75 Ales Puanı ile Yüksek Lisans Önerileriniz ?

Alexcan

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle forumu çok beğendim, emeği geçen herkese teşekkürler.

75 eşit ağırlık Ales puanım geldi. Ancak YDS puanım yok.

Bu puan ile hem askerliğimi tecil ettirmek ve iş başvurularında elimi güçlendirmek, hem de akedemik kariyer yapabilme ihtimali için Yüksek Lisans'a başlamak istiyorum.

75 Ales ile devlet ünilerinde yüksek lisans yapmam mümkün mü? Yabancı dil şartı olmadan ?

Bazı üniversiteler Türkçe bölümler için dil şartı aramıyor, kendi dil sınavını yapıyor veya 1 yıl ingilizce hazırlık okutuyormuş sanırım.

Tezli Özel üniversitelere başlamak mantıklı mı? Çok pahalı olmayan tezli bölümler var mıdır Vakıf Ünilerinde?

Son olarak Marmara Üni İktisat mezunuyum ve 2.üni olarak Açık Öğretim Ç.E.K.O var. Hangi alanda yüksek lisans önerirsiniz?

Yüksek lisans kariyerim doğrultusunda beni sağlıklı yönlendirecek arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

aktan

Doçent
Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle forumu çok beğendim, emeği geçen herkese teşekkürler.

75 eşit ağırlık Ales puanım geldi. Ancak YDS puanım yok.

Bu puan ile hem askerliğimi tecil ettirmek ve iş başvurularında elimi güçlendirmek, hem de akedemik kariyer yapabilme ihtimali için Yüksek Lisans'a başlamak istiyorum.

75 Ales ile devlet ünilerinde yüksek lisans yapmam mümkün mü? Yabancı dil şartı olmadan ?

Bazı üniversiteler Türkçe bölümler için dil şartı aramıyor, kendi dil sınavını yapıyor veya 1 yıl ingilizce hazırlık okutuyormuş sanırım.

Tezli Özel üniversitelere başlamak mantıklı mı? Çok pahalı olmayan tezli bölümler var mıdır Vakıf Ünilerinde?

Son olarak Marmara Üni İktisat mezunuyum ve 2.üni olarak Açık Öğretim Ç.E.K.O var. Hangi alanda yüksek lisans önerirsiniz?

Yüksek lisans kariyerim doğrultusunda beni sağlıklı yönlendirecek arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

Öncelikle foruma hoşgeldiniz:)) Akademikpersonel.org,akademisyenleri ve siz değerli arkadaşları bir araya getirebilen türünün ilk ve son örneği bir mecra.:)
75 Ales, devlette yüksek lisans için yeterli bir rakam. Dil puanı konusunda da anlattıklarınız doğru. - Konuyu araştırmışsınız.-
Tezli özel üniversitelere başlamak mantıklı. Ancak, yanın da bir de iş hayatına girebilirseniz en güzeli öyle olacaktır. Yüksek lisans boyunca iş deneyimi yapar sonrasında da askerlik durumuna göre hayatınıza yön çizebilirsiniz..
Piyasaya daha dönük olması bakımından finans, bankacılık alanlarında yüksek lisans yapmanızın daha faydalı olacağını düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla iktisat eğitiminizle bu programlara başvurabilirsiniz. Tabi sizin bu süreçten keyif almanızda gerekli.

Çok faydalı olamadım galiba.:(

Alexcan

Öğrenci
Öncelikle foruma hoşgeldiniz:)) Akademikpersonel.org,akademisyenleri ve siz değerli arkadaşları bir araya getirebilen türünün ilk ve son örneği bir mecra.:)
75 Ales, devlette yüksek lisans için yeterli bir rakam. Dil puanı konusunda da anlattıklarınız doğru. - Konuyu araştırmışsınız.-
Tezli özel üniversitelere başlamak mantıklı. Ancak, yanın da bir de iş hayatına girebilirseniz en güzeli öyle olacaktır. Yüksek lisans boyunca iş deneyimi yapar sonrasında da askerlik durumuna göre hayatınıza yön çizebilirsiniz..
Piyasaya daha dönük olması bakımından finans, bankacılık alanlarında yüksek lisans yapmanızın daha faydalı olacağını düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla iktisat eğitiminizle bu programlara başvurabilirsiniz. Tabi sizin bu süreçten keyif almanızda gerekli.

