devam edebilir miyim? (Zaten aynı bölümü bitirdiğim için arada öğrenci olmadığım bir dönem olmayacak, bitenle doktoraya başvuru yapıp kabul alınca aktif olanı sildireceğim) Bu tarz bir durum yönetmelikte açık açık düzenlenmiş mi bilmiyorum, hatta hangi yönetmeliği karıştırmam gerektiğini de bilmiyorum. Şuraya bak, şuradan araştır şeklindeki fikirlerinizi paylaşmanızı rica edeceğim, benzer bir durum gören/yaşayan varsa da fikrinizi paylaşırsanız sevinirim.