55 puanmı 70 mi?

metinncebi

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba. Son sınıf okuyorum işim hazır ama yüksek maaş için yüksek lisans yapmak istiyorum. Akademisyen falan olma niyetim yok. alese girip 55 puanmı almam lazım 70mi?

nutritionist

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba. Son sınıf okuyorum işim hazır ama yüksek maaş için yüksek lisans yapmak istiyorum. Akademisyen falan olma niyetim yok. alese girip 55 puanmı almam lazım 70mi?
Hocam musait olan veya gören arkadaş olmadığı icin cevap verilmemistir. Alesten çoğu üniversite 70 şartı aramaktadır. Daha düşük arayan bir üniversite ile ben henüz karşılaşmadım. Ayrıca yuksek lisans kabulu icin de alesin belirli yüzdesi vardir yetmis sadece barajdir. Bu nedenle ales puaniniz ne kadar yüksek ise o kadar kazanma ihtimaliniz yüksektir.

trexq

Öğrenci
yl yapmak istediğin üniversitenin enstitüler sayfasına bak orda yazar asgari şartlar ama yinede onun üstünde notun olması lazım sıralamaya girebilmek için

ran

Doçent
MADDE 2- a) (Değişik: RG-02/06/2007-26540) Yüksek lisans programına başvurabilmek için adayların bir lisans diplomasına sahip olmaları ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavından (ALES) başvurduğu programın puan türünde 55 standart puandan az olmamak koşuluyla ilgili senatoca belirlenecek ALES standart puanına sahip olmaları gerekir.

Kaynak: YÖK

omarfako2

Öğrenci
Akademisyenlere "akademisyen falan olma niyetim yok" şeklinde başlayan bir cümle kurarsan kimse de sana cevap falan vermez. Üslubunu değiştirmeni tavsiye ederim.