657 den yaşı beklemeden emekli olarak myoda öğretim gorevlisi olmak

Yılınızı doldurduysanız yaşı beklemeden görevden ayrılabiliyorsunuz istifa yoluyla, ancak emekli ikramiyenizi ve emekli maaşınızı yaşınızı doldurduğunuzda alabiliyorsunuz. Açıkta beklerken tekrar çalışmaya başlayabilirsiniz. Ancak bahsettiğiniz myo kamu ise tekrar memuriyetiniz başlar. Özel ise bu kez hizmet akdi ile çalışan olarak SSK ya tabi olacaksınız. SSKya tabi çalışmanız 1260 günü aştığında emekli maaşınızı memur emeklisi olarak değil işçi emeklisi olarak alırsınız.

Hayır alamazsınız. Zaten hizmet yılınızı doldurup yaş beklerken istifa edip açıkta bekliyorsunuz. Bu sürede tekrar kamuya döndüğünüzde artık emeklilik beklemiyor tekrar kamu çalışanı statüsunde oluyorsunuz. Yaşınız dolduğunda yeni görevinizden emekli oluyorsunuz. Eğer kamu değil özel üniversiteye geçer ve yaşınız dolana kadar 1260 iş günü üzerinden pirim kesilmezse kamudan 1260 günden fazla pirim ödemeniz olursa işçi emeklisi olarak emekli oluyorsunuz.
Kamuda hem emekli maaşınızı hemde ek ücret isterseniz kadrolu değil ders ücreti karşılığı derse girin derim ama aylık ders ücretniz pek fazla tutmaz.

efes35

Öğrenci
Merhaba
yanıtını bir türlü bulamadığım bir soru sormak istiyorum.
Kasım 1999'da araş. Gör. Olarak işe başladım ve halen 7 yıllık doçetim, yaşım 43.
En kısa sürede yaşı beklemeden ayrılmak ve özel çalışmak istiyorum.

Yaşı beklemeden emeklilik haklarım saklı kalacak şekilde ne zaman emekliliğe hak kazanırım?