50d sonrası atama

cnakademik

Öğrenci
Merhaba,

Öncelikle:

"ek madde 38 – yükseköğretim kurumları araştırma görevlisi kadrolarına atamalar, 33 üncü maddede belirtilen usule uygun olarak 50 nci maddenin birinci fıkrasının (d) bendi kapsamında yapılır. bu kapsamda atananlardan doktora veya sanatta yeterlik eğitimlerini tamamlayanların en fazla %20’si doktora veya sanatta yeterlik eğitimini tamamladıkları kurumların senatolarınca belirlenen ve yükseköğretim kurulunca onaylanan performansa dayalı kriterler çerçevesinde yardımcı doçent kadrolarına atanabilir. bu kapsamda atanamayanların, doktora veya sanatta yeterlik eğitimini tamamladıkları kurumların öğretim üyesi kadrolarına atanabilmeleri için en az bir eğitim-öğretim yılı yurt içinde veya yurt dışında farklı bir yükseköğretim kurumunda çalışması gerekir. bu madde kapsamında atananlara 35 inci maddeye göre yurt içinde başka bir yükseköğretim kurumlarındaki doktora veya sanatta yeterlik eğitim süreleri için mecburi hizmet yüklenemez."

Kanun böyle diyor.

Benim durumuma gelince:

Ben 1 yıldır X vakıf üniversitesinde öğretim görevlisi kadrosunda çalışıyorum. Şimdi Y devlet üniversitesine araştırma görevlisi olarak atandım. 2020'de de Z üniversitesinde yaptığım doktoram bitecek.

Ben "doktora veya sanatta yeterlik eğitimini tamamladıkları kurumların öğretim üyesi kadrolarına atanabilmeleri için en az bir eğitim-öğretim yılı yurt içinde veya yurt dışında farklı bir yükseköğretim kurumunda çalışması gerekir." ifadesinin verdiği haktan yararlanabilecek miyim? 1 yıl öğretim görevliliği, en az 1 yıl da araştırma görevliliği hizmetim olmuş olacak. Bu arada burada atanabileceğim yer doktoramı bitirdiğim Z üniversitesi mi olacak? Bana bu hakkı son atandığım yerde 50d'li olmam sağlayacak değil mi? Yoksa 50d'li olmasam da 1 yıl görev yapmış olmam yetecek mi?