65 altı olanlar için..

qul

Öğrenci
öyp başvurusu yaparken 2006 üds notumu yazdım 63 idi.. fakat 2007 kpds 66 imiş ve be onu unutmuşum.. eğer kazanırsam kpds puanımı göstererek kurs almama şansım var mı acaba??????

ekince

Öğrenci
Onu konuşman lazım ama kabul olacağını sanmıyorum. Üds'nin süresi dolmamışsa yanlış beyana girmez. Ötekini de sorarsın kabul olursa ne ala olmazsa kursa merhaba.

CemSoganci

Profesör
ya sacmalamayın ne yanlıs beyanı yaaa.yapmayın gozunuzu seveyım hangı puanını ısterse kullanır arkadas.hocam gıdersın o puanınla unıversıteye soylersın boyle boyle dıl kursu almana gerek kalmaz.ıskembeden sallayın yanlıs beyanmıs.oyp de en yuksek puanlarınızı kullanıcaksınız dıye bır hukum yok

zeynep01

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar ben de şuan yüksek lisans yaptığım bölümü öyp ile kazandm fakat dil puanım 65 altı. Simdi dil kursuna gidicem evet ama yüksek lisansıma devam edebilecek miyim? Bu konuda bilgisi olan bana bir açıklama yapabilrse çok memnun olurum.

aden

Öğrenci
dil eğitimi için başvurular tahminen ne zaman başlar. ben kurumlararası geçicem ve ekim başı gibi ancak başlıyabilicem gibi görünüyor.. tşk...

Voodoo Child

Öğrenci
Dil egitimi esnasinda herhangi bir yerdeki yl, doktoraniza devam edebilirsiniz(OYPdeki arkadasim ole yapiyor)... Forumda gordugum kadariyla buyuk olasilikla dil egitimi ekim-kasim gibi baslar...

F

financier

Guest
Merhaba arkadaşlar ben de şuan yüksek lisans yaptığım bölümü öyp ile kazandm fakat dil puanım 65 altı. Simdi dil kursuna gidicem evet ama yüksek lisansıma devam edebilecek miyim? Bu konuda bilgisi olan bana bir açıklama yapabilrse çok memnun olurum.

merhabalar, eğer tez döneminde isen sorun yok hem dil eğitimine gider hemde tezini yazarsın. ama ders döneminde isen dersleri takip konusunda sıkıntı yaşarsın çünkü dil eğitiminde devam zorunluluğu var. dil eğitimi ile yl yaptığın ünv denkleşirse o da hallolur. yl üniversiten dil eğitimi listesinde olursa tercih ederek orada şansını deneyebilirsin. kolay gelsin.

perfect_phi

Öğrenci
dil puanı>65 olanlar kendi imkanlarıyla ingilizcesini geliştirmek için dil kursuna gitse bunu belgelendirse ÖYP ödeneklerinden bunu karşılayabilir mi?

zeynep01

Öğrenci
evet tez dönemindeyim oh be içim rahatladı:) çok teşekkürler. peki birsey daha soracağım öyp bize ödenek veriyormus ya yl ve dktra içn peki bu ne demek oluyor? yl harc parası yatırma zamanı gelince onu biz yatırıyoruz sanırım onu ödemeleri anlamına mı geliyor yoksa?

F

financier

Guest
evet tez dönemindeyim oh be içim rahatladı:) çok teşekkürler. peki birsey daha soracağım öyp bize ödenek veriyormus ya yl ve dktra içn peki bu ne demek oluyor? yl harc parası yatırma zamanı gelince onu biz yatırıyoruz sanırım onu ödemeleri anlamına mı geliyor yoksa?

30 bin tl civarı bir ödenek var. bunu yurtdışı araştırmalarında kullanabilirsin. veya ben iyi ibir bilgisayarda çalışmak istiyorum der yeni bir bilgisayar alırsın :) fakat harç konusunda onlar bişey yapmıyor tüm süreci sen takip edicen. sadece harcını yatırırken üniversitene arş.gör olduğuna dairbir belge verirsen bazı uniler hiç harç parası almazken bazıları cüzi bir miktar alıyor. bu öypye has bir durum değil. tüm arş.görler için. yani ödenek içerisinde harç yok....

kolay gelsin.

emine tasci

Öğrenci
dil puanı 65 altı olanlar için dil eğitimi verebilecek üniversiteler

arkadaşlar benim dil puanım 63.75 şimdi dil eğitimi almam gerekiyor 6 ay peki hangi üniversiteler dil eğitimi veriyor bilgisi olan varsa paylaşırsanız sevinirim

SEFER

Doçent
arkadaşlar benim dil puanım 63.75 şimdi dil eğitimi almam gerekiyor 6 ay peki hangi üniversiteler dil eğitimi veriyor bilgisi olan varsa paylaşırsanız sevinirim

geçen yıl ki dil eğitimi veren üniversiteler şöyleydi: odtü, hacettepe, gazi, ankara üni., marmara, çukurova, gaziantep, konya selçuk, kayseri erciyes ve bir 5 üniversite daha vardı aklıma gelmiyo şuan.

emine tasci

Öğrenci
teşekkür ederim buraya yazdıktan sonra baktım buldum bende geçen yılki dil merkezleri bunlarmış ihtiyacı olan arkadaşlar için kopyaladım
Dil Merkezleri:
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
DOKUZEYLÜL ÜNİVERSİTESİ
ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
GAZİ ÜNİVERSİTESİ
GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
MARMARA ÜNİVERSİTESİ

ikt.pol

Öğrenci
bende yüksek lisansın tez aşamasındayım. gaziantep üniversitesinde yapıorm yüksek lisansı.dilim 60:( ordaki dil merkezini sececem dil eğitimi için:) aynı anda tezi bitirecem allah kısmet ederse. ancak önce kazandığım üniversiteye sormam gerekecek herhalde yüksek lisansı kabul meselesini. ben genel iktisatta yapıorm. ama kazandığım alan iktisat politikası. peki biz orada dil eğitimindeyken ayrıca fakültede görevli olacakmıyız??????

zeynep01

Öğrenci
anabilim dalının farklı olmasnı üniversite kabul ettkten sonra yökte kabl edioms cünkü benmde sennle durumum aynı dilim 58 tez asamasındaym tezimn konusuyla yerlestgm anabilim dalı farklı ama zaten benzer konular muhtemelen sennde öyle yani bi problem olmaz. Bizde artık bu sene dilden 65i gecersek doktora asamasında öyple devam ederiz. Peki doktora zamanı öyp lisansüstü kontenjanlarınamı basvurucaz biliyor musun o süreci?