Çok faydalı olamadım galiba.:(

Dediğiniz gibi hem yüksek lisans hem de iş hayatını birlikte yürütmek istiyorum, Bankacılık önerisi çok hoşuma gitti, bu yönde yüksek lisans çok faydalı olacaktır bence de. Fazlasıyla yararlı bir yönlendirme oldu, çok teşekkür ederim. Gerekli araştırmaları yapacağım. Başarılar :)

aktan

Doçent
Dediğiniz gibi hem yüksek lisans hem de iş hayatını birlikte yürütmek istiyorum, Bankacılık önerisi çok hoşuma gitti, bu yönde yüksek lisans çok faydalı olacaktır bence de. Fazlasıyla yararlı bir yönlendirme oldu, çok teşekkür ederim. Gerekli araştırmaları yapacağım. Başarılar :)

Asıl biz teşekkür ederiz yine bekleriz :)

A

Akademik Forum

Guest
sosyal bilgiler öğretmenliği mezunuyum. ales 78 yds 45. yüksek lisansa ankara ve civarındaki devlet üniversitelerine başvuru yapmayı istiyorum. bu puanlar tezli için yeterli olur mu acaba? bir de kaararsız kaldığım bir konu var yardımcı olursanız sevinirim. eğitimde yaratıcı drama mı, sosyal bilgiler mi, coğrafya öğretmenliği mi yüksek lisans için daha iyi olur? özellikle kadro alabilmek ilerlemek için fikriniz var mı ?

bigthunder

Doçent
sosyal bilgiler öğretmenliği mezunuyum. ales 78 yds 45. yüksek lisansa ankara ve civarındaki devlet üniversitelerine başvuru yapmayı istiyorum. bu puanlar tezli için yeterli olur mu acaba? bir de kaararsız kaldığım bir konu var yardımcı olursanız sevinirim. eğitimde yaratıcı drama mı, sosyal bilgiler mi, coğrafya öğretmenliği mi yüksek lisans için daha iyi olur? özellikle kadro alabilmek ilerlemek için fikriniz var mı ?

hocam ankara civarını bilmem ancak benim gördüğüm 1-2 okul (ege bölgesinde) 10 kişilik kadro diyelim %60 başvuru vardı, sosyal bilgilerde yl yapan az ama ankara çevresi için ne olur onu bilemem belki sitelerinde eski alımların sonuçları duruyordur bulabilirseniz fikir edinebilirsiniz.
eğitimde yaratıcı drama bir yl bölümü mü bilmiyorum ama ders olarak alabilirseniz tabi okul açarsa.

sosyal bilgilerde alım geçen sene öyp ile 16 idi cari yaklaşık 10 civarıydı galiba tam hatırlayamıyorum. coğrafyada ise ne kadarlık oldu bilmem ancak sosyal bilgiler için bölüm geçen yıl 88-83 öyp puanlarında geziyordu alımlar azalınca bu sayı iyice artabilir. geçmiş coğrafya alımlarını ve puanlarını inceleyin ona göre bir fikir oluşturabilirsiniz

rmzbrkgl

Öğrenci
Herkese merhabalar arkadaşlar öncelikle forumun yapımında ve devamında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ales Sayısal puan türünden 78 aldım yabancı dil sınavına girmedim not ortalamam 2.20. Böte mezunuyum kendi bölümümden yada bilgisayar mühendisliğinden, herhangi bir devlet veya özel üniversitede yüksek lisans yapma şansım var mı ? Yani ben araştırmasını yaptım ama pek elle tutulur bir şey bulamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

eayla

Öğrenci
merhaba arkadaşlar ben sosyoloji mezunuyum 3.41 okul ortalamam ululararası ilişkilerden yüksek lisans yapabiliyomuyum.. bunun dışında öneriniz ne olabilir sözel bölümler de olabilir.

A

Akademik Forum

Guest
merhaba arkadaşlar ben sosyoloji mezunuyum 3.41 okul ortalamam ululararası ilişkilerden yüksek lisans yapabiliyomuyum.. bunun dışında öneriniz ne olabilir sözel bölümler de olabilir.

Genelde iyi üniversiteler bir en fazla 2.50 üstü ortalama istiyor başvuru için. O nedenle başvurabilirsiniz. Ales puanınızın ve yds puanınızın da başvuru şartlarını sağlaması gerekiyor. Öte yandan genelde üniversiteler yl başvuru şartlarına "herhangi bir 4 yıllık bölümden mezun olmak" şartını koyuyor. Tabii hukuk, mühendislik vs bölümleri hariç. Örneğin gazetecilik, radyo-tv-sinema, sosyoloji, antropoloji, halkbilim, bilgi-belge yönetimi, siyaset bilimi, iktisat, uluslararası ilişkiler, işletme vs vs gibi bölümlere başvurabilirsiniz.

A

Akademik Forum

Guest
yuksek lisans

Merhabalar, Edebiyat mezunuyum Ales'ten 77 aldı. Diploma ortalamam 3.65 fakat YDS puanim yok elimdekilerle hangi alana ve universtiye basvurabilirim sizce bu arada hemde etut merkezinde calismaktayim ikisini bir arada yurutucem :/

S

Siyaset

Guest
Merhabalar
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunuyum. Not ortalamam 3.52 Ales puanım 75. Yüksek lisans yapabilme imkanım var mı? Bunun cevabını merak ediyorum zira bu puanla YDS sınavına girip girmemekte tereddütte kaldım. Yardımcı olabilir misiniz?