50d ve kadro

adandpr

Öğrenci
Merhaba Arkadaşlar
şimdi özel sektörde çalışıyorum ve uzun zamandır beklediğim bir araştırma görevlisi kadrosu açıldı, şartları sağlıyorum fakat beni meraklandıran birşey var.Yüksek lisansta tez dönemindeyim. Kadro 50 d olduğu için tereddütte kaldım. 5 yıl sonra doktora bittiğinde açıkta kalmak beni korkutuyor. Özel sektörden dolayı yaklaşım 1,5 yıllık tecrübem de var bunun ilerideki bir atamaya etkisi olabilir mi?
Bu kadroya başvurmalı mıyım sizce?

Teşekkürler

Son düzenleme:

Akademik-TR

Öğrenci
Merhaba Arkadaşlar
şimdi özel sektörde çalışıyorum ve uzun zamandır beklediğim bir araştırma görevlisi kadrosu açıldı, şartları sağlıyorum fakat beni meraklandıran birşey var.Yüksek lisansta tez dönemindeyim. Kadro 50 d olduğu için tereddütte kaldım. 5 yıl sonra doktora bittiğinde açıkta kalmak beni korkutuyor. Özel sektörden dolayı yaklaşım 1,5 yıllık tecrübem de var bunun ilerideki bir atamaya etkisi olabilir mi?
Bu kadroya başvurmalı mıyım sizce?

Teşekkürler

Merhabalar hocam,

ilk olarak şunu söylemeliyim ki başvurup başvurmama konusunda önceliğinize siz karar vermelisiniz.
50-D kadrolarda doktora sonrası herkes için maalesef bir soru işareti mevcut ve işte bu yüzden önceliğiniz ve kararlılığınız önemli.
Bizlere başvurup başvurmama noktasında fikrimizi sormuşsunuz; özel sektör her daim mevcut yerinde bizi bekliyor olacak ve kalifiye personele her zaman kapısını açacaktır. Şu ana kadarki 1,5 yıllık tecrübeniz yine özel sektörde işe yarayacaktır. Olası doktora sonrası akademi ataması için bu 1,5 yıllık tecrübenin herhangi bir etkisi olacağına pek ihtimal vermiyorum. Gelelim fikrimize: Kadroyu kazanıp kazanamayacağımız dahi bir ihtimal iken şartların sağlandığı kadroya gün gelip niye başvurmadım ki diyeceğimize başvuruyu yapıp sürecin sonuna kadar gitme taraftarıyım. Olursa daha detaylı düşünülüp başlayıp başlamamaya tekrar karar verilebilir. Olmazsa özelde zaten devam. En azından acaba olmaz zihnimizde...

Son karar her daim kendinizde.

Bol şanslar...

adandpr

Öğrenci
Teşekkür ederim.Başvurmaya karar verdim.Özel sektörde çok fazla çalışıp çok daha az kazanıyorum.Akademide daha mutlu olacağımı biliyorum.Artık bütün kadrolar 50-d olduğu için tezin bitmesini bekleyip öğretim görevlisi kadrolarında şansımı deneyebilirim ama bunu doktora sırasında ve sonrasında da yapabilirim.Yardımlarınız için teşekkürler

Son düzenleme:

erfpr

Öğrenci
Selam,

2016/04 nisanda cikan yuksek lisanstan atilma durumunun kalkma kanununa gore 2012 girisli biri olarak azami sure disinda mi bulunuyorum ? ve oyle ise akademik kadro ya 50/d ye basvurabilirmiyim ?

Tesekkurler

W.Heisenberg

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba, bende bu 6 yarıyıl tamamlandığında başvuramama veya atanamama sorunsalıyla cebelleşiyorum epeydir.

en son başvurumda %10'a girdim.

şimdi kararsızım sınava gitsem mi gitmesem mi diye.

tezi vermedim, yeni yüksek lisans kaydı için online kayıt oldum.

gitsem sınava kazansam atamam olmayacak büyük ihtimal. YÖK'ü aradım açan yok.

Bu aşamada olup sınavı kazanıp ataması olmayan var mı? Tecrübelerini paylaşan olursa çok sevinirim.

erfpr

Öğrenci
Selamlar,

Boyle birsey buldum.
2016/04 yuksek lisans atilma kararindan sonra kac girisli olduguna bakilmaksizin azami sureyi gecmis iseniz durum söyle ;

"20/04/2016 tarihli ve 29690 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği"nden önce kayıtlı olan ve yüksek lisans, doktora veya bütünleşik doktorada azami eğitim süresi dolan öğrencilerin her ne kadar azami eğitim süreleri 2016-2017 akademik yılı güz yarıyılı itibarıyla yeniden başlasa bile, yükseköğretim kurumları tarafından ilan edilen ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 33/a veya 50/d statüsüne göre istihdam edilen araştırma görevlisi kadrolarına başvuru hakları iptal edilmiştir."

"bundan böyle araştırma görevlisi ilanlarında "YÜKSEK LİSANS VEYA DOKTORA YAPIYOR OLMAK" şartı olan kadrolara lisansüstü eğitimde azami eğitim süresini aşmış olan öğrenciler artık hiçbir suretle başvuramayacaktır. Başvursalar dahi eleneceklerdir."
Alintidir !

Son düzenleme:

adandpr

Öğrenci
İstenen belgelerde hizmet belgesi yer alıyor( halen bir kamu kurumunda çalışanlar veya ayrılanlar getirecektir). ben özel sektörde çalışıyorum. Bu belgeyi göndermeli miyim?