6569 sayılı Kanunun Geçici 67. madde ile tecil

dhemi

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba,

Askerlik tecil süremi uzatmak için araştırma yaparken 6569 sayılı Kanunun Geçici 67. maddesi ile karşılaştım.

2013 yılında yüksek lisansa başladım. Hali hazırda 3 sene 4 ay tecil süremi kullanmış bulunmaktayım. Tecilim Ocak 2017'de bitiyor.

Forumlarda ve websitelerinde bu maddeden yararlanılarak Kasım 2018'e kadar tecil edebileceği söyleniliyor.

Bu maddeyi kullanarak tecilini uzatmış ya da konuyla ilgili bilgisi olan birileri var mı?

Hocam merhaba,

2018'e kadar erteleme yaparlar mı bilmiyorum; ben enstitüyle görüştüğümde +1 yıl uzatabileceğim (2013 girişliyim) ve bunun için enstitüye dilekçe vermem gerektiği söylenmişti. Sonrasında tecile ihtiyacım olmadı ama benim yönlendirmemle bu haktan yararlanan arkadaşım oldu.

A

Akademik Forum

Guest
merhaba, evet uzatılıyor. benim de tecilim aralık 2017ydi. bugün itibariyle 26 mart 2018. 3 ay kazanmış oldum bu sayede.

Ancak anlamadığım; yeni yök yönetmeliği (20 nisan 2016) ile birlikte mevcut öğrencilere şuandan itibaren 3 yıl azami süre verildi. askerlik kanunu da yüksek lisans yapanlar için tabi oldukları kanunun verdiği azami süre dahilinde tecil yapılabilir diyor. Neden tecilim bu dikkate alınarak 2020ye uzatılmadı da 2018e uzatıldı? Anlamıyorum.